Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στις ΗΠΑ με τα Subprime, και κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όλα τα κράτη-μέλη, η Επιτροπή Εποπτείας ερευνά τυχόν εμπλοκές των Ασφαλιστικών Εταιριών σε μη εξασφαλισμένους τίτλους μετοχών και ενυπόθηκων δανείων, καθώς και το βαθμό εξασφάλισης των υπο διαχείριση κεφαλαίων γενικότερα, καλούμενη εν τέλει να επαναπροσδιορίσει τη φερεγγυότητά τους.
Για το λόγο αυτό η Επιτροπή ζητά στοιχεία για την έκθεση των Εταιριών σε ενυπόθηκα δάνεια καθώς και για την έκθεσή τους σε προϊόντα πιστωτικού κινδύνου ή επενδύσεις χαμηλής και υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας.
Επιπλέον, για τις χρήσεις 2005, 2006 και 2007, οι Εταιρίες καλούνται να γνωστοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για την κάλυψη των Τεχνικών Προβλέψεων, τα μερίδια αγοράς που κατέχουν κατά προσέγγιση, τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, τα αποτελέσματα χρήσης, μετοχές και άλλα αξιόγραφα μεταβλητής απόδοσης, επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, τις ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις, το σύνολο του ενεργητικού, καθώς και το διαθέσιμο και το απαιτούμενο περιθώριο φερεγγυότητας.
Σχόλια

Την παραίτησή του από CEO και Αντιπρόεδρος της Ιντερσαλόνικα υπέβαλε ο Κ. Γιαννιώτης
Generali: Στα €617,5 εκατ. ασφάλιστρα & στους top 3 της αγοράς
17 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο Delphi Forum (updated)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Ο ασφαλιστικός κλάδος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο LinkedIn
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Οι κίνδυνοι γίνονται πιο σύνθετοι και πιο έντονοι

Η Groupama επίσημη ασφαλιστική στα «Ποσειδώνια 2026» σε συνεργασία με την Agora

Εθνική Ασφαλιστική: Υπογραφή 3ετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Η θέση της ΕΑΔΕ για το δικαίωμα συμβολαίου

Deal της Εθνικής Ασφαλιστικής για την πώληση τριών ακινήτων ύψους 38,645 εκατ. ευρώ

Τα κέρδη που αναμένονται από το deal CrediaBank - Ευρώπη

Φυσικές καταστροφές: 4πλάσιο το κενό προστασίας στην Ελλάδα
















