Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τρομοκρατία & Ασφάλειες:
Οχτώ χρόνια μετά την 11η/9


Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, εκτός του ότι κόστισαν τη ζωή περίπου 3.000 ανθρώπων (και την ψυχική υγεία και ευτυχία χιλιάδων άλλων για πολλά από τα χρόνια που θα έρθουν), οδήγησαν βέβαια σε απώλειες και σε πολλά άλλα επίπεδα.

Η Ασφαλιστική Αγορά, για παράδειγμα, πλήρωσε συνολικά 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις για καταστροφή περιουσίας, απώλεια εισοδήματος ή επιχείρησης, εργατικές αποζημιώσεις, Ασφαλίσεις ζωής σε δεκάδες επιχειρήσεις, σε ιδιώτες και στις αεροπορικές Εταιρείες.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αποτελούν τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση της Ιστορίας ως προς τις απώλειες ζωής αλλά και της καταστροφής περιουσίας (οι καταστροφές περιουσίας μόνο υπολογίζονται σε 23 δισ. ευρώ).

Ωστόσο, αποτελούσαν και τη μεγαλύτερη απώλεια στην ιστορία του Ασφαλιστικού Κλάδου. Μέχρι το 2005 και το άγριο ξέσπασμα του τυφώνα Κατρίνα – ο Κλάδος συνολικά πλήρωσε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους κατοίκους γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού να ξαναχτίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Οι Ασφαλιστικές έχουν πληρώσει και για την ανοικοδόμηση του νότιου τμήματος του Μανχάταν, της τεράστιας έκτασης που κάποτε φιλοξενούσε τους Δίδυμους Πύργους και τις γύρω εγκαταστάσεις.Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 14 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τρομοκρατία & Ασφάλειες:
Οχτώ χρόνια μετά την 11η/9! https://www.insurancedaily.gr/%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%bf%ce%ba%cf%84%cf%8e-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5/