Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Βρετανία: Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες Κρούουν τον Κώδωνα του Κινδύνου

plimires

plimiresΟι Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Βρετανία θα αυξήσουν τα Ασφάλιστρα τους, εάν οι καταιγίδες συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, προειδοποίησε ανώτερο στέλεχος του κλάδου.

Μέρη της χώρας, κυρίως στα Νοτιοδυτικά, έζησαν τον υγρότερο Ιανουάριο που έχει καταγραφεί ποτέ, με περίπου 5.000 σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και κάποια να παραμένουν κάτω από το νερό, για περισσότερο από ένα μήνα.

Προς το παρόν, οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δηλώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν ασυνήθιστες ποσότητες απαιτήσεων γι αυτή την εποχή του έτους και οι ζημίες είναι ακόμα πολύ μακριά από τα 3 δισ. λίρες (4,9 δισ. δολ.) σε αποζημιώσεις που είχαν δοθεί μετά τις θερινές πλημμύρες του 2007. Ειδικοί της PwC και της Deloitte εκτιμούν ότι οι απώλειες των εταιριών θα μπορούσαν να είναι γύρω στα 500 εκατομμύρια λίρες.

Ωστόσο, με τις κακές καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν, ο Steve Langan, Διευθύνων Σύμβουλος της Ασφαλιστικής Εταιρίας Hiscox στη Βρετανία και την Ευρώπη, προειδοποίησε ότι τα ασφάλιστρα μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν, εάν οι απαιτήσεις αυξηθούν.

«Μεσοπρόθεσμα δεν θα περιμέναμε οι πλημμύρες να έχουν επιπτώσεις στα ασφάλιστρα. Ωστόσο, αν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και τα μέσα Μαρτίου, τότε θα αρχίσουμε να μιλάμε για ζημιές ύψους 1 δις λίρες, οι οποίες θα έχουν επίπτωση στο τρόπο που τιμολογούμε», δήλωσε.

Οι Ασφαλιστικές Εταιρίες γνωρίζουν ότι οι περισσότερες πλημμύρες καταγράφονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οπότε έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο και ανάλογο ασφάλιστρο.

Οι αναλυτές όμως προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες μεγαλύτερες απαιτήσεις από τις πλημμύρες που έχουν φτάσει στα νότιο-δυτικά προάστια του Λονδίνου, στις όχθες του υπερχειλισμένου ποταμού Τάμεση, περιοχή με τα πιο ακριβά ακίνητα της Βρετανίας, οι αναλυτές.

“Από τη στιγμή που θα σημειωθούν πλημμύρες στις όχθες του Τάμεση, η αγορά θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Τα επίπεδα στέγασης είναι πιο πυκνά και οι τιμές των ασφαλιστηρίων συμβολαίων γίνονται όλο και υψηλότερες”, δήλωσε ο Eamonn Flanagan ειδικός στην Ασφαλιστική Αγορά από την Shore Capital Stockbrokers.

Επίσης η υπερχείλιση του Τάμεση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες πλημμύρας στα ημιαστικά κέντρα της πόλης οι οποίες θα μπορούσαν δυνητικά να προκαλέσουν ένα κύμα υψηλών απαιτήσεων από επιχειρήσεις.

Οι μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Βρετανίας, Aviva, RSA και Direct Line, είναι στη διαδικασία υποβολής των ετήσιων εκθέσεων τους και για τις επόμενες εβδομάδες είναι απίθανο να κάνουν δηλώσεις σχετικά με το θέμα.

Οι καταιγίδες, οι οποίες άρχισαν το Δεκέμβριο, δεν αναμένεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα του 2013, καθώς ήρθαν μετά από ένα μακρύ καυτό καλοκαίρι, συμβάλλοντας σε μια ήσυχη χρονιά συνολικά.

Ωστόσο, με τις συνεχόμενες απώλειες για το τρέχον έτος, τα οικονομικά στοιχεία των Ασφαλιστικών Εταιρειών για το πρώτο τρίμηνο του έτους, θα μπορούσαν να ήταν δυσάρεστα για τους επενδυτές.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Βρετανία: Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες Κρούουν τον Κώδωνα του Κινδύνου! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba/