Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ινδία: Μόλις στο 4% το ποσοστό των ασφαλισμένων


India4Οι ασφάλειες σίγουρα δεν αποτελούν μία ιδιαίτερα ελκυστική δραστηριότητα, ωστόσο απασχολούν ή θα έπρεπε να απασχολούν όλους μας. Υπάρχουν χώρες με μεγάλη ανάπτυξη του κλάδου και της ασφαλιστικής συνείδησης (κυρίως δυτικές) και άλλες που θεωρούνται ραγδαία αναπτυσσόμενες.

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες είναι και αυτή της Ινδίας. Η ασιατική χώρα με τα 1,25 δισ. κατοίκους και το ΑΕΠ των 2,47 τρις. δολαρίων συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σχεδόν όλων των επιχειρηματικών κλάδων.

Σε ό,τι αφορά τις ασφάλειες τα νούμερα είναι απογοητευτικά, όμως δείχνουν ξεκάθαρα τα τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ετήσια έκθεση της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής της χώρας για τον ασφαλιστικό κλάδο, το ποσοστό των ασφαλισμένων Ινδών ξεπερνά μετά βίας το 4%, είτε πρόκειται για ασφάλειες Ζωής είτε ζημιών.

Την ίδια ώρα, στη Μ. Βρετανία το 57% του πληθυσμού διαχειρίζεται και αγοράζει ασφάλειες μέσω διαδικτύου. Το αντίστοιχο ποσοστό στο Χονγκ Κονγκ είναι κοντά στο 8%.

Οι εκτιμήσεις θέλουν την αναδυόμενη οικονομία της Ινδίας να «πιάνει» τα ποσοστά του Χονγκ Κονγκ σε διάστημα δύο ετών. Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να πουλάνε ασφαλιστικά προϊόντα και ολοένα περισσότεροι παίκτες επιλέγουν το διαδίκτυο.

Ειδικοί της αγοράς υποστηρίζουν ότι αυτοί που κατανοούν το νόημα της ασφάλισης είναι ελάχιστοι. Τα συμβόλαια είναι έτσι δομημένα που χρειάζεται βοήθεια για να τα διαβάσει οποιοσδήποτε πελάτης και αυτό ενδέχεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την μεταμόρφωση του κλάδου στην Ινδία.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ινδία: Μόλις στο 4% το ποσοστό των ασφαλισμένων! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b9%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%b1-%ce%bc%cf%8c%ce%bb%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-4-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%83%cf%84%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9/