Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι Ασφαλιστικές προάγουν την Υγεία μέσα από τους αγώνες δρόμου

nn hellas team

Proud Winners! Οι νικητές του Αγώνα Δρόμου 5χλμ παρέλαβαν τα μετάλλιά τους από τη Σοφία Ρατσιάτου, Chief Sales Officer της NN Hellas. Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς!

Proud Winners! Οι νικητές του Αγώνα Δρόμου 5χλμ παρέλαβαν τα μετάλλιά τους από τη Σοφία Ρατσιάτου, Chief Sales Officer της NN Hellas. Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς!

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια στην πλειονότητά τους οι Ασφαλιστικές Εταιρείες σπεύδουν να υποστηρίξουν με τη χορηγία τους έναν από τους πολλούς μαραθώνιους που διεξάγονται στην Ελλάδα.   

του Νίκου Μωράκη

Οι περισσότεροι από αυτούς πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας που δύσκολα μπορεί κανείς να τους αγνοήσει. Γιατί όμως οι Ασφαλιστικές εταιρείες υποστηρίζουν τους μαραθώνιους; Είναι απλά μια ακόμη χορηγία στα πλαίσια του στρατηγικού Marketing της εταιρείας ή υπάρχει κι άλλος λόγος, για το ενδιαφέρον που δείχνουν;

Η άποψή μας είναι ότι υπάρχει. Και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας και της νοοτροπίας με την οποία λειτουργεί αυτή η αγορά. Βλέπετε ο πυρήνας των Ασφαλιστικών εταιρειών Ζωής είναι η Αναλογιστική επιστήμη. Κάθε Ασφαλιστική εταιρεία που προσφέρει συνταξιοδοτικά προγράμματα, συμβόλαια ζωής και προγράμματα υπηρεσιών υγείας έχει και από έναν αναλογιστή (τουλάχιστον), ο οποίος αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να υπολογίσει την αξία του κάθε κινδύνου που αναλαμβάνει η Ασφαλιστική εταιρεία να καλύψει. Παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η εργασία και οι καθημερινές συνήθειες (κάπνισμα, διατροφή, σωματική άσκηση) είναι πολύ σημαντικοί για έναν αναλογιστή που πρέπει να δημιουργήσει μια πολύπλοκη εξίσωση προκειμένου να κερδίσει ο πελάτης (με την απόφασή του να εμπιστευτεί την εταιρεία) αλλά και η εταιρεία προκειμένου να μπορεί να ασφαλίζει τον κόσμο χωρίς να ζημιώνεται στο σύνολο των συμβολαίων που αναλαμβάνει.

Με άλλα λόγια;

Τις ασφαλιστικές εταιρείες ζωής & υγείας τις συμφέρει να είμαστε υγιείς.

Να τρεφόμαστε υγιεινά, να πηγαίνουμε για τρέξιμο, να κλεινόμαστε στα γυμναστήρια ακόμα και να είμαστε κοινωνικοί και ευδιάθετοι προκειμένου να μην «αναπτύξουμε» κάποια ψυχολογική ασθένεια.

Είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής που θέλουν οι Ασφαλιστικές εταιρείες να υιοθετήσουμε. Και αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο κυριότερος λόγος που υποστηρίζουν τους δεκάδες μαραθώνιους που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε Αθήνα και επαρχία.

NN Hellas Spetses Mini Marathon

Όπως το αθλητικό γεγονός Spetses Mini Marathon που πραγματοποιήθηκε στις 9, 10 & 11 Οκτωβρίου στο νησί των Σπετσών για πέμπτη συνεχή χρονιά υπό τη χρυσή χορηγία της NN Hellas. Ένα αθλητικό γεγονός που  δημιουργήθηκε το 2011 και κατάφερε να ξεχωρίσει στο εγχώριο και το διεθνές αγωνιστικό σκηνικό τα πέντε χρόνια που πραγματοποιείται.

Ένα αθλητικό γεγονός που συνδυάζει την ελληνική φιλοξενία και την ελληνική ομορφιά των νησιών μας με την ιστορία του τόπου και τις παραδόσεις που έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Που προτάσσει την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό ιδεώδες μέσα από μια προσομοίωση με τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας.

Τι το ιδιαίτερο είχε λοιπόν το 5ο Spetses Mini Marathon;

Πρώτα απ’ όλα ο θεσμός έκλεισε φέτος αισίως πέντε χρόνια διοργάνωσης και το γιόρτασε με μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων. Μουσική, mini αθλητικά events, τοπικά εδέσματα ακόμα και yoga ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των αγώνων. Φέτος εκτός από τους παιδικούς αθλητικούς αγώνες κολύμβησης και Αγώνων δρόμου, πραγματοποιήθηκαν και αγώνες κολύμβησης 3 & 5 χιλιάδων μέτρων όπως επίσης και τρεις αγώνες δρόμου (5, 10 & 25 χιλιομέτρων). Η συμμετοχή (Έλληνες & ξένοι) σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασε τα 10.000 άτομα ενώ το νησί είχε στην κυριολεξία βουλιάξει από τους επισκέπτες.

Η NN, η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία που εισήγαγε την ιδέα υποστήριξης παρόμοιων αθλητικών γεγονότων στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν χρυσός υποστηρικτής  βάφοντας το νησί στα πορτοκαλί, μοιράζοντας πετσέτες, καπέλα και μπλούζες στους αθλητές προάγοντας τη φιλοσοφία της Εταιρείας για μια ζωή γεμάτη υγεία. Για μια ζωή γεμάτη υγεία που όμως δεν ξεχνά εκείνους που έχουν ανάγκη από τη βοήθεια των συνανθρώπων τους, γιατί όπως μας ενημέρωσαν άνθρωποι τις Ασφαλιστικής τα έσοδα από την εν λόγω διοργάνωση προορίζονται για την ένωση «Μαζί για το παιδί».

Είναι λοιπόν ευχάριστο να βλέπουμε τις Ασφαλιστικές εταιρείες να προάγουν τις αξίες της υγείας, της ευεξίας και της καλής φυσικής κατάστασης επενδύοντας στην υποστήριξη αθλητικών γεγονότων. Επόμενη μεγάλη αθλητική διοργάνωση ο αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου 2015 που όπως ήδη έχουμε πληροφορηθεί προς μεγάλη μας χαρά θα συμμετάσχουν με τις ομάδες του πολλές Ασφαλιστικές εταιρείες.

nn hellas team

NN hellas team.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι Ασφαλιστικές προάγουν την Υγεία μέσα από τους αγώνες δρόμου! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ac%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%be%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7/