Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η ARAG χορηγός στο Olympus Marathon 2013


aragΟ Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» την τελευταία Κυριακή κάθε Ιουνίου (30.06.2013) ήδη από το 2004 και συγκεντρώνει αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν στο μυθικό βουνό για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία και να απολαύσουν το τοπίο που εκτός από Εθνικό Πάρκο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως ένα «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς».

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου στην αρχή του καλοκαιριού για να θυσιάσουν στον υπέρτατο θεό, το Δία και να αποθέσουν τα αφιερώματά τους.

Οι αθλητές ξεκινούν τη σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική ανάβαση από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και φτάνουν ως τα 2.780 μέτρα, περνώντας μπροστά από το «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού αφού διασχίσουν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου.

Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, (κυκλική διαδρομή Δίον – Ρέμα Ορλιά – Πετρόστρουγκα – Σκούρτα – Οροπέδιο Μουσών – Ζωνάρια – Χονδρομεσοράχι – Πριόνια – Χαράδρα Ενιπέα – Λιτόχωρο) ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτόχωρου, ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά θέρετρα της βόρ. Ελλάδας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου.

Μία διοργάνωση με ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση τα τελευταία χρόνια για τους λάτρεις του είδους, δεν θα άφηνε ασυγκίνητη την ARAG που αποφάσισε να γίνει χορηγός της διοργάνωσης και να υποδεχθεί με τα χρώματα και το σήμα της τους αθλητές στο σημείο τερματισμού τους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η ARAG χορηγός στο Olympus Marathon 2013! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b7-arag-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-olympus-marathon-2013/