Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΕΙΑΣ:
Απολογισμός 2008


Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) με κύριο θέμα τον απολογισμό του έργου του Ινστιτούτου κατά το 2008.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Αδαμαντιάδης και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Σπουδών, Διοίκησης και Ανάπτυξης Εργασιών Ελπινίκη Καράμπαλη παρουσίασαν αναλυτικά κάποιες από τις κύριες επιδόσεις του Ινστιτούτου, υπογραμμίζοντας το βασικό στόχο του: την προσφορά εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό κλάδο, με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της διαμεσολάβησης.

Το 2008 το ΕΙΑΣ κινήθηκε στους εξής τρεις βασικούς άξονες δράσης:

Α. Εκπαιδευτικό Έργο

  • Οργάνωσε 147 εκπαιδευτικά προγράμματα (έναντι 31 το 2007), τα οποία παρακολούθησαν 2.527 άτομα (έναντι 626 το 2007).
  • Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε νέα τεχνικά-κλαδικά θέματα και διεύρυνε τον κύκλο των εισηγητών του.
  • Ανέπτυξε υπηρεσίες ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης – κυρίως στον τομέα του bancassurance.
  • Σχεδίασε και λειτούργησε διαδικτυακή πλατφόρμα για την από απόσταση εκπαίδευση (www.eias-academy.gr) στην οποία ήδη παρουσιάζονται δύο ηλεκτρονικά μαθήματα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.
  • Ανανέωσε δραστικά το ετήσιο ασφαλιστικό πρόγραμμά του.
  • Λειτούργησε με επάρκεια ως εξεταστικό κέντρο για την πιστοποίηση στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση 3.977 υποψηφίων (έναντι 1.619 το 2007).

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου εντάσσεται και η στρατολόγηση νέου διδακτικού προσωπικού με κριτήρια επιλογής βάσει προτύπων διασφάλισης ποιότητας καθώς και η αναβάθμιση των κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτών με αντίστοιχη βελτίωση των διαδικασιών και με συνεχή αξιολόγηση και μέτρηση της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού έργου.

Στη διαδρομή αυτή το ΕΙΑΣ συμμετείχε ενεργά στην Τεχνική Επιτροπή Εκπαίδευσης και Εξετάσεων Διαμεσολαβούντων του Υπουργείου Ανάπτυξης και διατήρησε συνεχή και γόνιμη επαφή με την ΕΠΕΙΑ και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 15 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΕΙΑΣ:
Απολογισμός 2008! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-2008/