Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Δραστικές περικοπές θέσεων στον κλάδο Ζωής στη Βρετανία


Τράπεζες, ασφαλιστικές και άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί της Βρετανίας έκοψαν συνολικά περί τις 30.οοο θέσεις εργασίας τους τρεις τελευταίους μήνες του 2010. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες και ταχύτερες περικοπές των τελευταίων 17 ετών σύμφωνα με άρθρο του έγκυρου Bloomberg.

Σαν να μην έφτανε αυτό, άλλες 15.000 θέσεις είναι πολύ πιθανόν να διαγραφούν το πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), η οποία σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι περισσότερες περικοπές θα γίνουν σε τράπεζες και στον κλάδο ασφαλειών ζωής!!

Σκοπός των περικοπών βεβαίως είναι η μείωση των εξόδων. Για τον ίδιο λόγο περικόπηκαν και περί τις 330.000 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα – η βρετανική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις δαπάνες του δημοσίου. Το Lloyds Banking Group Plc, ο μεγαλύτερος όμιλος ενυπόθηκων δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε επίσης ότι θα κόψει 4.500 θέσεις στις μονάδες διοίκησης και πληροφορικής.  


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δραστικές περικοπές θέσεων στον κλάδο Ζωής στη Βρετανία! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ad%cf%82-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bb%ce%ac%ce%b4/