ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Facebook Instagram
Search
Close this search box.
Bars
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
Menu
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
ergo-my-ome-728-90jpg
Home Ειδήσεις Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης
Συμβουλές σε Περίπτωση Ατυχήματος

Insurancedaily editorial team by Insurancedaily editorial team
28/07/2008
in Ασφαλιστικές Ειδήσεις
A A
Share on Facebook

Σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα στο εξωτερικό επικοινωνήστε με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης της χώρας που βρίσκεστε για περαιτέρω οδηγίες. Σας επισημαίνουμε ότι στο πίσω μέρος της Πράσινης Κάρτας σας, αναγράφονται όλα τα στοιχεία των Γραφείων Διεθνούς Ασφάλισης των χωρών που μετέχουν στο Σύστημα.

Είτε επιληφθεί η Τροχαία για να καταγράψει το ατύχημα είτε όχι, ζητήστε από τον αλλοδαπό οδηγό να συμπληρώσετε την φιλική δήλωση ατυχήματος. Είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει και εκείνος μία παρόμοια στην δική του γλώσσα. Η φιλική δήλωση θα σας βοηθήσει στον διακανονισμό του ατυχήματος.

Διαβάστε Επίσης

ENFIA asfalismenes katoikies insurancedaily

Ασφαλισμένες κατοικίες: Πώς θα πάρετε τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ;

Jan 20, 2026
Νέο ΔΣ στην ΠΟΑΔ με επανεκλογή του Η. Τσολάκη

Νέο ΔΣ στην ΠΟΑΔ με επανεκλογή του Η. Τσολάκη

Jan 20, 2026

Σε περίπτωση που ευθύνεστε εσείς για το ατύχημα, δώστε στον άλλο οδηγό αντίγραφο της πράσινης κάρτας σας ή του ασφαλιστήριου συμβολαίου σας, και επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρία ή με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης της χώρας που βρίσκεστε για να δηλώσετε το ατύχημα.

Σε περίπτωση που δεν ευθύνεστε εσείς για το ατύχημα, και διεκδικείτε αποζημίωση φροντίστε να κρατήσετε πλήρη στοιχεία ασφαλιστικής κάλυψης του οχήματος που σας χτύπησε και ζητήσετε από τον άλλο οδηγό να κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του εταιρία όπου θα πρέπει να απευθυνθείτε για την αποζημίωσή σας εάν το αυτοκίνητο σας πρέπει να επισκευαστεί όσο βρίσκεται στο εξωτερικό.

Εάν το ατύχημα έχει συμβεί σε χώρα της ΕΕ μπορείτε να διεκδικήσετε την αποζημίωση σας επιστρέφοντας στην Ελλάδα κάνοντας χρήση της 4ης Οδηγίας της Ε.Ε.

Ατύχημα στην Ελλάδα

  • Καλέστε την Τροχαία για να καταγράψει το ατύχημα.
  • Φροντίστε να σημειώσετε σωστά τον αριθμό κυκλοφορίας του αλλοδαπού οχήματος και την χώρα προέλευσής του.
  • Σημειώστε οπωσδήποτε την μάρκα και τον τύπο του αλλοδαπού αυτoκινήτου.
  • Ζητήστε από τον αλλοδαπό οδηγό την πράσινη κάρτα του ή το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Αν υπάρχει δυνατότητα να φωτοτυπήσετε την πράσινη κάρτα ή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή κόψτε το αντίγραφο της πράσινης κάρτας ή της συνοριακής ασφάλισης. Αν αυτό δεν είναι δυνατό αντιγράψτε λεπτομερώς τις παραγράφους 3 ,4, 5 και 8 της πράσινης κάρτας ή της Συνοριακής ασφάλισης. Σε περίπτωση ύπαρξης ασφαλιστηρίου συμβολαίου, αντιγράψτε το όνομα της αλλοδαπής ασφαλιστικής εταιρίας, τον αριθμό συμβολαίου και ημερομηνίες ισχύος.
  • Ζητήστε από τον αλλοδαπό οδηγό να συμπληρώσετε την φιλική δήλωση ατυχήματος. Είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει και εκείνος μία παρόμοια στην δική του γλώσσα. Παρότι δεν μπορείτε να ζητήσετε από την εταιρία σας να αναλάβει την πληρωμή της ζημίας, η φιλική δήλωση θα σας βοηθήσει στον διακανονισμό του ατυχήματος.
  • Επικοινωνήστε το ταχύτερο με το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης για περαιτέρω οδηγίες.

Διακανονισμός Ζημιών
Το Ελληνικό Γραφείο αναλαμβάνει τον διακανονισμό κάθε ατυχήματος που προκλήθηκε στην Ελλάδα από όχημα το οποίο φέρει πινακίδες άλλου κράτους μέλους του Συστήματος Πρασίνων Καρτών και είναι εφοδιασμένο με Πράσινη Κάρτα ή προέρχεται από χώρα το Γραφείο της οποίας έχει υπογράψει το Τμήμα ΙΙΙ της Ενοποιημένης Συμφωνίας που βασίζεται στο Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο και την πινακίδα κυκλοφορίας.

Η Ενοποιημένη Συμφωνία έχει προβλέψει τον Διορισμό Ανταποκριτών αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιριών στο εξωτερικό.

Σε περίπτωση που η ξένη ασφαλιστική εταιρία έχει Διορισμένο Ανταποκριτή στην Ελλάδα το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης είναι αρμόδιο να σας παραπέμψει στον ανταποκριτή της ξένης ασφαλιστικής εταιρίας στην Ελλάδα για να αναλάβει το διακανονισμό του ατυχήματος, υπό την επίβλεψη του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης και σύμφωνα πάντα με τους όρους της Ενοποιημένης Συμφωνίας.

Σε περίπτωση που η ξένη ασφαλιστική εταιρία δεν έχει διορίσει Ανταποκριτή της στην Ελλάδα, ο διακανονισμός του ατυχήματος γίνεται με την φροντίδα του ελληνικού Γραφείου, το οποίο διορίζει μία ελληνική ασφαλιστική επιχείρηση μέλος του να αναλάβει τον διακανονισμό της συγκεκριμένης ζημίας.

Έρευνα Ασφαλιστικής κάλυψης.
Αν σε ατύχημα που έχει γίνει στην Ελλάδα έχει εμπλακεί όχημα με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, κάθε Αστυνομική Αρχή ή ασφαλιστική επιχείρηση που έχει επιληφθεί του ατυχήματος υποχρεούται αμέσως να γνωστοποιήσει με έγγραφο στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης τον τόπο συνήθους στάθμευσης, τον αριθμό κυκλοφορίας και πλήρη στοιχεία για την ασφάλιση του αυτοκινήτου ή των αυτοκινήτων τα οποία έχουν εμπλακεί στο ατύχημα στην Ελλάδα (Άρθρα. 32 κ.ν. 489/76).

Παρόλα αυτά υπάρχει περίπτωση να μην κρατηθούν από την Τροχαία που επιλαμβάνεται τα απαραίτητα στοιχεία ή οι συνθήκες του ατυχήματος να μην επέτρεψαν την συλλογή επαρκών στοιχείων ασφαλιστικής κάλυψης π.χ. εγκατάλειψη του τόπου του ατυχήματος από τον αλλοδαπό αυτοκινητιστή.

Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον το αλλοδαπό όχημα προέρχεται από χώρα που ανήκει στο Τμήμα ΙΙΙ της Ενοποιημένης Συμφωνίας που βασίζεται στον τόπο συνήθους στάθμευσης του οχήματος, το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης και αφού υπάρχουν κάποια στοιχεία της ταυτότητας του οχήματος όπως ο πλήρης αριθμός κυκλοφορίας, τύπος και μάρκα οχήματος και η χώρα προέλευσης, διεξάγει έρευνα με το αντίστοιχο Γραφείο της χώρας που έχει εκδώσει την πινακίδα κυκλοφορίας για την ανεύρεση στοιχείων ασφαλιστικής κάλυψης.
Πληρωμή αποζημιώσεως
Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης εγγυάται την πληρωμή ζημιών που προκαλούν ελληνικά οχήματα στο εξωτερικό τα οποία είναι εφοδιασμένα με Πράσινη Κάρτα του ΓΔΑ ή θεωρούνται ασφαλισμένα με Τεκμαρτή Ασφαλιστική Κάλυψη σε χώρα που ανήκει στο Τμήμα ΙΙΙ της Ενοποιημένης Συμφωνίας που βασίζεται στην πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος.

new-cover-insurancegif

Related Posts

ENFIA asfalismenes katoikies insurancedaily
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ασφαλισμένες κατοικίες: Πώς θα πάρετε τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ;

by Insurancedaily editorial team
Jan 20, 2026
Νέο ΔΣ στην ΠΟΑΔ με επανεκλογή του Η. Τσολάκη
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νέο ΔΣ στην ΠΟΑΔ με επανεκλογή του Η. Τσολάκη

by Insurancedaily editorial team
Jan 20, 2026
Τ. Θεοδωρικάκος: Αυστηρός έλεγχος για μονομερή αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης ασφαλίσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συμφωνία για αυξήσεις ασφαλίστρων έως 7% στα ισόβια προγράμματα υγείας

by Insurancedaily editorial team
Jan 20, 2026
Περί υποχρεωτικότητας στην ασφάλιση επιχειρήσεων
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να υπάρξει ένα σύστημα πρωτοκόλλων ανάμεσα σε ασφαλιστικές – ιδιωτικά νοσοκομεία

by Insurancedaily editorial team
Jan 20, 2026
Έως τις 14 Φλεβάρη η αίτηση για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έως τις 14 Φλεβάρη η αίτηση για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

by Insurancedaily editorial team
Jan 19, 2026
Αffidea: Νέα εποχή στη νευρολογική & ογκολογική απεικόνιση
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Έρευνα της RASS για το ΕΕΑ: Η ακρίβεια πλήττει καθολικά τα νοικοκυριά

by Insurancedaily editorial team
Jan 19, 2026 - Updated on Jan 20, 2026
Με πλήρη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο MDRT Power Table της χρονιάς.
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Με πλήρη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο MDRT Power Table της χρονιάς.

by Insurancedaily editorial team
Jan 15, 2026
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας και του Τύπου η κοπή της βασιλόπιτας της ΕΔΙΠΤ
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας και του Τύπου η κοπή της βασιλόπιτας της ΕΔΙΠΤ

by Insurancedaily editorial team
Jan 15, 2026
ERGO: Top Employer το 2026 σε Ελλάδα & Ευρώπη 
Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ERGO: Top Employer το 2026 σε Ελλάδα & Ευρώπη 

by Insurancedaily editorial team
Jan 15, 2026

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

300x250png
300x250-banner4-all-safegif
medifirstlaunchcampaign300x250pxgif
9th-insurtech-conference-2026banners300-x-250jpg

TOP#5 Insurancedaily

  • Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου

    Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Καραγρηγορίου

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • Υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις ασφαλιστικές – Τι προβλέπει για τους μισθούς

    108 shares
    Share 43 Tweet 27
  • 5 ασφαλιστικές στη λίστα με τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • Η εξέλιξη της Mega Brokers: Νέες αγορές, νέοι στόχοι, νέα δυναμική

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
Εγγραφή στο Newsletter

+12,000 εγγεγραμμένοι χρήστες ενημερώνονται καθημερινά για θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης από το Newsletter του insurancedaily.gr

Facebook Instagram Youtube
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Όροι χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Cookies
  • Πληροφορίες
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
© MORAX MEDIA Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του insurancedaily.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

Insurancedaily.gr | Ταυτότητα

  • Διαχειριστής / Διευθυντής: Mωράκης Μιχαήλ
  • Διευθύντρια Σύνταξης: Βίκυ Γερασίμου
  • Ιδιοκτησία: Morax Media Α.Ε.
  • Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μωράκης Νικόλαος
  • Διαχειριστής / Δικαιούχος Domain: Μωράκης Μιχαήλ
  • Έδρα - Γραφεία: Ιφιγένειας 6, Καλλιθέα, ΤΚ 17672
  • Email: [email protected], Tηλ: +30 210 9594121

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ

© 2020 Insurancedaily.gr - by Morax Media s.a..

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης και προσωποποιημένο περιεχόμενο.
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΚΕ