Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφάλειες – ΗΠΑ:
Δημόσια Ασφάλιση προωθεί εν μέσω Αντιπαραθέσεων
ο Ομπάμα


Έκκληση στο Κογκρέσο να σταματήσει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και να αποδεχτεί τη μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας έκανε ο Ομπάμα στη διάρκεια μιας συχνά συναισθηματικής ομιλίας. Αν περάσουν οι μεταρρυθμίσεις, θα μεταμορφώσουν ριζικά το Αμερικανικό Σύστημα Υγείας αλλά και την Ασφαλιστική Αγορά!

Σε 46 εκατομμύρια υπολογίζονται αυτή τη στιγμή οι Ανασφάλιστοι Αμερικανοί, που στην ουσία είναι εκτεθειμένοι σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Επί δεκαετίες προσπαθούσαν οι Δημοκρατικοί να αναδιαμορφώσουν το Σύστημα Υγείας της χώρας, αλλά ποτέ πριν δεν είχαν φτάσει τόσο κοντά στο στόχο τους όσο σήμερα. Ο Ομπάμα πιέζει εδώ και καιρό για λεπτομερή αναθεώρηση του αξίας 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων συστήματος εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την Αντιπολίτευση αλλά και έντονου σκεπτικισμού από την κοινή γνώμη.

Ο Ομπάμα δηλώνει ότι η αναθεώρηση θα μειώσει τα κόστη, θα βελτιώσει τις Υπηρεσίες και θα αναγκάσει τις Ασφαλιστικές  να προστατεύουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες διευρύνοντας τις Καλύψεις.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περί τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίοδο 10 ετών, χωρίς να επιβαρύνει περισσότερο το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας.

Με λίγα λόγια, το σχέδιο Ομπάμπα στοχεύει στην οικονομική κάλυψη ασθενείας για όλους τους Αμερικανούς και στη δημιουργία ενός ασφαλιστικού «χρηματιστηρίου», όπου οι πολίτες και οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να αγοράζουν συμβόλαια. Τέλος, υποστηρίζει τη δημιουργία ενός Ασφαλιστικού Σχεδίου Κάλυψης που θα διαχειρίζεται η Κυβέρνηση, θέλοντας να προσφέρει και την εναλλακτική του δημόσιου τομέα στους πολίτες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαμαρτύρονται έντονα για τη δημιουργία δημόσιας ασφάλισης, γιατί αφενός θα βλάψει τις Ασφαλιστικές, ενώ σταδιακά είναι πιθανό η Κυβέρνηση να καταλάβει όλη την Ασφαλιστική Αγορά!Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφάλειες – ΗΠΑ:
Δημόσια Ασφάλιση προωθεί εν μέσω Αντιπαραθέσεων
ο Ομπάμα! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%e2%80%93-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf/