Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ασφαλιστική αγορά δείχνει χαρακτήρα στις κρίσιμες στιγμές


Σε ετιμότητα η Ασφαλιστική αγορά

Τώρα είναι η στιγμή που Ασφαλιστικές εταιρείες & Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές πρέπει παρά τις δυσκολίες που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν να βρεθούν δίπλα στον πελάτη τους. Στον πελάτη που χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να χτυπήσει το τηλέφωνό του και να ακούσει την ασφαλιστική του εταιρεία ή τον ασφαλιστικό του διαμεσολαβητή να του λέει πως παρά τις αντίξοες συνθήκες εγώ είμαι δίπλα σου. Η διαφορά παίζεται στις λεπτομέρειες και τώρα είναι η στιγμή που οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες όπως κάθε άλλη επιχείρηση στη χώρα έχουν υποχρεώσεις όπως μισθοδοσία, εισφορές στα επαγγελματικά ταμεία, εφορία, οργάνωση ροής εργασιών αλλά και πληρωμή αποζημιώσεων, καταβολή προμηθειών, είσπραξη ασφαλίστρων και διαχείριση πολύπλοκων προγραμμάτων αυτοματοποίησης των εργασιών τους. Ταυτόχρονα λόγω της φύσεως των εργασιών τους πρέπει να κρατήσουν τις ισορροπίες ως υπόδειγμα σταθερότητας και φερεγγυότητας στην αγορά. Ένα έργο πραγματικά δύσκολο αλλά ταυτόχρονα μια τεράστια πρόκληση για τις εταιρείες που θέλουν να αποδείξουν με πράξεις στους πελάτες τους ότι βρίσκονται δίπλα τους.

Η αλήθεια είναι ότι ο κλάδος του αυτοκινήτου μέχρι στιγμής έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πίεση από τις εξελίξεις με τις εταιρείες να πρέπει στην κυριολεξία να “τζογάρουν” είτε δίνοντας περιθώριο στην αποπληρωμή του συμβολαίου είτε συνεχίζοντας να καλύπτουν το συμβόλαιο χωρίς αυτό να έχει πληρωθεί.

Στην πλειονότητά τους οι εταιρείες, αν όχι όλες, βγήκαν προς τα έξω με ανακοινώσεις είτε προς το δίκτυό τους είτε προς τους πελάτες τους δίνοντας συμβουλές για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν καθησυχάζοντάς τους παράλληλα ότι συνεχίζουν κανονικά τις εργασίες τους. Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με δύο ανακοινώσεις της δημιουργεί έναν αέρα σύμπνοιας στην αγορά δηλώνοντας ότι η αγορά παραμένει ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες σταθερότητας και ισορροπίας στην κοινωνία και την οικονομία παραμένοντας στο πλευρό των ασφαλισμένων(διαβάστε εδώ). Αλλά και ζητώντας από τον Πρωθυπουργό συνάντηση προκειμένου να του παρουσιάσουν την εικόνα της αγοράς που μέρα με τη μέρα κλονίζεται.(διαβάστε εδώ)

Από τη μεριά τους οι διαμεσολαβητές μέσω της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος ζητούν από τη ΔΕΙΑ να πάρει θέση πάνω σε καυτά θέματα που αφορούν τις καθημερινές λειτουργίες του κλάδου.

Τέλος, ο κλαδικός τύπος, εν μέρη υπεύθυνος για την εικόνα και την εξωστρέφεια της αγοράς, προστατεύει τις ασφαλιστικές εταιρείες από τα κακώς κείμενα, μεταφέρει αυτούσιες τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις Ασφαλιστικών εταιρειών και προσπαθεί να αποκλιμακώσει την κατάσταση στο επίπεδο που είναι εφικτό.

Διαβάστε εδώ τις ανακοινώσεις τους: ΕΘΝΙΚΗ, ALLIANZ, INTERAMERICAN, AXA, ERGO, METLIFE, AIG, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, GENERALI, GROUPAMA, INTERNATIONAL LIFE, INTERASCO, AIGAION, DAS


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η ασφαλιστική αγορά δείχνει χαρακτήρα στις κρίσιμες στιγμές! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%b4%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ae%cf%81/