Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Μ. Βρετανία: Η κυβέρνηση διαθέτει επιπλέον 6 δισ. στερλίνες για την Υγεία


NHSΕπιπλέον κονδύλια ύψους 6 δισ. λιρών προτίθεται να δεσμεύσει ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας George Osborne για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας μέσα στον επόμενο χρόνο, καθώς η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι δίνει προτεραιότητα στην Υγεία.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα υποσχέθηκε στις προγραμματικές του δηλώσεις ενόψει των εκλογών του Μαΐου ότι οι δαπάνες για την Υγεία θα αυξηθούν κατά 10 δισ. λίρες έως το 2020, δίνοντας τη δυνατότητα στο NHS να εφαρμόσει ένα πενταετές πλάνο για το μέλλον του συστήματος.

Ο υπουργός αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευση, ορίζοντας τα επιπλέον κονδύλια στα 6 δισ. λίρες για τον πρώτο χρόνο.

«Μπορείς να έχεις ένα ισχυρό σύστημα υγείας μόνο αν έχεις μία ισχυρή οικονομία και λόγω του γεγονότος ότι πήραμε τις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζονταν και μειώσαμε το έλλειμμα και φέραμε οικονομική ασφάλεια, μπορούμε σήμερα να δεσμεύσουμε επιπλέον 10 δισ. λίρες για το NHS έως το 2020», αναφέρει το προσχέδιο της ομιλίας του Osborne. «Αυτό σημαίνει ότι διαθέτω στο υπουργείο Υγείας προϋπολογισμό μισού τρισεκατομμυρίου, που είναι το μεγαλύτερο ποσό προς το NHS από το 1948 που ιδρύθηκε», προσθέτει ο Osborne.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Μ. Βρετανία: Η κυβέρνηση διαθέτει επιπλέον 6 δισ. στερλίνες για την Υγεία! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bc-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%ad%cf%84%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%bb/