Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Κερδοφορία 5,8 εκατ. ευρώ
το (Α) εξάμηνο του 2008


Η INTERAMERICAN κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους 5,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 132% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο (2,5 εκατ.). Η διαφορά προήλθε από τη θετική απόδοση των Κλάδων Ζωής και Υγείας παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία η οποία επέδρασε και στα αποτελέσματα του Ασφαλιστικού Κλάδου.

Σημαντική ήταν και η αύξηση των Ασφαλίστρων της εταιρείας, που εμφανίζει συνολικά 241 εκατ. μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα έναντι 220,1 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Στον κλάδο Ζωής η INTERAMERICAN σημείωσε συνολική παραγωγή 151 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 11% σε σύγκριση με πέρυσι, κατέχοντας μερίδιο αγοράς 11,4%. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στους τομείς των προγραμμάτων Ζωής και Συντάξεων ανήλθαν σε 61 εκατ. με αύξηση 7%, σε Ασφαλιστικά Προγράμματα Επενδυτικού χαρακτήρα 37 εκατ. με αύξηση 32%, που οφείλεται κυρίως στην πολύ καλή ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού στο νέο προϊόν εφάπαξ καταβολής Maximum Income και τέλος, σε προγράμματα καλύψεων Υγείας 53,1 εκατ. (αύξηση 5%).

Στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών, περιλαμβανομένων και των τομέων Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, η INTERAMERICAN σημείωσε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 89,7 εκατ. ευρώ έναντι 84,2 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2007 (αύξηση 6,5%). Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στις Γενικές Ασφάλειες, μαζί με τους τομείς Βοηθείας, έχει διαμορφωθεί σε 6,9%.

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση της νέας παραγωγής των Ομαδικών Ασφαλίσεων κατά 58%, τομέα στον οποίο η εταιρεία έχει εστιάσει, στοχεύοντας στην κερδοφόρο ανάπτυξή του και δίνοντας έμφαση στην προώθηση ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων που αποτελούν ανάγκη της αγοράς.

Το επιχειρηματικό σχέδιο
Όπως τονίστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γεώργιο Κώτσαλο, κατά τη μεγάλη εταιρική συνάντηση συνεδριακού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο από 25 έως 31 Αυγούστου, η Interamerican στοχεύει στη σταθερή βελτίωση των τεχνικών αποτελεσμάτων της μέσα από μια σύγχρονη Πολιτική Διανομής και βελτίωσης των Διαδικασιών. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται ένα σχέδιο ενίσχυσης των Πωλήσεων και εφαρμογής ενός μοναδικού για την ελληνική αγορά Συστήματος Αξιολόγησης και Ανταμοιβής των Συνεργατών.

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο της Interamerican, περιλαμβάνει της εξής προτεραιότητες:

α. τη συνέχιση της Πολιτικής Εξορθολογισμού της Διαχείρισης του τομέα Υγείας, με βελτιωμένα Συμβόλαια και Υπηρεσίες που θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες,

β. την εφαρμογή ενιαίας μηχανογραφικής πλατφόρμας στους εκτός Ζωής Κλάδους και την εξισορρόπηση του μείγματος εργασιών στις Γενικές Ασφαλίσεις,

γ. την Ανάδειξη και Ανάπτυξη των Ανθρωπίνων Πόρων, με την εφαρμογή ενός Σύγχρονου Συστήματος Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού.
O Πρόεδρος της Interamerican, A. Hegarty, κατά την ίδια συνάντηση, επανέλαβε την σταθερή στάση του μητρικού ομίλου EUREKO για την ενίσχυση της θέσης της εταιρείας και το ενδιαφέρον των μετόχων της για ενδεχόμενες επενδυτικές κινήσεις, μέσα από την αναζήτηση ευκαιριών στην ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + 14 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Κερδοφορία 5,8 εκατ. ευρώ
το (Α) εξάμηνο του 2008! https://www.insurancedaily.gr/%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-58-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%ac%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-2/