
“Άποψή μου είναι ότι όσες εταιρείες αναπτύξουν και επιμείνουν σε έναν αυστηρό επαγγελματισμό, μείνουν σταθερές και συνεπείς διαχρονικά και δεν υιοθετήσουν καιροσκοπικό ορίζοντα κέρδους, θα έχουν το πλεονέκτημα. Οι ήδη υλοποιούμενες αλλά και οι περαιτέρω αλλαγές που επίκεινται, ίσως είναι μια ευκαιρία για όλους στην ελληνική ασφαλιστική αγορά να εξετάσουν τη μέχρι τώρα λειτουργία τους, μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση, ανασύνταξη και νέα αρχή σε σωστότερες βάσεις.
Αυτό απαιτεί συνεργασία όλων των φορέων και συμμετεχόντων: του Επόπτη, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, των ασφαλιστικών εταιρειών, των διαμεσολαβούντων αλλά και όλου του στελεχιακού ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί και το ουσιαστικότερο κεφάλαιο της αγοράς μας. Πιστεύω πάντως, ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται σε καλό δρόμο προς την αλλαγή νοοτροπίας και την προσαρμογή, ενώ ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα.
Όμως αυτή είναι μια δυναμική και συνεχής διαδικασία αλλαγής. Θεωρώ ότι τον σημαντικότερο ρόλο προς την τελική επιτυχία θα έχει, πλην της «πολιτικής βούλησης» όλων των εμπλεκομένων, η συνεχής προσπάθεια αναβάθμισης της τεχνογνωσίας και της «παιδείας» προς αυτή την κατεύθυνση, ολόκληρου του έμψυχου δυναμικού της αγοράς μας.”
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νότης Βαγιακάκος, Γενικός Διευθυντής HDI-Gerling Hellas, Μέλος Δ.Σ. της EΑΕΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών, στη συνέντευξη που έδωσε στη Χριστίνα Μωράκη για το περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Σχόλια

Κατατέθηκε στη βουλή το σ/ν για τον Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista
INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα
Νέα Πρωτοποριακή Εφαρμογή ¨Sofos MedCare¨ από την Sofos Insurance Agency
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής και ο ρόλος του στις ανθεκτικές κοινωνίες

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο η συζήτηση "Insurance Talks"

Η Η. Νικολαΐδου Cyber Lead Underwriter στην HDI Global SE

Η HDI Global επεκτείνει διεθνώς τη δραστηριότητά της στον τομέα της Υγείας

Πώς η κλιματική κρίση αναδιαμορφώνει την προστασία των υποδομών

Νερό, κλιματική αλλαγή και ανθεκτικότητα

NatCat Summit 2026: Μαζί, διαμορφώνουμε στρατηγικές για πιο ανθεκτικές κοινότητες


















