Search
Close this search box.

ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – RATING AGENCIES

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – RATING AGENCIES

[/vc_column_text][vc_column_text]

Τρεις είναι οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης – rating agencies που έχουν αναλάβει να αξιολογούν την πιστοληπτική ικανότητα κρατών και επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για τις Standard & Poor’s (S&P), Moody’s και Fitch. Η S&P και η Moody’s έχουν έδρα στις ΗΠΑ, ενώ η Fitch διαθέτει κεντρικά γραφεία τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στο Λονδίνο, ενώ ελέγχεται από την γαλλική FIMALAC. Βάσει στοιχείων του 2013, οι τρεις αυτές εταιρείες κατέχουν αθροιστικά μερίδιο της τάξης του 95% στην παγκόσμια αγορά, με την S&P και την Moody’s να κατέχουν ποσοστό 40% η καθεμια και η Fitch 15%.

Moody’s

A Moody's Rating Agency sign

Η Moody’s αποτελεί ένας σημαντικό παράγοντα των παγκόσμιων κεφαλαιαγορών, παρέχοντας πιστοληπτικές αξιολογήσεις, έρευνες, εργαλεία και αναλύσεις που συμβάλλουν στη διαφάνεια και ενοποίηση των χρηματαγορών.  Η Moody’s Corporation είναι η μητρική εταιρεία της Moody’s Investors Service, η οποία παρέχει πιστοληπτικές αξιολογήσεις και μελέτες που καλύπτουν χρεωστικούς τίτλους και εργαλεία, και της Moody’s Analytics, η οποία προσφέρει λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας, συμβουλευτικές υπηρεσίες και μελέτες για πιστωτική και οικονομική ανάλυση και διαχείριση χρηματοοικονομικών κινδύνων. Η Moody’s Corporation, η οποία εμφάνισε κέρδη της τάξης των 3,3 δισ. δολαρίων το 2014, απασχολεί περίπου 10.200 άτομα παγκοσμίως και διατηρεί παρουσία σε 35 χώρες.

Standard & Poor’s

standar and poors rating agency

Η Standard & Poor’s Ratings Services και οι «πρόγονοί» της οργανισμοί δραστηριοποιούνται στην αγορά εδώ και πάνω από 150 χρόνια. Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο οργανισμούς που παρέχουν ανεξάρτητες αναλύσεις πιστωτικού κινδύνου και δείκτες αναφοράς για βιομηχανικούς κλάδους, τάξεις τίτλων και γεωγραφικές περιφέρειες. Σε χώρες ανά την υφήλιο, οι αναλυτές, τα διευθυντικά στελέχη και οι οικονομολόγοι της S&P αποτιμούν τους παράγοντες και τις τάσεις που επηρεάζουν την πιστοληπτική ικανότητα. Η εταιρεία απασχολεί 1.400 αναλυτές πιστωτικού κινδύνου, ενώ σήμερα εκδίδει σχεδόν 1,2 εκατομμύρια πιστωτικές αναλύσεις για κράτη, νομικά πρόσωπα και τίτλους. Οι αξιολογήσεις της αφορούν χρέος της τάξης των 47,5 τρισ. δολαρίων. Μόνο το 2014, η εταιρεία αξιολόγησε νέο χρέος ύψους 4,3 τρισ. δολαρίων.

Fitch Ratings

fitch rating agence

Η Fitch Ratings είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία αξιολογήσεων, αναλύσεων και μελετών. Αποτελεί θυγατρική της Hearst Corporation και της FIMALAC. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1913 στη Νέα Υόρκη από τον John Knowles Fitch, υπό την επωνυμία Fitch Publishing Company. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί αρκετά, μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων, συνεχίζει να κατέχει περιορισμένο μερίδιο αγοράς σε σύγκριση με τις δύο μεγάλες «αδελφές» S&P και Moody’s.

[/vc_column_text][vc_separator color=”grey” align=”align_center”][vc_empty_space height=”32px”][vc_column_text]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ για τα Rating Agencies

[/vc_column_text][td_block_big_grid_3 td_grid_style=”td-grid-style-2″ category_id=”748″ tag_slug=”rating agencies”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”2/3″][td_block_11 category_id=”748″ tag_slug=”rating agencies” limit=”6″ td_filter_default_txt=”All” offset=”4″ ajax_pagination=”load_more”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][td_block_14 limit=”4″ td_filter_default_txt=”All” custom_title=”ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ”][vc_single_image image=”100514″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full” link=”https://www.facebook.com/InsuranceDaily”][/vc_column][/vc_row]

Add New Playlist