Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Νέα Νομοθεσία προωθείται στη Βρετανία σχετικά με τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις

London-Insurance-Market

London-Insurance-MarketΤο Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας θα ανακοινώσει σύντομα νομικές μεταρρυθμίσεις που θα καθιστούν δυσκολότερο για τις Ασφαλιστικές Εταιρείες να αποφεύγουν την καταβολή νόμιμων αξιώσεων προς τους πελάτες τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Times.

Τους νέους κανόνες πρότεινε η Επιτροπή για τους νόμους της Βρετανίας, η οποία σε προηγούμενες δηλώσεις της είχε περιγράψει το νομικό πλαίσιο γύρω από την ασφαλιστική κάλυψη ως «σκληρό».

Ωστόσο, ορισμένα επίμαχα μέτρα που προτείνονται από την Επιτροπή θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις προτάσεις, ανέφερε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Τα μέτρα που θα εξαιρέσει το υπουργείο οικονομικών από τις προτάσεις είναι πρώτον, η δυνατότητα υψηλότερων απαιτήσεων των ασφαλισμένων όταν η Ασφαλιστική Εταιρεία καθυστερεί την πληρωμή και δεύτερον η κατάργηση της δυνατότητας των Ασφαλιστικών Εταιρειών να απορρίπτουν αιτήσεις υποστηρίζοντας παραβιάσεις στους όρους και τις προϋποθέσεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Η αντίδραση των Ασφαλιστικών Εταιρειών ήταν έντονη, καταγγέλοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι «περιττά» και οδηγούν σε άνοδο των ασφαλίστρων.

Τέλος, εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να σχολιάσει λεπτομέρειες σχετικές με τη νομοθεσία που δεν έχουν ακόμη εισαχθεί στο Κοινοβούλιο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Νέα Νομοθεσία προωθείται στη Βρετανία σχετικά με τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%89%ce%b8%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%af/