ΔΙΕΘΝΕΙΣ

10 εταιρείες εκτίμησαν το 40% των αξιώσεων σε τυφώνα πριν τους καλέσουν οι ασφαλισμένοι


Εργαλείο ανάλυσης δεδομένων που μπορεί να εκτιμήσει γρήγορα τις ζημίες στον κλάδο περιουσίας μετά από φυσικές καταστροφές και να επιταχύνει τις πληρωμές των απαιτήσεων προσφέρει σε δέκα ασφαλιστικές εταιρείες η Munich Re μέσα από τη συνεργασία της με το National Insurance Crime Bureau.

Το εν λόγω εργαλείο χρησιμοποιήθηκε στον τυφώνα Michael που χτύπησε τις ΗΠΑ στις 10 Οκτωβρίου του 2018 και θεωρείται η ισχυρότερη καταιγίδα της τελευταίας 25ετίας και όπως αποδείχτηκε στο 40% των περιπτώσεων οδήγησε σε εκτίμηση της ζημιάς πριν ο ασφαλισμένος επικοινωνήσει με την εταιρεία.

Ο κ. Roman Buegler, επικεφαλής του εργαστηρίου καινοτομίας της Munich μιλώντας σχετικά με το εργαλείο αυτό σε συνέντευξή του είπε ότι ο γερμανικός αντασφαλιστής ανέπτυξε τεχνολογία remote sensing. Το εργαλείο χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με εικόνες αεροφωτογραφιών που έχουν ληφθεί από το Geospatial Intelligence Centre του Crime Bureau, μια κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιρειών που περιλαμβάνει τη Munich Re και άλλες 10 εταιρείες.

Geospatial Intelligence Centre

Ο Buegler δήλωσε ότι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2016 έδειξε το 30% όλων των απαιτήσεων μετά από μια φυσική καταστροφή μπορεί να διευθετηθεί μετά από έναν απλό έλεγχο χρησιμοποιώντας το εργαλείο remote sensing technology. Η Munich Re δοκίμασε εκτενώς το σύστημα χρησιμοποιώντας αεροφωτογράφηση GIC κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων του 2018, η οποία έφερε στην ξηρά τον Κατηγορία 5 τυφώνα Michael στο Μεξικό της Φλόριντα.

Επίσης εξήγησε ότι το εργαλείο είναι διαθέσιμο για όλες τις ασφαλιστικές που είναι μέλη του Geospatial Intelligence Centre τη Munich Re και τους Travellers, Allstate, USAA, MetLife και Citizens Property Insurance Corp. Ο Ryan Bank, διευθύνων σύμβουλος του Geospatial Intelligence Center, δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι το σύστημα αποδείχθηκε ότι μπορεί να επιταχύνει τις πληρωμές των απαιτήσεων μετά τον τυφώνα Michael.

“Σε περισσότερες από το 40% εκατό του συνόλου των απαιτήσεων για ακίνητα, η εκτίμηση ζημιών παραδόθηκε προτού ο ασφαλιστής λάβει την πρώτη ειδοποίηση απώλειας από τον ασφαλιζόμενο”, ανέφερε η Bank.

Το κέντρο συμφωνεί με εταιρείες αεροπορικών εταιρειών να φωτογραφίζουν τις πληγείσες περιοχές μετά από τυφώνες και άλλες φυσικές καταστροφές. Το εργαλείο ανάλυσης ταξινόμησης ζημιών του Munich Re χρησιμοποιεί αυτές τις εικόνες για να δημιουργήσει χρωματικούς χάρτες θερμότητας που δείχνουν σχετική ζημιά.

Ο Buegler είπε ότι αυτοί οι χάρτες θερμότητας επιτρέπουν στους αερομεταφορείς να αποστέλλουν αξιώσεις για την προσαρμογή των ομάδων σε περιοχές που είναι οι πλέον βαριά κατεστραμμένες. Το εργαλείο τηλεπισκόπησης της Munich Re επιτρέπει στους πραγματογνώμονες ναδιαπιστώσουν πόσο βαριά μπορεί να είναι η ζημιά σε κάποια συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

Ο Cole Calhoun, διευθυντής λύσεων πελατών για το αμερικανικό Modern Insurance Group, δήλωσε ότι η τεχνολογία μπορεί να διακρίνει γρήγορα αν μια ιδιοκτησία έχει ολική ζημιά και συνήθως μπορεί να επιβεβαιώσει μικρές ζημιές, όπως η απώλεια στέγης. Είπε ότι η τεχνολογία είναι τόσο αποτελεσματική που μετά τον τυφώνα Michael, οι ασφαλιστικοί μεταφορείς ήταν σε θέση να προσεγγίσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ζημιωθέντων περιουσιακών στοιχείων προτού υποβληθούν αξιώσεις.

Πηγή: Insurance Journal


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
10 εταιρείες εκτίμησαν το 40% των αξιώσεων σε τυφώνα πριν τους καλέσουν οι ασφαλισμένοι! https://www.insurancedaily.gr/10-etaireies-ektimisan-to-40-ton-axioseon/