Συνεντεύξεις

Η “Πρώτη Ασφαλιστική Σύμβουλος Νέας Γενιάς” της Allianz


insurancedaily-synodinou-moneyshow-2013Η Allianz βράβευσε την κ. Αναστασία Συνοδινού στην εκδήλωση των 22ων βραβεύσεων ενεργειών Ε.Κ.Ε και κορυφαίων ασφαλιστών “ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΩΡΑΚΗΣ” 2013, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Hilton Athens, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Moneyshow. Συγκεκριμένα η κ. Συνοδινού βραβεύτηκε στην Κατηγορία “Πρώτος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Νέας Γενιάς (δύο χρόνια στο επάγγελμα)”.

Στην φωτογραφία η Πρόεδρος του ΠΣΑΣ κ. Ελένη Γρυπάρη παραδίδει το Βραβείο.

Το insurancedaily αναγνωρίζοντας την αξία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και την συμβολή τους στην ανάπτυξη της αγοράς, έθεσε στην κ. Συνοδινού τις εξής ερωτήσεις:

Γνωρίσατε την Ασφαλιστική Αγορά σε μια πολύ απαιτητική περίοδο. Πιστεύετε ότι αυτό είναι υπέρ σας ή κατά σας; Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το επάγγελμα;

Πιστεύω πραγματικά ότι η περίοδος που διανύουμε ήτανε και είναι πολύ απαιτητική και ταυτόχρονα δύσκολη, όχι μόνο για την ασφαλιστική αγορά αλλά και σε άλλα επαγγέλματα. Αυτό πραγματικά ήτανε μια μεγάλη πρόκληση για εμένα σαν νέα ασφαλίστρια στο χώρο να πετύχω και να διακριθώ.

Βαρόμετρο στην απόφαση μου να ενταχθώ σε αυτό το επάγγελμα ήταν ο διευθυντής στο γραφείο μου κ. Ιωάννης Κωτσαρίνης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή με έκανε να πιστέψω οτι το μέλλον μου είναι ως ασφαλιστικός σύμβουλος.

Είστε 2 χρόνια στο επάγγελμα και έχετε καταφέρει να ξεχωρίσετε. Πέρα από τη σκληρή δουλειά, ποια είναι τα μυστικά σας;

Νομίζω ότι μυστικά στην επιτυχία δεν υπάρχουν. Η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία και η καλή οργάνωση, σε συνδυασμό με την αγάπη που έχεις για αυτό που κάνεις είναι αυτά που θα σε οδηγήσουν στην σίγουρη επιτυχία.

Δεν αρκεί μόνο να φτάσεις την κορυφή. Σημασία έχει να παραμείνεις και να ισχυροποιείς συνεχώς τη θέση σου. Πώς οραματίζεστε το μέλλον σας;

Η οικογένεια της Αllianz, από τα υψηλότερα στελέχη στα κεντρικά γραφεία μέχρι τον διευθυντή μου κ. Ιωάννη Κωτσαρίνη και την μάνατζερ κ. Β. Σιάρκου και τέλος από εμένα την ίδια, στόχος μου είναι να κατακτώ κάθε χρόνο τις υψηλότερες θέσεις. Στην ζωή μου έχω μάθει να είμαι “ΑΧΟΡΤΑΓΗ” να μην σταματώ ποτέ να έχω στόχους.

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο επάγγελμα, ποια είναι αυτά που έχετε εντοπίσει ότι λείπουν από την αγορά; Είστε ικανοποιημένοι από την παρεχόμενη εκπαίδευση;

Πιστεύω ότι πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σχετικά με την αγορά. Είμαι σίγουρη οτι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον εντοπισμό αυτών προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες ελλείψεις. Σχετικά με την εκπαίδευση, το μόνο που έχω να πω δεν τελειώνει ποτέ, κάθε μέρα μαθαίνεις και κάτι καινούργιο.

Θα συμβουλεύατε ένα νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση; Ποιο θα ήταν το σημαντικότερο επιχείρημά σας;

Ανεπιφύλαχτα θα παρότρυνα έναν νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Οι λόγοι πολλοί, ο κυριότερος είναι ότι είσαι εργάτης και αφεντικό ταυτόχρονα.

Εύχομαι στον καθένα που θα αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με το επάγγελμα του ασφαλιστή να μην φοβηθεί και να μην απογοητευθεί εύκολα. Θέλει δουλειά, πείσμα και μεθοδικότητα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + twelve =

To Top