Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Πρακτορεία Στελεχών Κεντρικών
Καμία Επιτυχία!


Τελικά, οι ισχυρισμοί των Πρακτόρων και των πετυχημένων Διευθυντών Καταστημάτων, ότι η Δουλειά των Πωλήσεων Ασφαλειών είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά και κυρίως η Ανάπτυξη Επαγγελματιών Ασφαλιστών, ακόμη πιο δύσκολη, αποδείχτηκαν αληθείς!

Κανένα Στέλεχος των Κεντρικών των Ασφαλιστικών Εταιρειών της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια που αποφάσισε να ιδρύσει Πρακτορείο Προώθησης Ασφαλειών Ζωής και Ζημιών δεν τα κατάφερε.

Με όλο το σεβασμό που διατηρούμε για τα συγκεκριμένα άτομα, τα δεδομένα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Αρχικά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι τόλμησαν. Τόλμησαν, γιατί μερικοί άλλοι ούτε καν που το σκέπτονται!

Το εγχείρημα ξεκίνησε με τους Γ. Καπουράνη και Α. Κατσαρά με την ίδρυση της «Avanti». Δεν καρποφόρησε στο βαθμό που επιδίωκαν παρόλο που ο Φ. Μπράβος χρηματοδότησε γενναία την προσπάθεια τους. Στη συνέχεια, τόλμησε ο Τάκης Καραλής με τη «Global». Και σε αυτή την περίπτωση οι προσδοκίες του δεν εκπληρώθηκαν, παρόλο που ο Τ. Καραλής επένδυσε και ένα δικό του μεγάλο Κεφάλαιο. Αργότερα τόλμησε ο Γιώργος Ψαρράς, πρώην Διευθυντής Πωλήσεων της Interamerican, και εκ των πλέον confident του Δημήτρη Κοντομηνά. Παρόλο που χρημάτισε δίπλα στον Ιστορικό Μεγάλο Ασφαλιστή για δεκαετίες, δεν τα κατάφερε να πλησιάσει τα μεγέθη που ήλπιζε. Η χρηματοδότηση της EFG υπήρξε και σε αυτή την περίπτωση γενναία, ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα της Αγοράς δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους, όπως δεν ανταποκρίθηκε και στις προσδοκίες των υπολοίπων καθόλα ικανών Στελεχών των Κεντρικών Υπηρεσιών.

Οφείλουμε να κάνουμε και έναν διαχωρισμό:
Τα καθήκοντα των Κεντρικών Υπηρεσιών, ενός CEO ή ενός Διευθυντή Πωλήσεων, είναι πολύπλευρα και υπερβολικά δύσκολα. Απαιτούν ιδιαίτερες Ικανότητες και Δεξιότητες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προσφερθούν από Πράκτορες ή Διευθυντές Καταστημάτων. Άλλο το ένα και άλλο, το άλλο.

Για αυτό και τους συγχαίρουμε που τόλμησαν!

Αντίθετα, όσοι Ασφαλιστές Ζωής αποφάσισαν να ανεξαρτοποιηθούν και να ιδρύσουν Πρακτορεία και εφόσον διέθεταν την Ικανότητα να χειρίζονται χρήματα, εξελίχθηκαν σε κορυφαίους Πράκτορες! Τα παραδείγματα είναι πολλά. Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρώην Ασφαλιστής της ING, ο Νίκος Σούλας, πρώην της Ελληνοβρετανικής, ο Βακάλης της Front Line, και άλλοι πολλοί!

Ίσως κάνουμε μια έρευνα για να διαπιστώσουμε πόσοι από τους Ασφαλιστές Ζωής των τελευταίων 20 χρόνων που ίδρυσαν Πρακτορεία, τα κατάφεραν!


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + sixteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Πρακτορεία Στελεχών Κεντρικών
Καμία Επιτυχία!! https://www.insurancedaily.gr/%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%87%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1/