Ασφαλιστικές Ειδήσεις

1,2 εκατ. απάτη από 16 μέλη κυκλώματος car-for-crash

fraud

Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν τα 16 μέλη του κυκλώματος στημένων τροχαίων ατυχημάτων που συνέλαβαν οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δίκης οι καταδικασθέντες συνδέονται με 80 ξεχωριστά περιστατικά και αποζημιώσεις 1,2 εκατ. λιρών.

Ο επικεφαλής της σπείρας Raja Mehmood αποσπούσε στοιχεία από ανυποψίαστα θύματα και εν συνεχεία σύναπτε ασφαλιστήρια συμβόλαια για οχήματα που αργότερα τεχνηέντως θα συγκρούονταν.

Όπως αποκάλυψαν οι αρχές ο Mehmood είχε εφάρμοζε την πρακτική αυτή για αρκετά χρόνια κεμπλέκοντας στην απάτη μέλη της οικογένειας και συνεργάτες του. Τα ατυχήματα στήνονταν είτε σαν βλάβες οχημάτων είτε σαν ξαφνικό φρενάρισμα μπροστά από ανυποψίαστους οδηγούς. Ο Mehmood και οι συνεργοί του έκαναν υπερβολικές αξιώσεις για ζημιές οχημάτων και τραυματισμούς για να βγάλουν λεφτά. Από το Νοέμβριο του 2015 ξεκίνησε έρευνα από το Γραφείο Ασφαλίσεων για την Απάτη (IFB), την Ειδική Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Περιφέρειας (ERSOU) και την Αστυνομική Διεύθυνση Εκτελεστικής Απάτης της Αστυνομίας του Δήμου του Λονδίνου (IFED).

Η αρχή έγινε όταν η ERSOU αποκάλυψε μια σειρά ύποπτων ασφαλιστικών εγγράφων. Τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από την ERSOU περιλάμβαναν ασφαλιστήρια συμβόλαια και έντυπα διεκδικήσεων, τα οποία η IFB μπόρεσε να συνδέσει με τον 35χρονο Raja Mehmood. Τότε ο Mehmood εγκατέλειψε τη χώρα, αλλά συνελήφθη από τον ERSOU τον Αύγουστο του 2017 στο αεροδρόμιο, καθώς επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις αρχές του 2019 ο Mehmood και οι συνεργάτες του καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις από 1 έωα 5 έτη, ενώ σε κάποιους επιβλήθηκε κοινοτική εργασία.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − 7 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
1,2 εκατ. απάτη από 16 μέλη κυκλώματος car-for-crash! https://www.insurancedaily.gr/12-ekat-apati-apo-16-meli-kyklomatos-car-crash/