Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διαμεσολαβούντες: Στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν και η «Δύναμη της Πίστης»


Το σύνολο των Ασφαλίστρων το 2007 στην Ελλάδα έφτασε τα 6 δισ. ευρώ!
Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 2% του ΑΕΠ, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αντίστοιχο ποσοστό είναι το 9% του ΑΕΠ.
Οι Επενδύσεις της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς είναι 12 δισ. ευρώ, ενώ στην Ε.Ε. είναι 60 δισ. ευρώ!

Παρόλο που το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα είναι 22.000 ευρώ και στην Πορτογαλία 13.500 ευρώ, ο αντίστοιχος μέσος όρος των Ασφαλίστρων στην Ελλάδα είναι 390 ευρώ κατά άτομο, ενώ στην Πορτογαλία 2.100 ευρώ! Ο μέσος όρος του Ασφαλίστρου που πληρώνει ο Ευρωπαίος Πολίτης είναι 2.500 ευρώ.

Κάτι δεν κάνετε καλά, αγαπητοί Διαμεσολαβούντες!

Μήπως αντιμετωπίζετε το Επάγγελμα του Ασφαλιστή ως μια άλλη απλή «Απασχόληση» από την οποία κερδίζετε το εισόδημά σας!

Μήπως θα πρέπει να αλλάξετε Νοοτροπία και να αρχίσετε να το αντιμετωπίζετε ως ένα «Μοναδικό Ιερό Θεσμό» Ανεκτίμητης Αξίας, στον οποίο είχατε την Τύχη να εμπλακείτε, και ως «Μοναδικό Ιερό Θεσμό» θα έπρεπε να τον προσκυνάτε;

Τότε μόνο η «Πίστη» σας στον «Ιερό αυτό Θεσμό» θα σας πείσει να μην αφήνετε κανέναν Ανασφάλιστο, όποια Ασφάλεια και αν Πουλάτε!

Μη χρησιμοποιείτε «ελαφρά τη καρδία» τη λέξη «Λειτούργημα» όταν συζητάτε ή όταν έχετε το μικρόφωνο στα χέρια σας. Γιατί, αν δεν Πιστεύετε, η χρήση της λέξης είναι «Ιεροσυλία».


2 Comments

2 Σχολια

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

  Apr 4, 2008 at 10:55 PM

  Αν και μικρό σαν άρθρο, πολύ ενημερωτικό και συμπυκνωμένο.

 2. ΞΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Apr 7, 2008 at 12:59 PM

  Το πρόβλημα δεν είναι των διαμεσολαβούντων αλλά των εταιρειών που περιμένουν αύξηση παραγωγής με ασφαλιστικά προϊόντα περασμένων δεκαετιών, φρεσκασρισμένα με διάφορες σαχλοκαλύψεις .
  Δεν υπάρχει ούτε μία έρευνα αγοράς προς τους καταναλωτές, να τους ρωτήσουν τι πρόγραμμα θέλουν και να το δημιουργήσουν,απλά τους ανακοινώνουν αυτό που μπορούν να παράγουν( αντίστοιχη αντασφάλιση) και φταίνε οι διαμεσολαβούντες που δεν μπορούν να το πουλήσουν.
  Ο οριμός των sales oriented εταιρειών σε μια αγορά marketing oriented.

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διαμεσολαβούντες: Στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν και η «Δύναμη της Πίστης»! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5/