Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ενδιαφέρουσα Ομιλία για Ασφαλιστές


alba_mbasΤην Τετάρτη 6 Μαΐου 2009 στις 6:30 το απόγευμα ο καθηγητής του MIT Stephen A. Ross θα κάνει μια ομιλία με θέμα «Η Συνταξιοδοτική Αποταμίευση και Η Κοινωνική Ασφάλιση σε καιρούς Κρίσης». Η Ομιλία θα γίνει στο Αμφιθέατρο «Cotsen Hall», στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Σουηδίας 61 – η είσοδος είναι από Αναπήρου Πολέμου 6).

Ο καθηγητής Ross θα αναπτύξει το θέμα και θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στο πραγματικό κόστος των προγραμμάτων κοινωνικής ασφάλισης ενός κράτους, στο πού  θα οδηγήσει η αποπληρωμή των προγραμμάτων αντιμετώπισης της κρίσης, ποιες είναι οι πραγματικές συσσωρευμένες δαπάνες που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε κράτος και πολλά άλλα στοιχεία, που θα διαφωτίσουν τους παρευρισκόμενους.

Ο καθηγητής Ross διδάσκει Χρηματοοικονομικά και είναι κάτοχος της έδρας «Franco Modigliani» του διάσημου Πανεπιστημίου Massachussets Institute of Technology. Eίναι επίσης Πρόεδρος του Compensation Valuation Inc. (CVI), καθώς και Διευθυντής και CIO στο Ross Institutional Investors, LLC (RII). Είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους οικονομολόγους παγκοσμίως, με πλήθος δημοσιεύσεων και εκτενή διδακτική και ερευνητική εμπειρία.

Παράλληλα, είναι συνεκδότης αρκετών οικονομικών και χρηματοοικονομικών επιστημονικών περιοδικών, ενώ έχει λάβει πληθώρα από βραβεία διδασκαλίας και άλλες διακρίσεις. Ο Δρ. Ross είναι φημισμένος για την εισαγωγή σημαντικών θεωριών και μοντέλων στη Χρηματοοικονομική Οικονομική Επιστήμη, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στη σύγχρονη πραγματικότητα. Αναλυτικό βιογραφικό του Καθηγητή υπάρχει στην ιστοσελίδα: mitsloan.mit.edu/faculty/detail.php?in_spseqno=226&co_list=F.

Ο Δρ. Ross κατά τη διάρκεια της ομιλίας του θα δείξει πώς με τη χρήση χρηματοοικονομικής ανάλυσης μπορεί να μετρηθεί το πραγματικό κόστος των προγραμμάτων κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελεί δεδομένη υποχρέωση πάνω στην οποία προστίθεται και το κόστος αντιμετώπισης της σημερινής  οικονομικής κρίσης. Οι Ασφαλιστές που ενδιαφέρονται να ειδικευτούν στο Σχεδιασμό Ομαδικών Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων σίγουρα θα ωφεληθούν από τη συγκεκριμένη Παρουσίαση και θα αποκτήσουν επιχειρήματα που θα τους διευκολύνουν στις Πωλήσεις τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη χορηγία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της ΕΔΕΚΤ AEΠΕΥ.  Η είσοδος είναι δωρεάν και πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το Πανεπιστήμιο Alba, που έχει οργανώσει την εκδήλωση, τηλ.:  210-89…, e-mail: communications@alba.edu.gr.1 Comment

1 Σχολιο

  1. νικος

    Apr 29, 2009 at 4:23 PM

    για μια ακόμη φορά “τα πάντα για την Αθήνα ” και “τα πάντα στην Αθήνα”
    τελικά η περιφέρεια δεν έχει αξιόλογους Ασφαλιστές η δεν ενδιαφέρεται κανεις για αυτή την αγορά????

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ενδιαφέρουσα Ομιλία για Ασφαλιστές! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82/