Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ και το 2014

AXA_ΕΒΔΟΜΑΔΑ_ΕΚΕ_ΟΔΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑ

AXA_ΕΒΔΟΜΑΔΑ_ΕΚΕ_ΟΔΙΚΗ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΠλήθος από δράσεις, μεγάλη συμμετοχή και μια σημαντική κληρονομιά από μηνύματαπου θα κινητοποιήσουν τους ανθρώπους της ΑΧΑνα αξιοποιούν ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις τους για να στηρίζουν την κοινωνία, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Εβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 22 Ιουνίου 2014. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας αυτής:

▪ 233 άνθρωποι της Εταιρείας συμμετείχαν εθελοντικά σε ενέργειες

▪ 1.249 ώρες εθελοντικής δράσης προσφέρθηκαν από την εθελοντική ομάδα της Εταιρείας – ΑΧΑ HeartsinAction(αποκλειστικό δίκτυο και διοικητικό προσωπικό)

Οι ενέργειες στις οποίες συμμετείχαν οι άνθρωποι της ΑΧΑ κυμάνθηκαν σε ένα ευρύ θεματικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε:

  • Εκπαίδευση για την Οδική Ασφάλειαγια ταπαιδιά των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών«Εργαστήρι» και «Έδρα»μέσωβιωματικού προγράμματος για την οδική ασφάλεια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», Σύμμαχο της ΑΧΑ για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο.
  • Ενημέρωση για τη σημαντική δράση του «Ταμείου Ερευνών» της ΑΧΑ που επενδύει στην Πρόληψη των ασφαλιστικών κινδύνων, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τον Έλληνα Ερευνητή Δρ. Νικόλαο Μπάκα στην έρευνά του,«Η απότομη αναδιοργάνωση του αεροχειμάρρου και οι κλιματικές επιπτώσεις της».
  • Ενημέρωση για την πρόληψη του διαβήτη, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία«Με οδηγό τον διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη» σε 5 πόλεις της Ελλάδας(Κατερίνη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη), στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας που έλαβε χώρα σε 18 πόλεις.
  • Ενημέρωση για το πρόγραμμα”Water for all in Senegal” που διοργάνωσε η ΑΧΑΜεσογείου και Λατινικής Αμερικής, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργούνται ειδικοί σταθμοί για πόσιμο νερό, με συμμετοχή και από εθελοντές της ΑΧΑ Ελλάδας.

Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο τηςΕβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΑΧΑ και της στρατηγικής της Εταιρείας για τη μείωση των ασφαλιστικών κινδύνων μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση. Σε επίπεδο Ομίλου, 77.062 άνθρωποι προσέφεραν 132.616 ώρες εθελοντικής δράσης συνολικά. Μέσα από μία σειρά ετήσιων, δομημένων πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας, η ΑΧΑ έχει κερδίσει επάξια:

▪ Την 1η θέσηστον Ασφαλιστικό Κλάδο παγκοσμίως και στις 120 πιο ανεπτυγμένες εταιρείες1 στους τομείς της Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διοικητικής διαχείρισης.

▪ Την 1η θέσηστον Ασφαλιστικό Κλάδοπαγκοσμίως στην κατάταξη Sustainability Investment2 του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης.

1Vigeo – Ευρωπαϊκός Οίκος Αξιολόγησης Εταιρικής Υπευθυνότηταςhttps://www.vigeo.com/csr-rating-agency/en/indiceeuronextvigeo

2Περισσότερες πληροφορίες και λίστες του δείκτη SRI μπορείτε να βρείτε: https://indices.nyx.com/


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ και το 2014! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b7-%ce%b5%ce%b2%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b5/