Κοινωνική Ασφάλιση

Το συνταξιοδοτικό “κρίνει” τη διαπραγμάτευση


pension pension or retirement concept with word on business office folder index

Το συνταξιοδοτικό είναι η κορυφαία προτεραιότητα των δανειστών, σε σημείο που εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω – αν προχωρήσει η μεταρρύθμιση αυτού του τόσο λεπτού και ακανθώδους ζητήματος – σε άλλα πεδία της διαπραγμάτευσης.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές προσκείμενες στη διαπραγμάτευση. Σημειώνει δε, πως αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορέσει να προσφέρει τις απαραίτητες δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, οι πιστωτές ενδέχεται να φανούν επιεικείς σε θέματα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στο πλαίσιο μίας συνολικής συμφωνίας.

Στο δημοσίευμα επίσης τονίζεται ότι το συνταξιοδοτικό της χώρας είναι μη βιώσιμο με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική η μεταρρύθμισή του. «Αν δεν κάνεις μεταρρύθμιση και θέλεις ελάφρυνση χρέους, στην ουσία ζητάς από τους εταίρους να χρηματοδοτήσουν ένα μη βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα», σημειώνει ο Guntram Wolff, διευθυντής του think-tank Bruegel.

Σε ότι αφορά τα «ανταλλάγματα», το πρακτορείο αναφέρει ότι οι πιστωτές αποκλείεται να συμφωνήσουν στην αύξηση του κατώτατου μισθού σε προ κρίσης επίπεδα, όμως ενδέχεται να εμφανιστούν ανοιχτοί σε μία πιο σταδιακή αύξηση που θα λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις στην ανεργία και στο σύνολο της οικονομίας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Το συνταξιοδοτικό "κρίνει" τη διαπραγμάτευση! https://www.insurancedaily.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc/