Την προηγούμενη Τετάρτη 25/2/09 στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Αποδείξεις» διασύρθηκε άλλη μια φορά ο Κλάδος των Ασφαλειών με αντικείμενο τις Αποζημιώσεις των Αυτοκινήτων.
Ο ρεπόρτερ παρουσίασε μια πελάτισσα, η οποία δήλωσε αγανακτισμένη ότι υπέβαλε τιμολόγια μιας επισκευής του Αυτοκινήτου της σε μια Ασφαλιστική Εταιρεία, ύψους 1.200 ευρώ και η Ασφαλιστική της πρόσφερε 120 ευρώ, αφού την ταλαιπώρησε μερικούς μήνες!
Υπάρχει η πιθανότητα να ισχύει και η γνωστή τάση… όλων μας… να έφτιαξε η εν λόγω κυρία και άλλα δύο τρία τρακαρισματάκια στο αυτοκίνητό της και με την προτροπή του συνεργείου, που συνήθως λένε: «Άσ’ το σε μένα, θα το τακτοποιήσω», να το έκανε!
Το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ επέστρεψε και ισχύει.
Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι Ασφαλιστές που κερδίζουν το εισόδημά τους πουλώντας Ασφάλειες θα γλιτώσουν από πολλά έως λίγα χρήματα, ανάλογα με τα εισοδήματά του ο καθένας. Κάτι είναι κι αυτό!
Οι δύο Εταιρείες Αξιολόγησης Εταιρειών, Οργανισμών και Κρατών, όσον αφορά την Πιστοληπτική τους Ικανότητα, οι Moody’s και Standard & Poor’s, μειώνουν την Αξιολόγηση της Πιστοληπτικής Ικανότητας της χώρας μας.
Θέλετε μερικά στοιχεία που οδήγησαν τις Εταιρείες αυτές να μειώσουν την Πιστοληπτική μας Ικανότητα; Ιδού:
Το συνολικό έλλειμμα του περσινού προϋπολογισμού της χώρας μας αυξήθηκε κατά 14,4% και έφτασε τα 40 δισ. ευρώ… Τα χρέη του Ελληνικού Δημοσίου από την άλλη πλευρά στον Ιδιωτικό Τομέα είναι άλλα 20 δισ. Στα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι άλλα 11 δισ. ευρώ… Ακόμη και τα χρήματα που προόριζε για τους… σεισμοπαθείς, που είναι 500 εκατ. ευρώ, τα χρωστάει κι αυτά…
Ποιοι είναι οι καλύτεροί σας πελάτες; Ίσως διαισθητικά καταλαβαίνετε ποιοι είναι, όπως ίσως διαισθητικά έχετε και τις απαντήσεις στα υπόλοιπα ερωτήματα. Προχωρήστε, όμως, πέρα από τη διαίσθηση και εξετάστε προσεκτικά τους φακέλους των πελατών σας.
Αν οι πελάτες σας είναι καταχωρισμένοι σε μηχανογραφημένη βάση δεδομένων, μπορείτε εύκολα να εκτυπώσετε πίνακες με ανάλυση των στοιχείων που αφορούν την πηγή των εργασιών σας. Στη συνέχεια μπορείτε να εμβαθύνετε αναζητώντας όχι μόνο τους σημαντικότερους πελάτες (σε επίπεδο εσόδων και συστάσεων), αλλά και αυτούς που πρόκειται να συνεχίσουν να είναι σημαντικοί πελάτες και στο μέλλον. Αν δε διαθέτετε μηχανογραφικό σύστημα, θα πρέπει να ανατρέξετε στους φακέλους των πελατών σας για να αντλήσετε τα απαραίτητα στοιχεία.
Μία από τις πρώτες εργασίες της Νέας Σύνθεσης της ΕΠΕΙΑ είναι να εξετάσει και να εγκρίνει την απορρόφηση των δύο Εταιρειών από τον Παύλο Ψωμιάδη. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι η Συγχώνευση θα εγκριθεί, παρά τις γκρίνιες μερικών παραγόντων, που δε βλέπουν με καλό μάτι τις εξαγορές του Προέδρου του Ομίλου Aspis. Τα «ανοίγματα» των δύο Πειραιώτικων Εταιρειών, σύμφωνα με δηλώσεις Στελεχών της Εταιρείας, είναι… μόνο 65 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία, ενώ ο Π. Ψωμιάδης έχει τη δυνατότητα να τα καλύψει, η νυν ιδιοκτησία δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Η συγχώνευση επομένως ήταν μια λύση. Δυσάρεστη, ωστόσο αναγκαία.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλειών CEA καλωσόρισε τη μελέτη που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα την Ομάδα Οικονομικής Επίβλεψης με προεδρεύοντα τον Jacques de Larosière.
«Καλωσορίζουμε αυτή τη μελέτη από την Ευρώπη, που ασχολείται με τις υπηρεσίες επιτήρησης της οικονομίας, τις οποίες θεωρούμε ιδιαίτερα χρήσιμες δεδομένης της παρούσης οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο Tommy Persson, Πρόεδρος της CEA.
Επικήδειος για τον Γιώργο Ζαχαρίου από τον Μελά Γιαννιώτη
Προσφορά ελάχιστου φόρου τιμής στο θανόντα Εκδότη Γιώργο Ζαχαρίου. Πρωτοπόρος και ασυμβίβαστος στον Κλαδικό Τύπο.
Όταν σε καιρό πολέμου χάνεται ένας Στρατηγός, τότε κινδυνεύει να χαθεί και το στράτευμα.
Γιώργος Ζαχαρίου, εκδότης της Οικονομικής Ασφαλιστικής
Και όταν σε καιρό -υποτιθέμενης- ειρήνης χάνεται ένας πρωτοπόρος και πολλών δεκαετιών Εκδότης, Αρθρογράφος, Καυστικότατος και Ασυμβίβαστος Σχολιαστής και Επικριτής παντός αδίκου, παρανόμου και πονηρού, σε έναν έντονα ανταγωνιστικό και οικονομικο-κοινωνικό χώρο, όπως είναι ο εξειδικευμένος και δύσκολος χώρος των Ιδιωτικών Ασφαλίσεων στην πάντα εξαρτημένη από ξένα και ολιγοπωλιακά συμφέροντα χώρα μας, τότε και για τη χώρα και το χώρο δε χάνεται ένας Στρατηγός, αλλά ένας μοναδικός Αρχιστράτηγος, με όλες τις εξ αυτού συνέπειες.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατύπωσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης με θέμα: «Για πρώτη φορά η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, απεκδυόμενη κάθε ίχνους κοινωνικής ευθύνης, φέρεται ότι πούλησε σε ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία, που μόλις το 2007 πρόσθεσε στο σκοπό της, και το αντικείμενο της «εξαγοράς απαιτήσεων τρίτων προς είσπραξη» έναντι 25.000.000 ευρώ χρέη πελατών της ύψους 340.000.000 ευρώ περίπου από καταναλωτικές χορηγήσεις, για την είσπραξή τους εν μέσω οικονομικής κρίσης χωρίς καμιά ενημέρωση των οφειλετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται ανάλογη πώληση και χαρτοφυλακίου χρεών από στεγαστικές χορηγήσεις».
Με το μήνυμα «Θέλουμε να νιώθετε ασφάλεια σε κάθε σας βήμα» η DEMCO INSURANCE την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009 υποδέχθηκε στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ της «Αίγλης» Ζαππείου τους στενούς συνεργάτες της.
Παρουσία του Προέδρου της Εταιρείας Δημήτρη Κοντομηνά, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το Διοικητικό προσωπικό της DEMCO επεφύλαξαν ένα ζεστό καλωσόρισμα στους περισσότερους από 200 εκλεκτούς συνεργάτες, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και το cocktail που ακολούθησε.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σ. Αλεξανδράτος (Αντιπρόεδρος & Γενικός Δ/ντής) μίλησε για την εταιρική φιλοσοφία, τους στόχους, αλλά και το όραμα της Διοίκησης να οικοδομήσει σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης τόσο με τους συνεργάτες όσο και με τους πελάτες, κάνοντας το όνομα DEMCO συνώνυμο της Αξιοπιστίας, της Καινοτομίας και της Φερεγγυότητας. Ο Ι. Μαστοράκος (Γενικός Δ/ντής Ασφαλιστικών Εργασιών) παρουσίασε τις δραστηριότητες, τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες της DEMCO INSURANCE και ο Σ. Αίσωπος (Εμπορικός Δ/ντής) ανέπτυξε με τη σειρά του την εμπορική πολιτική της Εταιρείας προς το δίκτυο των συνεργατών της.
Σίγουρα θα σας έχει συμβεί να προσπαθείτε να διαβάσετε κάτι μέσα στη νύχτα με τη βοήθεια μιας ασθενικής λάμπας φωτός. Και καθώς προσπαθείτε να διαβάσετε, όλο και κάποιος θα σας έχει πει τις «κλασικές» πλέον ατάκες: «θα καταστρέψεις τα μάτια σου» ή «θα χαλάσεις την όρασή σου».
Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε να αδυνατίσει η όρασή μας με την πάροδο των ετών. Όμως, φαίνεται πως η κληρονομικότητα παίζει το βασικότερο ρόλο σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η όρασή μας.
Παρουσιάζουμε ένα πολύ καλό διαφημιστικό φιλμάκι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως Εργαλείο Εύρεσης Νέων Πελατών για την Ασφάλιση Σπιτιών από Φωτιά. Το συνοδευτικό σημείωμα θα μπορούσε να λέει τα εξής:
Η Φωτιά είναι ύπουλη και καταστροφική. Τηλεφωνήστε να σας ταχυδρομήσουμε ένα πολύ χρήσιμο βιβλιαράκι, χωρίς καμία υποχρέωση, που έχει τίτλο:
«Τι να προσέχετε και τι να κάνετε αν διαπιστώσετε ότι ξεκίνησε μια Φωτιά στο Σπίτι σας».
Ενώ όλοι συζητούν για τα περιουσιακά στοιχεία της AIG και πώς αυτά θα μπορούσαν να αποπληρώσουν τα 150 δισ. δολ.που τις χορήγησε το Αμερικανικό Δημόσιο, κανένας δεν αναφέρεται στις… Πωλήσεις του Ομίλου!
Πουλάνε οι Πράκτορες Συμβόλαια της AIG;
Και αν Πουλάνε, με τι κόστος τα Πουλάνε; Μήπως εκμεταλλεύονται το σοβαρό τραυματισμό της Αξιοπιστίας της και ζητάνε υπερβολικές αμοιβές, αν Πουλάνε καθόλου AIG Συμβόλαια!
Οι Ασφαλιστικές όλου του κόσμου δεν πουλάνε Ασφαλιστικά Συμβόλαια, αλλά Αξιοπιστία! Αν αυτή τραυματιστεί ή εκλείψει, η Εταιρεία είναι καταδικασμένη. Δεν μπορούμε επομένως να καταλάβουμε με ποια λογική το Αμερικανικό Δημόσιο χορήγησε αυτό το τεράστιο κονδύλι των 150 δισ. δολ., ιδίως όταν τα χρήματα αυτά σε άλλους κλάδους είναι πιθανόν να έδιναν μια ανάσα στην παραπαίουσα Αμερικανική Οικονομία.
Λάβαμε και αναδημοσειύουμε ένα απόσπασμα από το Μελά Γιαννιώτη ο οποίος έχει ιδιαίτερη αδυναμία σε αρχαία σοφά ρητά το οποία συχνά επικαλείται, κυρίως για να αποδείξει, αφενός την Διαχρονική Αξία των Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, αφετέρου να μας υπενθυμίσει ότι «Ανθρωποι» όσα χρόνια και αν περάσουν, παραμένουν οι… ίδιοι… όμοιοι και απαράλλακτοι!
Ευχαριστούμε τον Μακεδόνα Μελά Γιαννιώτη που μας θυμίζει συχνά την ξεχωριστή Ιστορία της φυλής μας και συμπληρώνουμε ότι παρόλα τα διδάγματα των προγόνων μας, δεν μπορέσαμε μέχρι σήμερα να καταπολεμήσουμε την πανίσχυρη «Υποκειμενικότητά μας» όταν Ασκούμε Εξουσία! Βλέπομε τη συμπεριφορά του συνάθρωπού μας αλλά αδυνατούμε να δούμε τη δική μας! Ανακατώνουμε ότι υπάρχει γύρω μας, προκειμένου να κάνουμε αυτό που θέλουμε, αλλά αδυνατούμε να εντοπίσουμε τη ίδια συμπεριφορά, όταν και εμείς κάνουμε ακριβώς τα ίδια.
Η INTERAMERICAN υποστηρίζει χορηγικά τα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων Για το Περιβάλλον που διοργανώνονται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), εθνικό συντονιστή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την υποστήριξη του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Η INTERAMERICAN συμμετέχει στο θεσμό ως χορηγός, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής», συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια ανάδειξης και επιβράβευσης των επιχειρήσεων που υιοθετούν και εφαρμόζουν περιβαλλοντικές πολιτικές στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
Με επιτυχία διεξήχθη εσπερίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στις 23 Φεβρουαρίου 2009 στο ξενοδοχείο «Athens Plaza».
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για το ασφαλιστικό ζήτημα και πόσο αυτό επηρεάζει τα στελέχη επιχειρήσεων, όπου παρατηρείται, στην ηλικία συνταξιοδότησής τους, μεγάλο κενό μεταξύ των αμοιβών και του ποσού της σύνταξης που τους αναλογεί.
Έφτασε στα γραφεία μας το Atradius Economic Outlook, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.atradius.com κάθε τρεις μήνες, σχετικά με την Ευρωπαϊκή οικονομία, με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουμε τα παρακάτω:
Οι οικονομικές συνθήκες παρουσίασαν ραγδαία επιδείνωση κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008. Όλες οι κύριες αγορές λειτουργούν υπό συνθήκες ύφεσης. Η κρίση είναι πλέον παγκόσμια.
Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι ιδιαίτερα εύθραυστο. Ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση της κρίσης -και παρά τις εκτενείς προσπάθειες στήριξης και κρατικοποίησης- ο τραπεζικός κλάδος τόσο των ανεπτυγμένων όσο και των αναπτυσσόμενων αγορών συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρές πιέσεις. Όσο η ύφεση βαθαίνει, τόσο οι ζημιές προερχόμενες από τις επισφαλείς απαιτήσεις, που είναι χαρακτηριστικό μιας τέτοιας ύφεσης, θα συνεχίζουν να δρουν περιοριστικά σε σχέση με τη δανειοληπτική ικανότητα των αγορών.
Το έχουμε αναφέρει ξανά στο www.insurancedaily.gr και τώρα ήρθε η ώρα για μια μικρή υπενθύμιση. Η Πρόεδρος Ελένη Γρυπάρη και τα μέλη του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη Μουσική Βραδιά (σε τραγούδια Σπανού-Χατζηνάσιου-Κατσαρού-Λοϊζου-Πάνου-Πλέσσα) που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009 και ώρα 21:00 στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο ATHENAEUM (Αδριανού 3, Αθήνα, έναντι ΗΣΑΠ Θησείου).
Τιμή πρόσκλησης κατ’ άτομο: 35 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται κρασί και διάφοροι μεζέδες). Ενημερώστε έγκαιρα (μέχρι τις 13 Μαρτίου) το Σύνδεσμο για τις κρατήσεις σας. Πληροφορίες στο τηλ:210-9572986-7 και στο info@psas.gr.
Η αποχή από το σεξ πριν από κάθε μεγάλο αθλητικό γεγονός θεωρείται κανόνας απαράβατος για τους αθλητές σχεδόν από την αρχαιότητα. Ωστόσο, υπήρχαν και διαφωνίες σε αυτή την άποψη. Ο ιστορικός Πλίνιος ανέφερε στα γραπτά του πως οι κουρασμένοι αθλητές έπαιρναν δύναμη και ζωή από μια έντονη ερωτική βραδιά…
Την ακριβώς αντίθετη άποψη είχε ο φημισμένος Όμηρος. Περιγράφοντας τα κατορθώματα του αθλητή Ίκκου του Τάραντα, ανέφερε πως το μυστικό της επιτυχίας του ήταν η κατανάλωση τυριού και κατσικίσιου κρέατος και η αποχή από το σεξ που του χάριζαν δύναμη και ενέργεια!
Πρόσφατα σχόλια