Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι γυναίκες που… προκαλούν τις εξελίξεις


Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Από τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας των γυναικών για ίσα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας, πολλά έχουν αλλάξει. Ακόμη και σε σχέση με το 1977, έτος κατά το οποίο η 8η Μαρτίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η θέση των γυναικών έχει βελτιωθεί αισθητά σε όλους τους τομείς.

Οι γυναίκες που ακολουθούν αποτελούν τρανό παράδειγμα “γυναικείας κυριαρχίας” καθώς έχουν καταφέρει να διακριθούν σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Στον κόσμο του επιχειρείν.

Μαργαρίτα Αντωνάκη
Μ. Αντωνάκη

H Μαργαρίτα Αντωνάκη.

H Μαργαρίτα Αντωνάκη αποτελεί σταθερή αξία στο χώρο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος από το 1995, έχει συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της αγοράς και στη μετάβαση στη νέα απαιτητική εποχή. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος και κάτοχος MSc «Επιχειρησιακή Έρευνα και Πληροφορική» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει προϊσταμένη Οικονομικού και Τεχνικού Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Εποπτική Αρχή Ασφαλιστικών Εταιρειών και Διευθύντρια της Commercial Union Life. Έχει συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει βραβευθεί επανειλημμένως από φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Insurance Europe.

Δ. Λύχρου

Η Δήμητρα Λύχρου.

Δήμητρα Λύχρου

Η παρουσία της Δήμητρας Λύχρου στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης έχει συνδεθεί και με την ενασχόλησή της με τα κοινά. Απόφοιτος του Αρσάκειου Ψυχικού και Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Chartered Insurance Institute (CII) δραστηριοποιείται ως Ασφαλιστικός Πράκτορας. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, Ειδικός Σύμβουλος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Μέλος του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών και Εκπρόσωπος της ΕΕΑΕ και της ΠΟΑΔ στο BIPAR.

Με συνεχείς παρεμβάσεις προς κάθε αρμόδιο, αγωνίζεται για την τήρηση της ισονομίας στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και για την προάσπιση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων των πραγματικών επαγγελματιών διαμεσολαβητών.

Σοφία Ρατσιάτου 

Η Σοφία Ρατσιάτου

Η Σοφία Ρατσιάτου είναι μία από τις ελάχιστες ηγετικές γυναικείες παρουσίες στην ασφαλιστική αγορά. Η διαδρομή της ξεκινά από απλός ασφαλιστικός σύμβουλος στην ING και, αφού διήνυσε όλη την ιεραρχία, κατέκτησε τη θέση της Γενικής Διεύθυνσης Πωλήσεων και Marketing και τη συμμετοχή της στη διοίκηση της Εταιρείας. Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, αφιερώθηκε στην έννοια της «πώλησης».Έχτισε δίκτυα πωλήσεων και ανέπτυξε ανθρώπινο πωλησιακό δυναμικό σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Είναι βέβαιη ότι ο Όμιλος ING θα παίξει κεντρικό ρόλο στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση στη χώρα μας, καθώς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές συνταξιοδοτικών προγραμμάτων παγκοσμίως. Υπηρετεί το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης γιατί πιστεύει ότι μέσω αυτής, βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, η ποιότητα της ζωής τους και ταυτόχρονα ωφελείται η εθνική οικονομία.

Η Νάντια Σταυρογιάννη

Νάντια Σταυρογιάννη

Η Νάντια Σταυρογιάννη είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της DAS Hellas Α.Ε., της εξειδικευμένης γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Νομικής Προστασίας. Έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κατέχει Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Diploma στο Sales Management. Εργάσθηκε στην ICAP, αλλά από το 1994 εντάχθηκε στο δυναμικό της DAS Hellas. Πριν την ανάληψη των σημερινών της καθηκόντων υπηρέτησε ως Διευθύντρια Μηχανογράφησης, στη Διεύθυνση Πωλήσεων και στην Εσωτερική Διοίκηση.

Εργάζεται για το μετασχηματισμό της Εταιρείας, με άξονες δύο λέξεις κλειδιά, τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια. Είναι μέλος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Προστασίας της Ένωσης.

Σοφία Οικονομάκου

Η Σοφία Οικονομάκου

Η Σοφία Οικονομάκου είναι μια γυναίκα δυναμική, που έχει σπάσει από καιρό τα «σύνορα» της Ελλάδας. Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και Πρόεδρος των Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου, αποτελεί ένα πρόσωπο με πολυετή… δράση και με μεγάλο ενδιαφέρον για το χώρο των ΜμΕ. Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) είναι… η Αστική Εταιρεία των Επιμελητηρίων της Ελλάδος που δημιουργήθηκε για την προώθηση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας, σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου και τις αποφάσεις της Λισσαβόνας.

 

 

Μαρία Αλεξίου

Η Μαρία Αλεξίου

Η Μαρία Αλεξίου

Η Μαρία Αλεξίου είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, διάδοχος του αείμνηστου Νίκου Αναλυτή, του προσώπου που ταυτίστηκε επίσημα όσο κανένας άλλος μέχρι τώρα με τη διάδοση της κουλτούρας της Κοινωνικής Υπευθυνότητας στη χώρα μας. Μέλος του Δικτύου για πάρα πολλά χρόνια αλλά και στέλεχος μεγάλης Ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας. Η μεγαλύτερη πρόκληση για το Ελληνικό Δίκτυο, σύμφωνα με την κ. Αλεξίου, είναι να υποστηρίξει αποτελεσματικά τα μέλη του, αλλά και ευρύτερα την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στη διαδικασία μετεξέλιξης που συντελείται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, ενισχύοντας την ενσωμάτωση των αρχών και πρακτικών της ΕΚΕ και κατ’ επέκταση τη συνολική ανταγωνιστικότητά τους και την προοπτική τους για βιώσιμη ανάπτυξη.

women-fixed


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι γυναίκες που... προκαλούν τις εξελίξεις! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5/