ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Οι 5 κορυφαίες συμβουλές πωλήσεων της Vicki Gunvalson


VickiΗ Vicki Gunvalson είναι διάσημη στις Ηνωμένες Πολιτείες αφενός για το reality στο οποίο συμμετέχει και αφετέρου για την εντυπωσιακή πορεία που έχει διαγράψει στον ασφαλιστικό κλάδο. 

Παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε, η Vicky βρήκε το κουράγιο και την ενέργεια να πετύχει στον επαγγελματικό στίβο. Στα 29 της χρόνια έπρεπε να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της. Χωρίς να κατέχει κάποιο πανεπιστημιακό τίτλο, αλλά με τεράστια αποθέματα αποφασιστικότητας και πάθους για δουλειά, κατάφερε να χτίσει μία μικρή αυτοκρατορία: την Coto Insurance & Financial Services Inc., μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες πρακτορείας ασφαλίσεων και παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Η Vicky έμαθε τη σημασία της ασφάλισης όταν ο πατέρας της διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ στην ηλικία των 59 ετών και έπρεπε να καλύψει την φροντίδα του. Τότε συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλους παρέχοντας ασφαλιστική κάλυψη, κάτι που η ίδια χρειάστηκε τόσο πολύ.

Σήμερα, η Vicky Gunvalson κατέχει πολλούς σημαντικούς επαγγελματικούς τίτλους και περιβάλλεται από ανθρώπους θετικούς, γεμάτους ενέργεια τους οποίους εμπιστεύεται, ενώ θέλει να συμπεριφερθεί σε όλους τους πελάτες της όπως και τον πατέρα της: με αφοσίωση και ενέργεια. Η απόλυτα επιτυχημένη στο χώρο των ασφαλειών Vicky δίνει τις δικές της συμβουλές πωλήσεων:

1.Να είστε δραστήριοι στα social media

socialmedia2Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ σημαντικά γιατί ακόμη και οι Baby Boomers (η πρώτη μεταπολεμική γενιά) απευθύνονται στο διαδίκτυο για ενημέρωση και πληροφόρηση. Επομένως, πρέπει να έχετε ισχυρή παρουσία σε μέσα όπως το Facebook και το LinkedIn. Έχω ενημερωθεί σε αυτά για πολλούς πελάτες που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή θέλουν να ανανεώσουν το συνταξιοδοτικό τους. Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε ισχυρή παρουσία στο LinkedIn και να χτίζουμε νέο πελατολόγιο.

2.Στοχεύστε σε συγκεκριμένες αγορές

womenΔιοργανώνω γυναικείες συνεδρίες κάθε δεύτερο μήνα. Η προσέλευση είναι πάντα μεγάλη γιατί στις γυναίκες αρέσει να συναναστρέφονται με άλλες γυναίκες. Μας αρέσει να ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνες αν δεν είμαστε παντρεμένες. Έτσι, απευθύνομαι σε ελεύθερες, χήρες ή διαζευγμένες και όλα είναι καλά. Μεταξύ τους υπάρχουν συνέργειες. Μπορεί να έχουν τη δική τους δουλειά, ή μπορεί να είναι υπάλληλοι και να περιμένουν κάποια σύνταξη. Αυτός είναι ένας πολύ ωραίος, εύκολος τρόπος να μπει κανείς στην αγορά των γυναικών.

3.Διατηρήστε τη ροή υποψήφιων πελατών

insurance14Πάντα πρέπει να υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι πελάτες για να κινείται η δουλειά. Έχουμε πολλά διαχειριστικά έξοδα – 12 εργαζόμενους, φόρους και εισφορές. Αυτό δημιουργεί πίεση. Όμως μπορώ να το διαχειριστώ. Πρέπει να κάνεις πάντα το σωστό για τον πελάτη. Παίρνω συστάσεις και αυτό βοηθάει. Όμως, αλήθεια, είμαι πολύ συνεπής στα σεμινάριά μου. Κάθε μήνα που περνάει διοργανώνω 2 με 4 σεμινάρια. Αυτή είναι η βασική μου δραστηριότητα. Από κει και πέρα, υπάρχουν παρακλάδια: το LinkedIn, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συστάσεις.

4.Διοργανώστε εκδηλώσεις για τους πελάτες σας

yachtΕμείς το κάνουμε δύο φορές το χρόνο. Μία από αυτές είναι κρουαζιέρα. Παίρνω όλους τους πελάτες μου σε ένα γιωτ ανοιχτά του Newport Beach. Δεν κάνω τίποτα περισσότερο από το να τους ευχαριστώ και να τους ενημερώνω για το του πηγαίνει η οικονομία. Πέρα από αυτό, χορεύουμε και τρώμε καλά. Ανυπομονούν κάθε φορά. Πέρσι στις διακοπές διοργανώσαμε ένα πάρτι με ένα φορτηγό που ήταν καταστροφέας χαρτιών. Στρώσαμε ένα κόκκινο χαλί με ένα μικρό Αη Βασίλη και τα ξωτικά έβγαζαν έγγραφα τα οποία κατέστρεφαν. Είχαμε υπέροχη μουσική και καλό φαγητό. Ήταν σαν μία ανοιχτή εκδήλωση– πραγματικά υπέροχα.

5.Να επιμένετε

goalsΣτους νέους διαμεσολαβητές θα έλεγα, ότι αν αυτό είναι το πραγματικό σας πάθος, θα περάσετε δύσκολες στιγμές. Δεν πρόκειται για μία εύκολη καριέρα. Αν ήταν εύκολη, όλοι αυτό θα έκαναν. Πρέπει να έχεις μία πολύ δυνατή ομάδα πίσω σου. Και πιστεύω πολύ στην καθοδήγηση. Επομένως βρείτε κάποιον επιτυχημένο στην περιοχή σας και κολλήστε μαζί του. Μάθετε πράγματα από αυτόν. Εγώ δεν το είχα αυτό. Τα έκανα όλα μόνη μου. Ήξερα την παραγωγή που έπρεπε να κάνω κάθε μήνα για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου και ποτέ δεν σταμάτησε μέχρι να πετύχω τους στόχους μου. Έτσι, στον πίνακα στο γραφείο μου έχω ένα χαρτί με στόχους τους οποίους πιάνω κάθε μήνα. Με αυτόν τον τρόπο ποτέ δεν μένω πίσω.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι 5 κορυφαίες συμβουλές πωλήσεων της Vicki Gunvalson! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bf%ce%b9-5-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%85%cf%86%ce%b1%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ad%cf%82-%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-vicki-g/