Ασφαλιστικές Ειδήσεις

1928-2018: Από τον Φοίνικα στην Groupama – 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα


Τα 90 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα γιορτάζει φέτος η Groupama Ασφαλιστική συμπληρώνοντας ένα “ταξίδι” στην Ασφαλιστική Αγορά που μετεξελίχθηκε σε επενδυτικό peoject με στόχο την κορυφή του κλάδου.

του Νίκου Μωράκη

Η πορεία της Groupama Ασφαλιστικής αποτυπώνει τη μοναδικότητα μιας εταιρείας που κατάφερε μέσα από πολλές αλλαγές να συγκεράσει την εμπειρία 90 ετών στην Ιδιωτική Ασφάλιση με την τεχνογνωσία και την κουλτούρα που μεταδόθηκε από άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα. Η εκκίνηση της διαδρομής της έγινε το 1928 ως “Ελληνικαί Κτηνασφάλειαι” ενώ δύο χρόνια μετά μετονομάστηκε σε “Φοίνιξ”. Το 2007 εξαγοράστηκε από τη Γαλλική πολυεθνική Groupama και υιοθέτησε την κουλτούρα της γαλλικής μητρικής, χωρίς να απολέσει την ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που φέρει σαν εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά.

Με αφορμή τα 90 χρόνια, η διοίκηση της Εταιρείας πραγματοποίησε χθες 12/6, μια ξεχωριστή, επετειακή εκδήλωση, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος παρουσία τόσο του νέου Προέδρου του Δ.Σ. Olivier Pequex, όσο και του υπεύθυνου οικονομικών της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Jean Pierre Phillippe. Παρών ήταν επίσης σύσσωμο το Δ.Σ. όπως επίσης συνεργάτες της Ασφαλιστικής, Πρόεδροι θεσμικών φορέων και συγγενής του ιδρυτή της εταιρείας Γιώργου Βογιατζάκη.

Ο νέος Πρόεδρος Δ.Σ. της Groupama Greece, Olivier Pequex

 

Ο κ. Κάτσιος, στη σύντομη ομιλία του μίλησε για τις αξίες της Groupama που μέσα στην πάροδο των χρόνων παρέμειναν αναλλοίωτες. Για την αφοσίωση και και την ανάπτυξη υγιούς σχέσης με τους Ασφαλισμένους της, τους μετόχους της, των συνεργατών της – Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών – και φυσικά των εργαζομένων της. Σχέσεις που δοκιμάστηκαν μέσα στα χρόνια, επεκτάθηκαν και εμπλουτίστηκαν από γενεές ανθρώπων και δημιούργησαν ένα επαγγελματικό περιβάλλον που όμοιό του δεν μπορεί να χτιστεί μέσα σε μια ημέρα και φυσικά δεν μπορεί να αποτιμηθεί με κανένα χρηματικό αντάλλαγμα.

Για αξίες – όπως η ευθύτητα του λόγου τους, η ειλικρίνειά τους και η διαφάνεια των εργασιών τους που έμειναν αμετάβλητες όλα αυτά τα χρόνια. Για αξίες που χαρακτήριζαν τον ιδρυτή της Εταιρείας Γιώργος Βογιατζάκη και χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα την κουλτούρα της Εταιρείας.

Ο κ. Κάτσιος έκλεισε την ομιλία του δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

“Κάθε μέρα που περνάει παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας. Μια δέσμευση έτσι ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να χτίζει το μέλλον του με εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο. Να γίνουμε η πρώτη σε προτίμηση Ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα που θα ξεχωρίζει για την απλότητα των υπηρεσιών της”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
1928-2018: Από τον Φοίνικα στην Groupama - 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα! https://www.insurancedaily.gr/1928-2018-apo-ton-finika-stin-groupama-90-chronia-parousias-stin-ellada/