Περισσότεροι από 100 περίπου Αντιπρόσωποι της Χρηματοπιστωτικής Αγοράς συγκεντρώθηκαν στις 24 Νοεμβρίου στη Lloyd’s της Νέας Υόρκης, για να ακούσουν με ποιον τρόπο θα Συνεισφέρει η Ασφαλιστική Βιομηχανία στην Προστασία και την Ενημέρωση για το Περιβάλλον.
Το Συνέδριο ήταν Πρωτοβουλία της Lloyd’s, η οποία έχει ως στόχο την Ενεργή Εμπλοκή του Ασφαλιστικού Κλάδου στην Εκστρατεία για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και της Καταστροφής του Περιβάλλοντος. Αντιπρόσωποι της Lloyd’s δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι οι Εκπομπές Αερίων που Οφείλονται στο Φαινόμενο του Θερμοκηπίου έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και η Παγκόσμια Επιχειρηματική Κοινότητα πρέπει να εκλάβει την Κλιματική Αλλαγή ως βασικό Παράγοντα Κινδύνου.
Στο πλαίσιο αυτό οι Ασφαλιστικές Εταιρείες θα πρέπει να διεξάγουν Έρευνες για τυχόν Μελλοντικούς Κινδύνους και στη συνέχεια να Ενημερώσουν Πλήρως τις Κυβερνήσεις αλλά και το Ευρύ Κοινό. Κάποιες Ασφαλιστικές έχουν ήδη σχεδιάσει Προϊόντα ή Υπηρεσίες που βοηθούν τους Πελάτες τους να μειώσουν τις Εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα. Στο Συνέδριο επικράτησε η Άποψη ότι η Κλιματική Αλλαγή θα πρέπει να ενσωματωθεί στις Στρατηγικές Επένδυσης των Εταιρειών. Στη διάρκεια κατάρτισης των Επαγγελματικών τους Σχεδίων οι Εταιρείες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το Μακροπρόθεσμο Ρίσκο στην Οικονομία που δημιουργούν οι Βιομηχανίες που παράγουν μεγάλες ποσότητες Διοξειδίου του Άνθρακα. Πρέπει επίσης να σχεδιάσουν Προϊόντα και Υπηρεσίες κατάλληλα για τις Αγορές του Άνθρακα και τα Τροπικά Δάση, αλλά και να λάβουν υπόψη τους την Επίδραση των Κλιματικών Αλλαγών στην Απόδοση των Επιχειρήσεων γενικότερα και στην Αξία των Μετοχών τους.
Σχόλια

Καριέρα και ασφαλιστική αγορά: Τι λένε 10 στελέχη
Υποχρεωτική ασφάλιση με κάλυψη 50.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια σε ν/σ
Πετράλωνα: Το ατύχημα που υπενθύμισε ότι η διαχείριση του κινδύνου ξεκινά πριν από την πρώτη εκσκαφή
Ασφάλεια χωρίς αποστάσεις: Το στοίχημα της Interamerican στα Δωδεκάνησα
Μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου 3 πολιτικών και ασφαλιστικής αγοράς από το ΕΕΑ

Κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση

Favikon: Ο Ν. Γεωργόπουλος στη λίστα των κορυφαίων 200 παγκοσμίως

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει τη «Σύνδεση Πελάτη» με νέες δυνατότητες

EEAE και ΕΑEΕ ενισχύουν τη θεσμική τους συνεργασία

SYNDEA: Στρατηγική προτεραιότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Dallbogg: Στη συνεργασία με εποπτικές αρχές και EIOPA η λύση


















