Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΣΕΜΑ:
«Δε Φοβόμαστε την Κρίση»


Σημαντικές επιδόσεις κατέγραψαν και το 2008 οι Μεσίτες Ασφαλίσεων-μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), πετυχαίνοντας αύξηση των Εργασιών τους παρά τη Διεθνή Κρίση και τις επιπτώσεις της στην εγχώρια χρηματαγορά. Οι πρώτες εκτιμήσεις για την εξέλιξη του Κύκλου Εργασιών των Μεσιτών Ασφαλίσεων κατά την περσινή χρήση δείχνουν αύξηση της τάξης του 9,4% σε σχέση με το 2007, χρονιά κατά την οποία στο σύνολό του ο Κύκλος Εργασιών είχε ανήλθε στα 204,651 εκατ. ευρώ.

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από την ανάλυση στοιχείων δημοσιευμένων Ισολογισμών 15 μεγάλων Μεσιτικών Γραφείων. Τα συγκεκριμένα γραφεία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κατά την περσινή χρήση αύξησαν τα μεγέθη τους από 4% έως και 38% σε σχέση πάντα με το 2007. Οι Εταιρείες που συμμετείχαν στο δείγμα για τη συναγωγή των σχετικών συμπερασμάτων καλύπτουν το 26% του συνολικού Κύκλου Εργασιών του 2007, με Έσοδα 53,263 εκατ. ευρώ, τα οποία κατά το 2008 διογκώθηκαν στα 58,083 εκατ. ευρώ. Από το ίδιο δείγμα προκύπτει επίσης ότι:

  • Στον κλάδο Πυρός καταγράφηκε αύξηση του Κύκλου Εργασιών από 1% έως και 30,1%.
  • Στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων σημειώθηκε άνοδος του Κύκλου Εργασιών έως και 26,5%.
  • Άνοδος έως και 28,9% σημειώθηκε στον κλάδο Αστικής Ευθύνης (εκτός Αυτοκινήτου), όπου θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια Εταιρεία του δείγματος αύξησε τις επιδόσεις της κατά 100%.
  • Μεικτή ήταν η εξέλιξη των μεγεθών των Μεσιτικών Εταιρειών στον κλάδο Μεταφορών.
  • Στον κλάδο Ζωής η Ανάπτυξη των Εργασιών ήταν κάθετη, αφού κατέγραψε ποσοστά έως και 170% (!).

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος του Κύκλου Εργασιών των Μεσιτών Ασφαλίσεων προήλθε και το 2008 από τους κλάδους Πυρός και Αυτοκινήτου, όπου ως Διαμεσολαβούντα Πρόσωπα πρωταγωνιστούν στην Ασφαλιστική Αγορά, έχοντας πολύ υψηλή συμμετοχή στη συνολική Παραγωγή των Ασφαλιστικών Εταιρειών. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων Γιώργος Καραβίας, σχολιάζοντας την εξέλιξη των Μεγεθών του κλάδου, δήλωσε: «Οι Μεσίτες Ασφαλίσεων επιμένουν στην Αναπτυξιακή τους Πορεία, κόντρα στις αντίξοες Διεθνείς Χρηματοοικονομικές Συγκυρίες και στα όσα συνεπάγονται για το Ελληνικό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα». «Ο κλάδος των Μεσιτών», πρόσθεσε, «δείχνει να αντιδρά με Επιτυχία στην Κρίση, κρίνοντας από τα Οικονομικά Στοιχεία του 2008, αλλά και από τις πρώτες ενδείξεις του 2009, σύμφωνα με τις οποίες τα μεγέθη του κλάδου συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά».

Ο Γιώργος Καραβίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Μεσίτες Ασφαλίσεων θα κλείσουν και τη φετινή χρήση με θετικές επιδόσεις, παρά τα όσα συμβαίνουν διεθνώς. Τόνισε επίσης ότι «η Κρίση δε θα πρέπει να φοβίζει την Ασφαλιστική Βιομηχανία. Αντίθετα, Ασφαλιστικές Εταιρείες και Διαμεσολαβούντα Πρόσωπα οφείλουν να εκλάβουν την Κρίση ως Ευκαιρία Ανάπτυξης, ως ευκαιρία ανάδειξης των θετικών στοιχείων μιας Αγοράς, η οποία σήμερα καλείται να ανακτήσει δυνάμεις, διαδραματίζοντας το ρόλο που της αρμόζει για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών Ασφάλισης της Επιχειρηματικής Κοινότητας».Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΣΕΜΑ:
«Δε Φοβόμαστε την Κρίση»! https://www.insurancedaily.gr/%cf%83%ce%b5%ce%bc%ce%b1-%c2%ab%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%86%ce%bf%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7%c2%bb/