Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η Fairfax στηρίζει κεφαλαιακά ιρλανδική ασφαλιστική ενόψει Solvency II


fairfax1Ψήφο εμπιστοσύνης – που μεταφράζεται σε ζεστό χρήμα – έδωσε στην ιρλανδική ασφαλιστική FBD Holdings η καναδική επενδυτική Fairfax, εκ των ισχυρών ιδιωτών μετόχων της Eurobank.

Η εταιρεία του Prem Watsa επένδυσε 70 εκατ. ευρώ υπό τη μορφή μετατρέψιμου ομολόγου, στην ιρλανδική ασφαλιστική, η οποία αναζητούσε κεφαλαιακή «σανίδα σωτηρίας», μετά τη μεγάλη αύξηση των ζημιών στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η Fairfxa, η οποία έχει… καλό ιστορικό στην Ιρλανδία, αφού ήταν μεταξύ των επενδυτών που κράτησαν ζωντανή την Bank of Ireland, κίνηση που οδήγησε σε σχεδόν τριπλασιασμό της αρχική της επένδυσης, θα λάβει επιτόκιο 7% από το 10ετές μετατρέψιμο ομόλογο.

«Παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό την FBD. Η επένδυση αποδεικνύει την πίστη μας στην ισχύ της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάκαμψης της Ιρλανδίας και στην βασική δραστηριότητα της FBD στον κλάδο της γεωργίας», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Fairfax, Prem Watsa.

Από την πλευρά της, η μεταβατική CEO της FBD, Fiona Muldoon, σημείωσε: «Πρόκειται για σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης. Στηρίζει την ισχυρή δέσμευση της διοίκησης να διατηρήσει υγιή κεφαλαιακά αποθέματα καθώς προετοιμαζόμαστε για την εφαρμογή του Solvency II».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η Fairfax στηρίζει κεφαλαιακά ιρλανδική ασφαλιστική ενόψει Solvency II! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b7-fairfax-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac-%ce%b9%cf%81%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%83%cf%86/