Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γιώργος Καραβίας: Οι μελλοντικές προκλήσεις των μεσιτών ασφαλίσεων, 25 χρόνια μετά την ίδρυση του ΣΕΜΑ


sema25Η δημιουργία μεγαλύτερων, αλλά και ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων, η ένταση των επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες και η επέκταση των εργασιών σε τρίτες αγορές – με πρώτο στόχο τα Βαλκάνια, την Τουρκία και, εν γένει, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελούν τις μελλοντικές προκλήσεις των μεσιτών ασφαλίσεων, που ασκούν σήμερα ρόλο πρωταγωνιστή στον τομέα της διαμεσολάβησης, στην ασφαλιστική αγορά.

Τα ανωτέρω δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων), Γιώργος Καραβίας, με αφορμή τον εορτασμό, στο μουσείο της Ακρόπολης, των 25 χρόνων από την ίδρυση του φορέα.

Όπως τονίζει ο κ. Καραβίας, οι μεσίτες ασφαλίσεων αποτελούν έναν από τους κύριους πυλώνες ανάπτυξης των ασφαλιστικών εργασιών στην Ελλάδα και για περισσότερα από 40 χρόνια στηρίζουν αδιάλειπτα την οικονομία, αλλά και το κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που η χώρα δοκιμάζεται από την ύφεση.

Στην αυριανή εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΕΜΑ για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του, κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Alessandro De Besi, Πρόεδρος της BIPAR, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαμεσολαβούντων, ο οποίος θα μιλήσει για την επόμενη ημέρα της διαμεσολάβησης στην ασφαλιστική αγορά και τις προκλήσεις του μέλλοντος, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο οποίος αξίζει να τονιστεί ότι προέρχεται από τις τάξεις της ασφαλιστικής αγοράς.

Τοποθετήσεις θα κάνουν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων ΕΑΕΕ και Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιώργος Καραβίας.

Στη δεξίωση για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση του ΣΕΜΑ έχουν προσκληθεί 350 υψηλόβαθμα στελέχη της εγχώριας και διεθνούς ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι συμμετέχοντες στο 15ο ετήσιο ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό συνέδριο που διοργανώνει, στην Ύδρα, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση του ΣΕΜΑ τελεί υπό την αιγίδα της ΕΑΕΕ, και αποτελεί pre-event του αντασφαλιστικού συνεδρίου.

Ο χώρος του Μουσείου της Ακρόπολης επελέγη με σκοπό τη συμβολή του στην προβολή της χώρας στο μεγάλο αριθμό των φιλοξενουμένων στελεχών της διεθνούς ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς, που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση του ΣΕΜΑ.

Οι χορηγοί για την εκδήλωση εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του ΣΕΜΑ είναι:

Πλατινένιοι χορηγοί: Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α και Matrix ΑΕ Insurance & Reinsurance Brokers

Χρυσός χορηγός: Eurolife ERB Ασφαλιστική

Αργυροί χορηγοί: ATE Ασφαλιστική, Allianz Ελλάς Α.Α.Ε, ERGO Α.Α.Ε.Ζ, Eurobrokers Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε, Generali Hellas Α.Α.Ε, Interamerican και Miller Insurance Services LLP

Χορηγοί: Βιοϊατρική Α.Ε, Εθνική Ασφαλιστική Α.Ε.Ε.Γ.Α, Ευρώπη Α.Ε.Γ.Α, Πασκαλ & Στρατής Α.Ε, Πειραιώς Μεσίτες Ασφ. & Αντασφ. Εργασιών Α.Ε, Accenture Α.Ε, AIG Ελλάς Α.Ε, Amlin, AXA Ασφαλιστική, D.A.S Hellas A.E, International Life, Lloyd’s, MetLife Alico Α.Ε.Α.Ζ, Taxiplon Hellas A.Ε

Υποστηρικτές: Ατλαντική Ένωση Α.Ε.Γ.Α, Ευρωπαϊκή Ένωση-Ασφάλειαι Μινέττα, Συνεταιριστική Ασφαλιστική, Asset Consulting – Κρετσόβαλης Α. – Πάσχουλας Σ. ΟΕ

Χορηγός Επικοινωνίας: Ναυτεμπορική

Χορηγός Επικοινωνίας Internet: www.naftemporiki.gr

Χορηγός Ταχυμεταφορών: SPEEDEX ΑΕ Ταχυμεταφορών


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + 13 =

To Top