Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έρευνα για τις Ασφαλισμένες Ζημιές του Σεισμού της Κεφαλονιάς


insurancedaily-kefalonia-seismosΣύμφωνα με τη σχετική μελέτη που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από της 26 Ιανουαρίου 2014 έως της 3 Φεβρουαρίου 2014, δηλώθηκαν στη Κεφαλονιά  415 ζημιές συνολικής αξίας 7,8 εκατ. €. Από αυτά, μετά από τις απαλλαγές, εκτιμάται ότι οι πληρωμές θα φτάσουν τα 6,2 εκατ. €. Τα ασφαλισμένα κεφάλαια στα οποία προκλήθηκαν οι ζημιές είχαν αξία 211 εκατ. €. Πιο συγκεκριμένα το Ληξούρι και το Αργοστόλι υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές (51,1%) και (34,7%) αντίστοιχα, με τις καλύψεις στην πλειοψηφία τους να αφορούν ζημιές σε κτήρια (321) και ζημιές σε περιεχόμενα κτηρίων (83).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, κ. Ν. Βαγιακάκος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε : «Ο πρόσφατος σεισμός της Κεφαλονιάς είχε καταστροφικές συνέπειες στις περιουσίες των κατοίκων του νησιού. Η ασφαλιστική αγορά πληρώνει πάνω από € 6.000.000 αποζημιώσεις, αλλά δυστυχώς τα ασφαλισμένα κτίρια φαίνεται ότι είναι λιγότερο από το 10% των συνολικών κτισμάτων στην Κεφαλονιά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία σε συνεργασία με την ασφαλιστική αγορά να προβεί άμεσα σε σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών των σεισμών ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον».

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα πατήστε εδώ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + 10 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Έρευνα για τις Ασφαλισμένες Ζημιές του Σεισμού της Κεφαλονιάς! https://www.insurancedaily.gr/%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b6%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf/