Κοινωνική Ασφάλιση

Τελευταία ευκαιρία για πλήρη σύνταξη από τα 50


euro7

Ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις ανά Ταμείο, για τις ενδιαφερόμενες γυναίκες που έχουν ανήλικο παιδί και είναι ασφαλισμένες στο Δημόσιο.

Όσες γυναίκες έχουν ανήλικο παιδί και είναι ασφαλισμένες στο Δημόσιο έχουν μία τελευταία ευκαιρία να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη, μάλιστα, σύνταξη από τα 55 ή ακόμη και από τα 50 έτη, πριν η κυβέρνηση βάλει οριστικό φραγμό στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, οι προϋποθέσεις είναι διαφορετικές για τις ενδιαφερόμενες κάθε Ταμείου. Για παράδειγμα, όσες ασφαλίστηκαν πριν από το 1983, στο Δημόσιο, βγαίνουν στη σύνταξη και με 24,5 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας εφόσον είχαν ανήλικο παιδί στη 15ετία.

Σε ότι αφορά στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, αντίστοιχα για την ίδια κατηγορία (ασφαλισμένες πριν από το 1983), το όριο ηλικίας ορίζεται στο 50ό έτος για όσες γυναίκες είχαν ανήλικο παιδί, με 17 έως 25 έτη ασφάλισης κατά περίπτωση.

Στο ΙΚΑ, η «έξοδος» από τα 50, με ανήλικο παιδί, είναι μόνο για μειωμένη σύνταξη και με την προϋπόθεση ότι οι ασφαλισμένες είχαν υπαχθεί στην ασφάλιση πριν από το 1993.

Στον ΟΑΕΕ δεν προβλέπεται ανάλογη διάταξη, αλλά οι γυναίκες αποχωρούν με τα ίδια όρια ηλικίας που ισχύουν για τους άνδρες.

Στο ΕΤΑΑ, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι έως 2 έτη χαμηλότερα (58ο και 59ο έναντι 60ού για τους άνδρες) για όσες συμπληρώνουν την 35ετία έως το 2012.

Στον ΟΓΑ δεν υπάρχουν ευνοϊκά όρια ηλικίας και οι αγρότισσες μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος μόνον όταν κλείσουν το 67ο έτος και έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης στον Οργανισμό.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τελευταία ευκαιρία για πλήρη σύνταξη από τα 50! https://www.insurancedaily.gr/%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%81%ce%b7-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7/