Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΑΤΕ Ασφαλιστική
Ποιος θα την πάρει;


Η Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας δημοσίευσε Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διατίθεται να διαθέσει έως και το 51% των μετοχών της.
Η ATEbank ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τη διαδικασία που αποφασίστηκε σε συνεργασία με τη σύμβουλο εταιρεία Deloitte Business Solutions Α.Ε., εκτός από την πώληση του ποσοστού που θα κυμαίνεται από 40%-51% του μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρχει και η σύναψη στρατηγικής συνεργασίας Bancassurance.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές μπορούν να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στη Σύμβουλο εταιρεία Deloitte Business Solutions αφέθηκε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης. Η τράπεζα σημειώνει πως θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις μη δεσμευτικές προσφορές που θα κατατεθούν Το ισχυρό Ασφαλιστικό Χαρτοφυλάκιο της ΑΤΕ καλοβλέπουν μέχρι στιγμής η Commercial Value του Ομίλου Ασπίς, η ολλανδική Εureko (έχει την Interamerican) η γαλλική Groupama, (μέσω του Φοίνικα) η γερμανική Ergo (μέσω της Victoria) αλλά και η Ευρωπαϊκή Πίστη.

Η Διοίκηση της ΑΤΕ στοχεύει η Πώληση να έχει Ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.
Σε ό,τι αφορά το τίμημα για την εξαγορά του 51%, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως πολύ δύσκολα θα υπερβεί τα 100 εκατ. Ευρώ λόγω της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής Κρίσης, ενώ σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις, το τίμημα του 51% μαζί με το Μanagement και τη σύμβαση για το Βancassurance μπορεί να αρκετά υψηλότερο. Να σημειωθεί ότι σήμερα η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται στα 86 εκατ. ευρώ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − twelve =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΑΤΕ Ασφαλιστική
Ποιος θα την πάρει;! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b1%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b5%ce%b9/