Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κατανομή των Εταιρειών στην Ελλάδα
σύμφωνα με την Παραγωγή τους


Παρουσιάζουμε μια άτυπη κατανομή της Παραγωγής Ασφαλίστρων στην Ελλάδα μεταξύ των Εταιρειών που είναι Ξένων, Τραπεζικών και Ελληνικών Συμφερόντων. Τα στοιχεία είναι του 2007 σε εκατομμύρια ευρώ και αφορούν τους Ομίλους που περιλαμβάνουν πάνω από μία εταιρεία. Από τις 24 Εταιρείες που είναι Ελληνικών Συμφερόντων, οι 18 μεγαλύτερες μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο νέο Σύνδεσμο Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών. Είναι οι εξής: Ασπίς ΑΕΓΑ, Ασπίς ΑΕΑΖ, Commercial Union, Proton, Ιντερσαλόνικα Ζημιών, Ιντερσαλόνικα Ζωής, Υδρόγειος, General Union Ζημιών, General Union Life, Διεθνής Ένωση, Γενική Ένωση, Aigaion, Ευρωπαϊκή Πρόνοια, Interlife Zημιών, Interlife Ζωής (υπό ίδρυση), Δύναμις, Σκούρτης, Σιδέρης.

Δε δήλωσαν συμμετοχή οι Εταιρείες: Ευρωπαϊκή Ένωση Ζ&Ζ (Ασφάλειαι Μινέττα), Ατλαντική Ένωση Ζ&Ζ, Ευρωπαϊκή Πίστη Ζ&Ζ, International Ζ&Ζ, EOS, Νέος Ποσειδών, Eurostar (συμμετέχει ο Μέτοχος Κοντολέφας ως Στέλεχος), Personal, Ορίζων, Malayan, Ευρώπη και οι Εταιρείες Οδικής Βοήθειας Mapfre, Europe Assistance, Inchape, Imperial.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με συζητήσεις που είχαμε με αρκετά στελέχη της Αγοράς, τα στοιχεία του 2008 θα παρουσιάσουν μεγάλες διακυμάνσεις, γιατί ένας μεγάλος αριθμός Ασφαλειών αυτοκινήτων μεταφέρθηκαν από Εταιρεία σε Εταιρεία από ορισμένους μεγαλοπράκτορες, όπως και από αρκετούς μικρούς Πράκτορες. Επίσης, ένα τεράστιο πακέτο 200.000 περίπου αυτοκινήτων εδώ και δύο μήνες άρχισε να μεταφέρεται από μια Εταιρεία ενόψει της διακοπής των εργασιών της, η οποία αναπτύχθηκε απότομα τα τελευταία χρόνια. Το πακέτο θα συνεχίσει να μεταφέρεται και εντός του 2009, δεδομένου ότι πάνω από τα μισά αυτοκίνητα λήγουν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

*Ζ&Ζ σημαίνει ότι διαθέτουν και τους δύο Κλάδους Ζωής και Ζημιών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κατανομή των Εταιρειών στην Ελλάδα
σύμφωνα με την Παραγωγή τους! https://www.insurancedaily.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%8d/