Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μ. Αντωνάκη: «Αυξάνεται η Ασφαλιστική Συνείδηση»


Θετική χρονιά για τον Κλάδο χαρακτηρίζει το 2008 η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη. Σε ολοσέλιδο άρθρο της που δημοσιεύθηκε στο «Ένθετο Ασφάλειες – Μάιος 2008» της εφημερίδας «Ημερησία» η κυρία Αντωνάκη προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη Ανάπτυξη στον Κλάδο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «κανένας κλάδος της Ασφάλισης δεν είναι κορεσμένος στην Ελλάδα και υπάρχουν μεγάλα περιθώρια Ανάπτυξης». Η κυρία Αντωνάκη για άλλη μια φορά τόνισε ότι πρέπει να δοθεί πιο Ενεργός Ρόλος από την Κυβέρνηση στην Ιδιωτική Ασφάλιση. Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα, ως η πρώτη Βαλκανική χώρα που έγινε μέλος της Ε.Ε. πριν από 27 χρόνια, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην Ασφαλιστική Αγορά των Βαλκανίων, κάτι το οποίο έχει ήδη αρχίσει να κάνει μέσω της παρουσίας στα Βαλκάνια μεγάλων Εταιριών όπως η Εθνική Ασφαλιστική, η Interamerican, η AIG, η Aσπίς κ.α.

Η κυρία Αντωνάκη αναφέρθηκε και στις αλλαγές που επιβάλλει η Οδηγία Solvency II της Ε.Ε., αλλά και στις νέες Αυστηρότερες Απαιτήσεις που επιβάλει η Νέα Εποπτική Αρχή. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, οι δύο νέοι Θεσμοί «ανεβάζουν τον πήχη για όλες τις Ασφαλιστικές Εταιρίες» και αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά και ουσιαστικά τη λειτουργία της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς. Τέλος η κυρία Αντωνάκη αναφέρθηκε και στην είσοδο της ΑΧΑ και της Groupama στην Ελληνική Αγορά, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ξένοι εκτιμούν ότι η Αγορά μας έχεις σημαντικές δυνατότητες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μ. Αντωνάκη: «Αυξάνεται η Ασφαλιστική Συνείδηση»! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bc-%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83/