Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφαλιστικές πολιορκούνται από
Ιδιωτικά Θεραπευτήρια!


Εντείνεται η προσπάθεια των πρωταγωνιστών της Ιδιωτικής Υγείας να ενισχύσουν συμφωνίες και συνεργασίες με Ασφαλιστικές Εταιρείες, προκειμένου να επωφεληθούν από τους ολοένα και περισσότερους ασθενείς που στρέφονται σε Ιδιωτικά Ασφαλιστήρια.

Η κινητικότητα αντικατοπτρίζεται στις συμφωνίες, στις οποίες προχωρούν ο ένας μετά τον άλλον οι όμιλοι της Ιδιωτικής Υγείας. Έτσι, από την 1η Σεπτεμβρίου, 2008, τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία της Euromedica με την Ασφαλιστική Εταιρεία Groupama Φοίνιξ, στην οποία προβλέπεται ότι η δεύτερη είναι συμβεβλημένη με επτά νοσηλευτικά ιδρύματα του ομίλου, καλύπτοντας απευθείας τους Ασφαλισμένους της. Στη συμφωνία προβλέπεται ακόμη ότι τα διαγνωστικά κέντρα Euromedica σε πανελλαδικό επίπεδο είναι συμβεβλημένα με την Groupama Φοίνιξ.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η αλλαγή της νομοθεσίας για τα διαγνωστικά κέντρα αναμένεται να διευρύνει περαιτέρω την αγορά των Ιδιωτικών Ιατροφαρμακευτικών Ασφαλειών. Συγκεκριμένα, επίκειται η κατάργηση της υποχρέωσης για κατοχή του 51% του μετοχικού κεφαλαίου κάθε Διαγνωστικού Κέντρου από ιατρό, που προωθεί μέσω σχετικού νομοσχεδίου το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε σειρά συμβάσεων με ασφαλιστικές εταιρείες προχώρησε πρόσφατα και το Ιατρικό Αθηνών. Μετά τις συμφωνίες με την Αxa και την Groupama Φοίνιξ προχώρησε σε σύμβαση με την Generali Life, η οποία, όπως και οι δύο προηγούμενες, αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων και προβλέπει την απευθείας κάλυψη των ασφαλισμένων της Generali Life για όλες τις νοσηλευτικές μονάδες του Ιατρικού Αθηνών. Ο όμιλος του Ιατρικού έχει προχωρήσει ακόμη σε συμφωνίες με τη La Vie Assurance και την Αγροτική Ασφαλιστική. Οι συμφωνίες είναι οι πρώτες καθολικού χαρακτήρα που συνάπτει ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών από την εποχή της διακοπής της συμφωνίας με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος εδώ και έξι χρόνια.

Ο όμιλος Υγεία θεωρεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας του με τις ασφαλιστικές εταιρείες τη σύναψη συμφωνίας με την Εθνική Ασφαλιστική την περασμένη χρονιά. Ο όμιλος έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες, όπως είναι η ΙΝG, η Interamerican, η Allianz.

Πηγή: Τα Νέα (2/9/2008)


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ασφαλιστικές πολιορκούνται από
Ιδιωτικά Θεραπευτήρια!! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%89%cf%84/