
Η παράταξη της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας του Συλλόγου Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. “Η ΕΘΝΙΚΗ” με ανακοίνωσή της καλεί την Εθνική Ασφαλιστική να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο:
Καλούμε την Εθνική Ασφαλιστική να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο
Συνάδελφοι,
Η αύξηση των συντελεστών του φόρου ασφαλίστρων σε διάφορους κλάδους ασφάλισης, προκαλεί επιβαρύνσεις έως και 5% στα ασφάλιστρα.
Θεωρούμε ότι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάμε και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θα πρέπει ο κλάδος μας, ο οποίος παρά την μείωση της παραγωγής, παραμένει ιδιαίτερα κερδοφόρος, να σταθεί στο πλευρό των ασφαλισμένων που τόσα χρόνια τον στηρίζουν.
Προτείνουμε να απορροφηθεί από τις εταιρίες το σύνολο ή μέρος της προκύπτουσας επιβάρυνσης με αντίστοιχη μείωση των κερδών τους. Ιδιαίτερα στους υποχρεωτικούς κλάδους (όπως η Αστική Ευθύνη Αυτοκινήτων) πιστεύουμε ότι πρέπει οι εταιρίες να συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια και στην ελάφρυνση των βαρών των ασφαλισμένων τους.
Η παράταξή μας ζητά από την Διοίκηση της Εταιρίας να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια αυτή, απορροφώντας κατ’ αρχάς σε όλα τα συμβόλαια Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων την αύξηση κατά 5% του φόρου ασφαλίστρων και εξετάζοντας το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και σε άλλους κλάδους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Καλούμε την Εταιρία να θέσει το θέμα (ως οφείλει από την θέση που κατέχει στην Ασφαλιστική Αγορά) στην ΕΑΕΕ, προκειμένου να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και άλλες εταιρίες.
Συναδελφικά,
Η Σ.Ε.
Σχόλια

Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
3P Insurance: Στα 59,1 εκατ. ευρώ η παραγωγή – Στόχος τα 67,5 εκατ. το 2026
Το μέλλον της ασφάλισης ανήκει στον συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινης αξίας
Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική στις ασφαλίσεις υγείας
Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Euroins: Η Fitch αναβάθμισε την προοπτική της σε θετική

The Sandwich generation: Πώς η ασφάλιση «αποσυμπιέζει» τη γενιά που στηρίζει τους πάντες

Europi Holdings: Πέρασαν στην Aktorstone τα ακίνητα «CAMPUS» έναντι €45,55 εκ.

Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής

ΤτΕ: Μεταφορά ομαδικού από την Allianz στην Eurolife FFH

Στο +10,1% η ασφαλιστική παραγωγή στο 7μηνο του 2026

ΤτΕ: Προληπτική έγκριση ενόψει της εξαγοράς της MPS από την Intesa Sanpaolo


















