Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η δίωξη κατά του Δ. Κοντομηνά


Το Insurance Daily προηγείται στην «Ενημέρωση και Επιμόρφωση» των Αναγνωστών του σε πολλά θέματα και φροντίζει να του δίνει τις πληροφορίες που θα συμβάλλουν στις Στρατηγικές Επιλογές των Ασφαλιστών, είτε αυτοί είναι CEO, ή άλλα Διοικητικά Στελέχη, είτε Επαγγελματίες Διαμεσολαβούντες.

Χρήσιμη Ενημέρωση, από τη μια πλευρά και Πολύτιμες Συμβουλές από την άλλη, όσον αφορά τις Διεθνείς Εξελίξεις του Κλάδου και Πώς αυτές θα Επηρεάσουν τις Στρατηγικές Κινήσεις της Ελληνικής Αγοράς, προκειμένου να παραμείνει Παραγωγική και Ανταγωνιστική.

Μέχρι σήμερα, το «Επιστημονικό Μάρκετινγκ», το «Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ» και το «Insurance Daily», υπήρξαν μοναδικά σε αυτό το τομέα με ένα Ιστορικό Αποκαλύψεων, Προβλέψεων, και Συμβουλών 20 χρόνων που επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Σύντομα θα αρχίσει να αναδημοσιεύει παλαιά Άρθρα του και Ρεπορτάζ, που δεν θα πιστεύεται ότι δημοσιεύτηκαν τόσα χρόνια πίσω, αναλύοντας τόσο επίκαιρα θέματα! Η Αξιοπιστία των Εκδόσεών μας στηρίζεται ένα Ιστορικό συνεχούς δοκιμασίας είκοσι χρόνων.

Ξεκινώντας με το θέμα του Δ. Κοντομηνά, στις 2 Μαρτίου, 2008, τέσσερις μήνες πριν, όταν κανένας δεν αναφέρονταν στο θέμα, το Insurance Daily, έγραψε τα εξής:

Τα βάσανα του Δ. Κοντομηνά με τα δικαστήρια δεν τελείωσαν ακόμη. Η εισήγηση του Πορίσματος του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου, η οποία ανακοινώθηκε στον Τύπο στις 14 Δεκεμβρίου 2007, να τεθούν στο Αρχείο οι κατηγορίες κατά του Δ. Κοντομηνά και των στελεχών της ΙΝΤΕRΑΜΕRICΑΝ για τις καταγγελίες περί εξαπάτησης ομογενών στη Νότια Αφρική, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία απορρίφθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα, ο οποίος ανέθεσε τη Γνωμάτευση της Πρότασης στην Εισαγγελέα Εφετών Ξένια Δημητρίου. Η κ. Δημητρίου, αφού μελέτησε τους φακέλους για αρκετούς μήνες, δε συμφώνησε με το Πόρισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου, ότι δεν «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις» για την άσκηση Ποινικής Δίωξης κατά του Δ. Κοντομηνά και των Στελεχών του, για τα αδικήματα της Υπεξαίρεσης και της Εκβίασης κατά των πρώην πελατών του, και επέστρεψε τις υποθέσεις ζητώντας να συνεχιστούν οι έρευνες και να επανεξεταστούν. Σημειωτέον ότι ο Π. Αθανασίου στο Πόρισμά του να τεθούν στο Αρχείο οι υποθέσεις κατά του Δ. Κοντομηνά και των Στελεχών του δε συμπεριέλαβε τη Βούλα Κασφίκη και τις καταγγελίες περί πλασματικών Αποθεμάτων της INTERAMERICAN. Αντίθετα, πρότεινε να παραμείνουν ανοιχτές αυτές οι υποθέσεις. Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος κ. Αλφαντάκης ακούστηκε να λέει από τηλεοπτική εκπομπή ότι ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου είχε ασχοληθεί και με τις υποθέσεις των ρωσικών πυραύλων TOR, των LEOPARD, της SIEMENS κ.ά. Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο κ. Αλφαντάκης είναι κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος…

Η οικογενειακή εταιρεία του Δημήτρη Κοντομηνά, η DΕΜCΟ, αγόρασε μια Κυπριακή Ασφαλιστική Εταιρεία για να επανέλθει στον… πλούσιο κλάδο των Ασφαλειών. Ο Δ. Κοντομηνάς έχει μετανιώσει που πούλησε τη χρυσοφόρο INTERAMERICAN, χρυσοφόρο, όπως του επέτρεπε να τη διευθύνει η εκάστοτε εποπτική αρχή. Έμπλεξε με το πολύ ζημιογόνο Alpha, χωρίς να διαθέτει πλέον την άφθονη και πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση της πρώην εταιρείας του. Μαζί του στην DΕΜCΟ είναι οι ιδιαίτερα συμπαθείς και ικανοί συνεργάτες του Κ. Μπερτσιάς και Σ. Αλεξανδράτος.

Η εξέλιξη είναι γνωστή. Ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Δεν είχε άλλη Επιλογή. Έπρεπε να ασκήσει δίωξη κατά του Δ. Κοντομηνά, κατά των Στελεχών του, και κατά της Interamerican. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταδικαστούν όλοι, όσοι διώκονται! Έχουμε άπειρα παραδείγματα και άλλων Σκανδάλων, πολύ πιο κραυγαλέων τα οποία θάφτηκαν μέσα στο λαβύρινθο των Δικαστικών Διαδικασιών. Τελικός κριτής, είναι πάντα η Πολιτική Εξουσία η οποία κρατάει και τις τρεις υπόλοιπες, δήθεν Εξουσίες στα χέρια της.

Να είστε σίγουροι ότι ο Δ. Κοντομηνάς δεν θα καταδικαστεί, όποτε, γίνει η τελική δίκη, στο… Εφετείο. Δεν θα καταδικαστεί γιατί δεν είναι τυχαίος. Οι μεγαλοαπατεώνες Πολιτικοί, Υπουργοί και άλλοι, φυσικά και των δύο Κομμάτων Εξουσίας, βρίσκονται καταγεγραμμένοι σε καταστάσεις αμοιβών με τεκμηριωμένα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν τις πληρωμές των δις που τον υποχρέωναν να καταβάλει. Ουτε μια δραχμή δεν κέρδιζε αν δεν πλήρωνε τη μίζα τους! Τον είχαν όπως έχουν όλους τους υπόλοιπους, κάτω από το μικροσκόπιο της παρακολούθησης. Μέχρι που προσέλαβαν ξένους..αναλογιστές για να καταλάβουν πώς κερδίζει μια Εταιρεία από τα πολύπλοκα προχωρημένα μαθηματικά των Αποθεματικών!

Τους το έχει ξεκαθαρίσει. Αν επιμένουν να τον γκρεμίσουν, θα γκρεμίσει όπως ο Σαμψών όλο το Πολιτικό Κατεστημένο της χώρας!

Θα το κάνει.

Για αυτό και δηλώνει δημόσια και αυτός, με τη σειρά του:
Δεν θα το τολμήσουν!

Περιμέναμε κάτι παραπάνω από την πολύ καλή φωτό του Δ. Κοντομηνά, στο εξώφυλλο της ΑΑ. Να αφιερώνεις ένα εξώφυλλο σε ένα κλαδικό έντυπο και να το στηρίζεις μόνον με δύο δηλώσεις, μία του συνεντευξιαζομένου και μια του εκδότη, είναι λίγο ασυνήθιστο! Είχε ποτέ πρόβλημα το Δ. Κοντομηνάς να δώσει απαντήσεις όσο… μπιχτές και αν ήταν οι ερωτήσεις;

Κάτι τέτοιο περίμενε ο κλάδος από τη φωτό του εξωφύλλου και απογοητεύτηκε…

Υπολογίστε μερικά χρόνια ακόμη να τραβήξει αυτή η υπόθεση. Βέβαια, το αρνητικό για τον Κοντομηνά είναι ότι το θέμα δεν μπόρεσε να μην κυκλοφορήσει, παρόλη τις εξαιρετικές Δημόσιες Σχέσεις του γραφείου του. Του χάλασε τα σχέδια συτή η εξέλιξη παρόλο που τη γνώριζε πάνω από ένα χρόνο. Όταν ο εισαγγελέας Εφετών Κολιωκόστας στα μέσα του 2007, δεν δέχτηκε την πρόταση του Εισαγγελέα Π. Αθανασίου, να βάλει του φακέλους στο αρχείο λόγω μη επαρκών στοιχείων και ζήτησε από την Εισαγγελέα Ξ. Δημητρίου να τους μελετήσει, και να αποφανθεί. Κατάλαβε ότι το Μαξίμου, του κύρυξε τον πόλεμο!

Ας μη ξεχνάμε ότι η «Δύναμη της Εξουσίας» δεν δέχεται εύκολα πιέσεις, και κυρίως, δεν τις αρέσει να υποχωρεί όσο και να της το υπαγορεύει η Λογική της!

Εδώ ένα μικρομάγαζο αποκτά ο… Μπάμπης… ο βουλκανιζατέρ, ο Ελληνάρας… καλά καλά δεν έβγαλε τα δικά του Κέρδη, μπερδεύει τις εισπράξεις του… μαγαζιού του, με τα δικά του, φουσκώνει νομίζοντας ότι έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο! Κυκλοφορεί με Μερσεντές των €100.000, έχει σκάφος των 15 μέτρων! Δεν μιλιέται, δεν ακούει κανέναν και νομίζει ότι είναι…Θεός! Αλίμονο, αν τον αμφισβητήσει ή τον προσβάλλει ο οποιοσδήποτε!

Πόσο μάλλον να είσαι μια ζωή άνεργος, και μέσω της Πολιτικής να γίνεις Υπουργός να έχεις κληρονομήσει καμιά δεκαριά ΔΕΚΟ, να διαχειρίζεσαι δις ευρώ με μια υπογραφή, και να μην Ελέγχεσαι από κανέναν!

Αν δεν έχετε ποτέ στη ζωή σας αποκτήσει Εξουσία, δεν πρόκειται να καταλάβετε πώς Αισθάνεται το Άτομο που τη διαθέτει!

Η Ελληνική Κυβέρνηση, επομένως, σεβαστοί αναγνώστες, αισθάνεται όπως αισθάνεται ο καρχαρίας μέσα σε μια πισίνα με άφθονα ψαράκια. Όποιο θέλει το καταβροχθίζει σε δευτερόλεπτα!

Πιθανόν, λοιπόν η Ελληνική Κυβέρνηση, να παρασύρθηκε και από τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι γρήγορα κατάλαβαν το Δ. Κοντομηνά, τον έψαξαν, (Λειτουργούν όπως Λειτουργεί και ο ίδιος) και τον έβαλαν στο στόχαστρο.

Δεν μπόρεσαν επίσης, να χωνέψουν και την ακροαματικότητα του Λάκη Λαζόπουλου!
Βλέπεται, αυτό ήταν το λάθος του Δ. Κοντομηνά. Πίστευε ότι θα μπορέσει να πολεμήσει τους πέντε… Δεινόσαυρους των Media και να τους Κερδίσει.
Ίσως να φταίει η «Υπεραυτοπεποίθηση» που σωρεύτηκε μέσα του, μετά από τις αλλεπάλληλες καταπληκτικές Επιχειρηματικές Επιτυχίες του! Ίσως να φταίει η πυραμίδα του Α.Maslow που μας λέει ότι όταν ένας Πετυχημένος Άνθρωπος κατακτήσει μια Κορυφή, η Κατάκτηση παύει να τον συγκινεί και ψάχνει να κατακτήσει και άλλες υψηλότερες κορυφές!

Το στυλ αυτό του Ανθρώπου συγκινείται μόνον όταν εμπλέκεται σε δύσκολα και ριψοκίνδυνα παιγχνίδια και κερδίζει… Είναι η μόνη του απόλαυση…

Η Επιτυχία και η Αναγνώριση που αυτή συνεπάγεται!
Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να τον συγκινεί περισσότερο, δεδομένου ότι, ό,τι θέλει το έχει σε δευτερόλεπτα… Είναι το μειονέκτημα τη «Ύλης».

Φθείρεται!

Ενώ η καλλιέργεια του «Πνεύματος» σε όποια μορφή σε εκφράζει, δεν Φθείρεται, Αναπτύσσεται και σε γεμίζει όλο και περισσότερο με συναισθήματα Ικανοποίησης και Ολοκλήρωσης, προσφέροντάς σου την γαλήνη που σε κάνει ευτυχισμένο!

Πιο απλά, σκεπτόμενος κάθε μέρα την “Απογραφή της Ζωής σου”, βάζοντας πρώτα στη σειρά τα πιο σημαντικά Περιουσιακό Στοιχεία που έχεις (Ζωή, Υγεία, Οικογένεια, Παιδιά, Εισόδημα, Περιουσία) και από κάτω όλα τα άλλα, μπορείς να αισθάνεσαι κάθε μέρα ευτυχισμένος,  είτε απολαμβάνοντας μόνος σου το καφεδάκι σου στη βεράντα σου, είτε παίζοντας το ταβλάκι σου με το φίλο σου, είτε κάνοντας μια βόλτα στα μαγευτικά  δειλινά της χώρας μας.

Η Ζωή, αν διαθέτεις τα πρώτα δύο, πέρα από τις μικροαπολαύσεις της ημέρας, δεν έχει τίποτα άλλο να σου προσφέρει..

Και αυτή ακόμα η έλλειψη της Οικογένειας, όπως την έχει καθορίσει η κοινωνία, δεν θα πρέπει να μας κάνει να αισθανόμαστε μειονεκτικά. Υπάρχουν εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες που δεν έτυχε να βρουν το σύντροφό τους και να μην αποκτήσουν οικογένεια, ή να τον έχουν βρει και να τον χάσουν. Ο Chopra το δηλώνει πιο απλά:

Πρέπει να μάθουμε να είμαστε Ευτυχισμένοι με αυτά που έχουμε και να πάψουμε να είμαστε Δυστυχισμένοι με αυτά που δεν έχουμε.

Βέβαια οι Δεινόσαυροι, δεν δάγκωσαν τον Δ. Κοντομηνά, οι ίδιοι, ποτέ δεν δαγκώνουν οι ίδιοι, βάζουν άλλους, έτσι βρήκαν την ευκαιρία και έβαλαν την ουρίτσα τους στη δημιουργία του «Μαύρου Αύγουστου» του 2005, όταν για 50 συνεχόμενες ημέρες η «Αυριανή», τον αποκαλούσε με όλα τα υβριστικά επίθετα που υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο.

Τα πάντα, στη χώρα μας, κρίνονται με Πολιτικά και Οικονομικά Κριτήρια. Δεν έχει σημασία, αν απειλείται η χώρα από κάποιον εισβολέα, αν έγιναν διάφορες ληστείες σε βάρος του Λαού, αν κάτι είναι δίκαιο, αν κάποιος θησαύρισε σε βάρος άλλων…κοκ.

Ο Alpha, όποιες και αν είναι οι εξελίξεις θα παραμείνει στον έλεγχο του Δ. Κοντομηνά. Είναι το τελευταίο του οχυρό.
Λυπούμεθα που η Ιστορία του δημιουργικού και σπάνιου αυτού Ανθρώπου κατέληξε σε αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα, δεν λέμε ότι είναι άμοιρος, αντίθετα γνώριζε πολύ καλά τι έκανε. Ο Ηθικός αυτουργός της συγκεκριμένης υπόθεσης και όλων των υπολοίπων που μας έχουν τρελάνει τελευταία είναι η Πολιτική Εξουσία και το Απίστευτα «Διεφθαρμένο Περιβάλλον» το οποίο αυτή και μόνον δημιούργησε.

Είναι αδύνατον η Εξουσία να «Οικειοποιείται» τη Δύναμή της αδιαφορώντας για το Λαό που την παρακολουθεί και οι αποκάτω να κάθονται και να την κοιτάνε χωρίς να συμμετέχουν και αυτοί στα πονηρά παιγνίδια του “Προσωπικού Πλουτισμού”. Ιδίως, όταν η ίδια η «Εξουσία» τους ενθαρρύνει και τους επιτρέπει να «Λειτουργήσουν» και αυτοί, με τον ίδιο τρόπο αρκεί να μοιράζονται τα λάφυρα!

Δεν θυμάστε πώς ο Μπερίσα τσέπωσε τις οικονομίες του Λαού του με την Παρατράπεζα… και ούτε γάτα…ούτε ζημιά!
Δεν θυμάστε πώς το ίδιο έκανε η Κυβέρνηση του Σημίτη με το ΧΑ,  δεν ζήσαμε πρόσφατα τη ληστεία των ιερών κεφαλαίων των Ταμείων των Συντάξεων με τα “Δομημένα Ομόλογα; 

Είμαστε περίεργοι πώς αισθάνονται οι Πολιτικοί και ιδίως ο Πρωθυπουργός της χώρας…δεν πιστεύομε πώς είναι τελείως αναίσθητοι… πρέπει να αισθάνονται λίγο ένοχοι με την εικόνα που έχει σχηματίσει ο Λαός για αυτούς…δεν χρειάζονται…έρευνες…για να το διαπιστώσουμε…

Για αναρωτηθείτε κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας..

Σε τι είδους χώρα, είστε Πρωθυπουργός;
Τι θα πείτε στα παιδιά σας, όταν πάρουν το πτυχίο τους;
Τι συμβουλές θα τους δώσετε;
Ποιες δικαιολογίες θα μουρμουρίσετε;

Δεν μπορούσα… ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι τόσο ισχυρός όσο νομίζουν πολλοί… ήμουν εγκλωβισμένος στο «Σύστημα Εξουσίας» της χώρας το οποίο γιγαντώθηκε και αποτελούνταν από «Πολλά πανίσχυρα Κάστρα Εξουσίας» που δεν γκρεμίζονταν εύκολα.. γιατί τα θεμέλιά τους ήταν συνδεδεμένα με την επίσημη Κυβέρνηση του Κράτους. Αν τα γκρέμιζα, θα γκρεμιζόμουν και Εγώ!

Αν τα πείτε αυτά στα παιδιά σας κ Πρωθυπουργέ, τότε δεν είστε ο Ηγέτης που χρειάζεται η χώρα για να ξεβρομίσει…Θα είστε ένας άλλος Πολιτικάντης που πάντα βρίσκει λόγια να απολογείται…και να «νίπτει τας χείρας του»!

Σε καμία χώρα της Δύσης δεν ισχύει αυτό που θέλετε να μας περάσετε…ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι αναλώσιμος…όταν η χώρα του πάει από το κακό στο χειρότερο και δεσπόζει ως η πιο διεθφαρμένη χώρα της Δύσης..

Μη ξεχνάτε, ότι ενώ είναι σίγουρο ότι το Κατεστημένο θα σας γκρεμίσει… αν τολμήσετε να το ξεριζώσετε από τα θεμέλια, ναι μεν θα χάσετε την εξουσία, όμως, στις επόμενες εκλογές θα εκλεγείτε με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που εκλέχτηκε ποτέ Έλληνας Πολιτικός!

Καμία Εξουσία δεν μπορεί να τα βάλει με το Λαό, όταν ο Λαός πειστεί για τις Προθέσεις του Αρχηγού του! Θα τον έχετε σύμμαχο μέχρι να πεθάνετε…

Τις απόψεις του “ΕΜ” τις γνωρίζετε. Σας έχουμε δώσει μερικές Ουσιαστικές Πρακτικές Λυσεις. Επιμένετε να τις αγνοείτε…και ούτε καν να τις συζητάτε…

Το “Ίδρυμα Καραμανλή” τί το έχετε…γιατί δεν το χρησιμοποιείτε, τουλάχιστον να δείξετε ότι κατά βάθος, είστε και εσείς προβληματισμένοι, ότι νοιάζεστε για την Ελλάδα μας, ότι νοιάζεστε για το επαίσχυντο και απόλυτα δικαιολογημένο διασυρμό στον οποίο εκτίθεστε καθημερινά…

Σας υπενθυμίζουμε μια σταθερή τοποθέτηση του “Επιστημονικού Μάρκετινγκ”:

Όταν ο “Άνθρωπος” διατηρεί και Ασκεί “Απόλυτα Ανεξέλεγκτη Εξουσία” χωρίς ίχνος πιθανότητας να υποστεί “Συνέπειες” είναι Δεδομένο ότι θα την “Καταχραστεί”

Επιμένετε να θέλετε να Κυβερνάτε την Ελλάδα, χωρίς κανένα Ουσιαστικό Έλεγχο και χωρίς να υπάρχει ούτε ένας “Μηχανισμος” ο οποίος θα μπορούσε Ανεξάρτητα από την Εξουσια σας, να σας παραπέμψει στη Δικαιοσύνη και να σας Δικάσει. Ο “Αυτοέλεγχος” είναι μεγάλη “Πρόκληση” και “Προσβολή” της Νοημοσύνης του Πολίτη.

Αν τολμήσετε, θα γραφτείτε στην Ιστορία της Ελλάδας ως ο Μέγας Εθνάρχης της Επανίδρυσης του Ελληνικού Κράτους και θα γίνεται παράδειγμα και για άλλους Λαούς!

Τότε δεν θα χρειάζεται να πείτε τίποτα στα παιδιά σας!


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 − 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η δίωξη κατά του Δ. Κοντομηνά! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b7-%ce%b4%ce%af%cf%89%ce%be%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%ac/