Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Όμιλος ARAG: Απέκτησε την Εταιρεία Νομικής Προστασίας HELP Forsikring στη Νορβηγία


aragΟ Όμιλος ARAG απέκτησε τον έλεγχο  της Forsikring HELP, κυρίαρχο πάροχο Ασφαλειών Νομικής Προστασίας στη Νορβηγία. Η ARAG Γερμανίας εντείνει τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Ευρώπη και απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της Νορβηγικής Εταιρείας, καθώς αύξησε τη συμμετοχή της από 13.05.13 στη HELP Forsikring από 44,8% σε περισσότερο από το 90% και φιλοδοξεί να γίνει ο μοναδικός μέτοχος στο τέλος του 2013. Με αυτή την κίνηση η οικογενειακή ασφαλιστική Εταιρία ανοίγει τώρα το δρόμο για περαιτέρω ανάπτυξη στη σκανδιναβική αγορά.

«Μια πραγματικά πρωτοποριακή ασφαλιστική Εταιρία Νομικής Προστασίας στη Βόρεια Ευρώπη, η HELP εντυπωσιάζει με το επιχειρηματικό πνεύμα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξαιρετικά δραστήρια ομάδα της», εξηγεί o Δρ Paul-Otto Faβbender, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ARAG SE. «Γνωρίζουμε τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρονται από τις σκανδιναβικές αγορές και θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε με το ισχυρό και διεθνές brand της ARAG. Η HELP ανοίγει την πόρτα σε αυτή την ελκυστική περιοχή για την ομάδα μας. Η κίνηση αυτή είναι απολύτως σύμφωνη με την επιτυχημένη στρατηγική διεθνοποίησης της ARAG SE»

Η HELP Forsikring ιδρύθηκε στο Όσλο το 2005. Με περισσότερους από 100 εργαζομένους, η Εταιρεία παρήγαγε το 2012 εγγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα των 184 εκατομμυρίων νορβηγικών κορόνων (περίπου 25 εκατ. ευρώ). Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται κυρίως στην ιδιωτική ασφάλιση νομικής προστασίας. Η μόνη ασφαλιστική Εταιρεία στη Σκανδιναβία εξειδικευμένη στη Νομική Προστασία, η HELP Forsikring διανέμει τα προϊόντα της μέσω ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, και μέσω άλλων καναλιών. Τα μέλη των συνεργαζόμενων οργανισμών επωφελούνται από τα ασφαλιστήρια Νομικής Προστασίας που παρέχουν κάλυψη σε τομείς όπως η προστασία των καταναλωτών, η οικογένεια, η κληρονομιά, και τα ακίνητα. Η ζήτηση για την ασφάλιση Νομικής Προστασίας ως προς την πώληση και αγορά ακινήτων στη Νορβηγία είναι μεγάλη.

«Έχουμε καλύψει ένα κομμάτι της αγοράς με σημαντική επιτυχία στη Νορβηγία. Μέχρι την ίδρυση της HELP, η ασφάλιση νομικής προστασίας ήταν σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στην Νορβηγία. Η νομική προστασία έλειπε στους τομείς της εργασίας, του γάμου, της οικογένειας και σε θέματα διατροφής», εξηγεί ο Johan Dolven, Διευθύνων Σύμβουλος της HELP Forsikring AS. «Ως μια πρωτοπόρος σκανδιναβική εταιρία Νομικής Προστασίας, έχουμε με την ARAG έναν έμπειρο συνεργάτη ο οποίος θα συνεχίσει να επιδιώκει για εμάς ισχυρή στρατηγική ανάπτυξης», προσθέτει ο Johan Dolven.

Εκτός από την εγχώρια Αγορά της, στη Νορβηγία, η HELP δραστηριοποιείται ενεργά στην Αγορά της Σουηδίας από τον Μάιο του 2012 και προσφέρει ομαδικές Ασφαλίσεις για τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων και εκεί.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − 10 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Όμιλος ARAG: Απέκτησε την Εταιρεία Νομικής Προστασίας HELP Forsikring στη Νορβηγία! https://www.insurancedaily.gr/%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%82-arag-%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82/