Αστική Ευθύνη

190.000 αποζημίωση από νοσοκομείο σε συγγενείς θανόντος λόγω λάθους διάγνωσης

hospital

Αποζημίωση 190.000 ευρώ θα καταβάλλει το δημόσιο σε συγγενείς 14χρονου που έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με στοιχεία από την Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου ο 14χρονος μετέβη στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε με ιογενή λοίμωξη αντί για μηνιγγίτιδα και εστάλη σπίτι του με φαρμακευτική αγωγή.

Την επόμενη μέρα σε κατάσταση σοκ και με πορφυρικό εξάνθημα επανήλθε στο νοσοκομείο και το απόγευμα πέθανε. Όπως αναφέρεται “κατά το χρονικό διάστημα που ο Α παρέμεινε στα Εξωτερικά Ιατρεία, δεν εξετάσθηκε από ειδικευμένο ιατρό, γιατί, ο μοναδικός τελών σε ενεργή εφημερία ειδικευμένος ιατρός (παθολόγος, επιμελητής Β΄), φέρεται ότι ήταν συνεχώς απασχολημένος στο Παθολογικό Τμήμα, με την αντιμετώπιση δυο βαρέων περιστατικών σε ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς , και ότι επικοινώνησε αρκετές φορές, τηλεφωνικώς, με τα Εξωτερικά Ιατρεία, απ’ όπου έλαβε την διαβεβαίωση από τους εκεί ευρισκομένους ειδικευομένους ιατρούς ότι δεν υπήρχε κάποιο σοβαρό περιστατικό.

Μετά την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που πραγματοποιήθηκε, στην ιατροδικαστική έκθεση η οποία συνετάγη, αναφέρεται ως συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Α οφειλόταν σε παθολογικά αίτια και επήλθε συνεπεία αμφοτερόπλευρης αιμορραγίας των επινεφριδίων, λοιμώδους αιτιολογίας (σύνδρομο Waterhouse-Friderichsen)”.

Το δικαστήριο επιδίκασε χρηματικής ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης: α)60.000 σε κάθε γονέα, β) 40.000 στην αδελφή του θανόντος και γ) 10.000 σε καθένα από τους τρεις ενάγοντες που είχαν εγγονό τον θανόντα. Η υπόθεση έγινε το 1998 και η απόφαση η δικαστική βγήκε πρόσφατα.

Πηγή-Πληροφορίες: Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου

 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
190.000 αποζημίωση από νοσοκομείο σε συγγενείς θανόντος λόγω λάθους διάγνωσης! https://www.insurancedaily.gr/190-000-apozimiosi-se-syngenis-thanontos-apo-nosokomio-logo-lathous-diagnosis/