Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μια βραδιά – ανάσα αισιοδοξίας για την Ασφαλιστική Αγορά


island residence ΣΕΣΑΕΌταν μας ήρθε η πρόσκληση στα γραφεία μας για να πούμε την αλήθεια… απορήσαμε. 

του Νίκου Μωράκη

Η πρώτη μας αντίδραση ήταν κάπως αρνητική. Μετά τα όσα συνέβησαν τους καλοκαιρινούς μήνες χάσαμε το ενδιαφέρον μας για τέτοιου τύπου εκδηλώσεις. Δεν ταιριάζει – βιαστήκαμε να πούμε – στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στην αγορά.

Διαψευστήκαμε όμως! Και μάλιστα γρήγορα! Τα μέλη του Συνδέσμου αποδείχθηκε ότι ήξεραν καλύτερα τι θέλει ο κόσμος. Αποδείχθηκε ότι η απόφασή τους να μεταφέρουν την εκδήλωση ήταν μια σωστή και έξυπνη κίνηση που ο κόσμος την αγκάλιασε και την υποστήριξε. Πειστήριο της επιτυχίας τους η μεγάλη συμμετοχή.

Αποδείχθηκε ότι υπήρχε η ανάγκη για μια τέτοια εκδήλωση. Η ανάγκη να βρεθεί η αγορά σε ένα ουδέτερο περιβάλλον για να συζητήσει τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι. Σίγουρα  η καταπληκτική θέα και ο πλούσιος μπουφές συνεισέφεραν στο ευχάριστο κλίμα που επικρατούσε αλλά η ουσία ήταν οι κουβέντες που ανταλλάχθηκαν στα γνωστά «πηγαδάκια» της βραδιάς. Η ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων για το μέλλον της αγοράς αλλά και για τις ευκαιρίες/προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Τα θέματα προς συζήτηση πολλά. Από τις εντυπώσεις των όσων παρευρέθηκαν στο ετήσιο αντασφαλιστικό συνέδριο του Monte Carlo, το θέμα των Capital Controls και του προβλήματος που δημιουργεί σε Ασφαλιστικές και μεσίτες, τις νέες αυξήσεις σε ΦΠΑ υπηρεσιών και φόρους με ερωτηματικά για το ποιος θα «πληρώσει το μάρμαρο» και φυσικά το Solvency II.

Κατά γενική ομολογία και παραδοχή των περισσοτέρων η χθεσινή εκδήλωση ήταν μια ανάσα αισιοδοξίας για την αγορά μας και ένας καλός οιωνός για το 17ο Συνέδριο της Ύδρας.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. Σγουρή Μαρία

    Sep 21, 2015 at 1:49 PM

    Δε μας είπατε όμως γιατί η εκδήλωση ήταν ανάσα αισιοδοξίας… Σίγουρα η ανάγκη να βρισκόμαστε και να τα λέμε υπάρχει. Ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες… Τι λέμε έχει σημασία και τι αποφάσεις παίρνονται από πλευράς διοίκησης.

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − ten =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μια βραδιά - ανάσα αισιοδοξίας για την Ασφαλιστική Αγορά! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b1-%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1/