Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ίδια γεύση και το εννεάμηνο στην αγορά.

στοιχεία εννεαμήνου ΕΑΕΕ

στοιχεία ΕΑΕΕ εννεαμήνου

Η παραγωγική πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς συνεχίζεται με τις ίδιες τάσεις ανά κλάδο, που παρουσιάζονται σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του έτους. Συνολικά το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 καταγράφηκε πτώση 1%, η οποία όμως είναι η μικρότερη από την αρχή του έτους, με σαφή προσπάθεια να μετατραπεί σε οριακά θετικό ποσοστό μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι ασφαλίσεις ζωής, με συνολικό ποσοσστό +11,8%, σημειώνουν θετικά πρόσημα σε όλους τους επιμέρους κλάδους, ενώ οι κατά ζημιών ασφαλίσεις παρασύρονται σε διψήφιο αρνητικό πρόσημο -10,0% από την συνέχιση της μεγάλης πτώσης των ασφαλίστρων -13,4% στον κλάδο αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων, ενώ στον κλάδο Ασθενειών συνεχίζεται η έντονη ανάπτυξη, με ποσοστό 32,6%.

Στην έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) συμμετείχαν 59 ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 94,4% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση στοιχεία 2013).

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε : «Ο Σεπτέμβριος του 2014 είναι ο 7ος μήνας εντός του εννεαμήνου, που οι Ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζουν θετικό πρόσημο σε μηνιαία βάση. Μάλιστα, η αυξητική τάση στην παραγωγή παρατηρήθηκε σε όλους τους επιμέρους κλάδους της Ζωής (παραδοσιακά προγράμματα, αποταμιευτικά, επενδυτικά κ.ά.). Η πορεία των Ασφαλίσεων Ζωής αντικατοπτρίζει την ανάγκη των πολιτών να εξασφαλίσουν τα πιο πολύτιμα αγαθά τους (ζωή, υγεία, σύνταξη) μέσω της σιγουριάς που προσφέρει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα και αποτελεί θετικό σημάδι για τη συνολική πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.»

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη εδώ 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ίδια γεύση και το εννεάμηνο στην αγορά.! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b5%ce%b1%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%bf%cf%85/