Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Όμιλος ERGO: Εξαιρετικές οι οικονομικές επιδόσεις

Θεόδωρος Κοκκάλας

Θεόδωρος Κοκκάλας

Ο Θεόδωρος Κοκκάλας.

Ο Ασφαλιστικός Όμιλος ERGO έκλεισε το οικονομικό έτος 2014 με αυξημένη κερδοφορία,  επιβεβαιώνοντας την ισχυρή ανοδική του πορεία στο σύνολο των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται, περιλαμβανομένης και της ελληνικής αγοράς όπου σημείωσε τα καλύτερα αποτελέσματα της υπερεικοσαετούς ιστορίας της Εταιρείας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ασφαλιστικός Όμιλος ERGO, κατά τη διάρκεια του 2014 πέτυχε κέρδη ύψους 620 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 184 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη επηρεάστηκαν θετικά από τις φορολογικές επιστροφές και τα μέτρα αντιστάθμισης (hedging) των επιτοκίων. Tα συνολικά έσοδα από ασφάλιστρα έφτασαν τα 18,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα από το προηγούμενο έτος οπότε τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα είχαν ανέλθει σε 16,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Η βελτίωση στο δείκτη λειτουργικού κόστους (combined ratio) της ERGO, τόσο για τις δραστηριότητες της μητρικής εταιρείας, όσο και τις διεθνείς, ήταν σημαντική.

«Για άλλη μια φορά έχουμε καταγράψει πολύ καλά αποτελέσματα», δηλώνει ο Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Ομίλου ERGO, Torsten Oletzky, συμπληρώνοντας: «Η επιτυχία μας μέσα στο 2014 αποδεικνύει ότι αποδίδει η μέθοδός μας να προσαρμόζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη, χωρίς όμως να κάνουμε παράλογους συμβιβασμούς σε σχέση με την κερδοφορία μας. Η υγιής ανάπτυξη στις διεθνείς μας εργασίες, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε αυτή τη στρατηγική και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στο εξωτερικό».

Σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη συνολική θετική πορεία του Ομίλου, η ERGO Hellas κατάφερε να υπερκεράσει τις αντιξοότητες της ελληνικής αγοράς, πετυχαίνοντας το 2014 αύξηση του κύκλου εργασιών της (ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα) κατά 2,96%, φτάνοντας έτσι στο επίπεδο των 137,33 εκατομμυρίων ευρώ σε μία χρονιά κατά την οποία οι ασφαλίσεις ζημιών σημείωσαν μείωση 9,6% (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών). Ο δείκτης λειτουργικού κόστους (net combined ratio) παρουσίασε σημαντική βελτίωση, στο επίπεδο του 71,9% (έναντι 84,8% του 2013), συντελώντας ουσιαστικά στην αύξηση της κερδοφορίας η οποία άγγιξε -προ φόρων- τα 37,8 εκατομμύρια ευρώ και -μετά φόρων- τα 27,17 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του 2014 όλοι οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της ERGO Hellas παρουσίασαν βελτίωση, αναδεικνύοντας την οικονομική ευρωστία, την υψηλή φερεγγυότητα και την κορυφαία αξιοπιστία του ονόματος ERGO στην ελληνική αγορά. Χαρακτηριστικά, σημειώνεται ότι τα Ίδια Κεφάλαια της εταιρίας παρουσίασαν αύξηση κατά 20,65%, αγγίζοντας τα 80,2 εκατομμύρια ευρώ, με το δείκτη Απόδοσης Ιδίων Κεφαλαίων (κέρδη προ φόρων) να ανέρχεται σε 51,54%.

Σχολιάζοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2014, ο CEO της ERGO Hellas, Θεόδωρος Κοκκάλας, δήλωσε: «Με τα αποτελέσματά μας για το 2014 αποδείξαμε ότι η μακροχρόνια και συνετή στρατηγική ανάπτυξης που σχεδιάσαμε και ακολουθούμε αποδίδει στέρεα και θετικά αποτελέσματα. Αναπτυσσόμαστε διαρκώς,  έχοντας επιτύχει αξιοσημείωτη ευρωστία και υγεία σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, υπερκαλύπτοντας κάθε απαίτηση φερεγγυότητας του εποπτικού πλαισίου Solvency Ι & ΙΙ. Η επιτυχία αυτή οφείλεται πρωτίστως στη συστηματική προσπάθεια των συνεργατών μας, στην αποδοτική εργασία του προσωπικού μας και στην αφοσίωση που όλοι εμείς επιδεικνύουμε στις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους μας», ενώ πρόσθεσε «Μπορώ με σιγουριά να πω ότι βρισκόμαστε στο πιο δημιουργικό σημείο της εικοσαετούς και πλέον παρουσίας της ERGO στην Ελλάδα. Πατώντας γερά στα θετικά αποτελέσματα της ορθολογικής διαχείρισης των οικονομικών μας,  στις εδραιωμένες σχέσεις με τους συνεργάτες μας, αλλά και στην εξειδικευμένη γνώση της πολυεθνικού δικτύου, σχεδιάζουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά τα επόμενα σημαντικά βήματα της αναπτυξιακής μας πορείας».


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Όμιλος ERGO: Εξαιρετικές οι οικονομικές επιδόσεις! https://www.insurancedaily.gr/%cf%8c%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%82-ergo-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5/