Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τροποποιήσεις στο Καταστατικό του νέου
Συνδέσμου Στελεχών Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών


Το καταστατικό του νέου Συνδέσμου Στελεχών Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών που κυκλοφόρησε στην Αγορά είναι το αρχικό σχέδιο που υποβλήθηκε στο Πρωτοδικείο, το οποίο, όμως, έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις τόσο στο επίμαχο άρθρο που αναφέρεται στους Σκοπούς του Συνδέσμου όσο και στις προϋποθέσεις των Στελεχών της Ασφαλιστικής Αγοράς που θα μπορούν να γίνονται μέλη του.

Μόλις οριστικοποιηθεί το τελικό Καταστατικό με τα ιδρυτικά Στελέχη του νέου Συνδέσμου, το I.D. θα το δημοσιεύσει για την ενημέρωση των αναγνωστών του και για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τους Σκοπούς και τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, τα Στελέχη και οι Μέτοχοι του νέου Συνδέσμου προέρχονται από τις εξής Εταιρείες (τις αναφέρουμε κατά αλφαβητική σειρά): Ασπίς ΑΕΓΑ, Ασπίς ΑΕΑΖ, Commercial Value, Διεθνής Ένωση, General Union, General Trust, Ευρωπαϊκή Πρόνοια, Eurostar, Interlife, Ιντερσαλόνικα, Ζωής & Ζημιών, Σκούρτης και Υδρόγειος.

Είναι γνωστό στην Αγορά ότι οι Διοικήσεις των Εταιρειών Υδρόγειος και Ευρωπαϊκή Πρόνοια υπέβαλαν αίτημα στην ΕΠΕΙΑ με αντικείμενο τη συγχώνευσή τους και ότι η ΕΠΕΙΑ εξετάζει τη συγκεκριμένη δυνατότητα μελετώντας τα Οικονομικά Στοιχεία των δύο Εταιρειών.


3 Comments

3 Σχολια

 1. Πιστεύω ότι έφτασε πλέον η εποχή να αρχίσουμε να βλέπουμε, χωρίς παρωπίδες, και με ρεαλισμό το ‘τι μέλει γενέσθαι’ αναφορικά με το λιμνάζων θέμα της ‘εξυγίανσης’ ορισμένων αμιγώς Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιριών που συνεχίζουν να υπολειτουργούν.

  Τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα που βιώνουν οι Εταιρίες αυτές, είναι τα ακόλουθα:

  1. Το μη ισορροπημένο τους χαρτοφυλάκιο εργασιών όπου κυριαρχεί η ασφάλιση αυτοκινήτων.
  2. Το αποδεδειγμένα χαμηλό ασφάλιστρο που συνεχίζουν να εφαρμόζουν προκειμένου να διατηρήσουν ή και να επαυξήσουν την παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου αυτού.
  3. Η έλλειψη επαρκούς ρευστότητας (εντονότερα τώρα μετά την κατάρρευση του ΧΑΑ) που τις διακατέχει σαν συνέπεια της εφαρμοζόμενης από αυτές τιμολογιακής πολιτικής , που στην συνέχεια τις εξαναγκάζει στην υποαποθεματοπολίηση και, τέλος
  4. Η εμφανής ανεπάρκεια ικανών υπενδεδυμένων ελευθέρων κεφαλαίων, που τα θεωρώ σαν μία εκ των προϋποθέσεων για την δημιουργία κλήματος εμπιστοσύνης προς τους ασφαλιζόμενους πελάτες και όχι μόνο.

  Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων προκειμένου να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η λύση, προκειμένου να διορθωθεί οριστικά η ‘διαμορφωθείσα κατάσταση’ στις Εταιρίες αυτές, είναι η άμεση λήψη αποφάσεων για την επίλυση των εντοπισμένων προβλημάτων. Εύλογα όμως θα διερωτηθείτε πως είναι δυνατό να εισηγούμαι τούτο στην σημερινή συγκυρία που χαρακτηρίζεται και διακατέχεται από μία διεθνή έλλειψη ρευστότητας, μία αναμενόμενη σοβαρή ύφεση στην πραγματική οικονομία και, τέλος, από αίσθημα ανασφάλειας και απροθυμίας για οποιαδήποτε νέα επένδυση του είδους?

  Η απάντηση στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να ευρίσκεται στην εναλλακτική λύση που θα πρόκυψη από την Κοινοπρακτική συνεργασία, σε ένα πρώτο στάδιο, και στη συνέχεια την ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ενός αριθμού Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιριών, με προσεκτικά επιλεγμένα κριτήρια .

  Με την μέθοδο αυτή, η οποία σημειωτέον έχει εφαρμοστεί και συνεχίζει να εφαρμόζεται με επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα δημιουργηθεί μία νέα μεγάλη μονάδα η οποία εκμεταλλευόμενη τα γνωστά πλεονεκτήματα που θα προκύψουν, θα μπορέσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα όχι απλώς να ξεπεράσει τα εμπόδια που επί χρόνια ταλαιπωρούσαν τις επιμέρους Εταιρίες που προϋπήρχαν της συγχωνεύσεως αλλά να κατευθυνθεί σταδιακά προς μία ποθητή οδό υγιούς ανάπτυξης.

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τροποποιήσεις στο Καταστατικό του νέου
Συνδέσμου Στελεχών Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών ! https://www.insurancedaily.gr/%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%ad/