ΔΙΕΘΝΕΙΣ

3 στους 5 μεσίτες έχουν στρες λόγω δουλειάς


Το 60% των μεσιτών βιώνει στρεσογόνες καταστάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητά του στη δουλειά, ενώ περισσότερο επιρρεπείς σε προβλήματα ψυχικής υγείας από το στρες είναι οι μεσίτες που δουλεύουν σε εθνικό επίπεδο σε σχέση με τους μεσίτες που δραστηριοποιούνται στην επαρχία. Όπως καταγράφει έρευνα της Ecclesiastical στη Βρετανία το άγχος εξακολουθεί να είναι το πιο συχνό ζήτημα ψυχικής υγείας στην εργασία. Στους 200 συμμετέχοντες στην έρευνα οι 3 στους 5, δηλαδή οι 120 δήλωσαν ότι επηρεάζονται σημαντικά από το στρες.

Τα ευρήματα αυτής της χρονιάς δείχνουν ότι το 37% των μεσιτών αντιμετωπίζουν άγχος στην εργασία, ενώ το 34% ανέφερε ότι αισθάνονται στρεσαρισμένοι σε μεγάλο βαθμό:

  • Αν και περισσότεροι από τα δύο τρίτα των μεσιτών λένε ότι έχουν βιώσει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας κατά την εργασία τους τους τελευταίους 12 μήνες, σχεδόν όλοι (98%) δεν έχουν χρόνο να το αντιμετωπίσουν
  • Ο φόρτος εργασίας είναι ο κύριος παράγοντας άγχους στην εργασία για το 82%
  • Εξετάζοντας συγκεκριμένα τους εθνικούς μεσίτες, ο αριθμός των επαγγελματιών που έχει άγχος λόγω δουλειάς ανέρχεται στο 98%
  • Άγχος λόγω κανονιστικής συμμόρφωσης έχει το 67%
  • Στρες λόγω απαιτήσεων των πελατών έχει το 59%
  • Πίεση για την επίτευξη στόχων εχει το 56%
  • Η πλειοψηφία των μεσιτών (90%) δήλωσε ότι μπορούν να αναγνωρίσουν τα σημάδια κακής ψυχικής υγείας και να διαχειριστούν τις καθημερινές πιέσεις.
  • Τα τρία τέταρτα των μεσιτών (71%) πιστεύουν ότι η Ένωσή του έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την ευημερία στο χώρο εργασίας, ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό (69%) πιστεύει ότι η ένωσή τους υποστηρίζει άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας.
  • Τρεις στους τέσσερις μεσίτες που έχουν υποστεί πρόβλημα ψυχικής υγείας δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι μπορούν να το αναφέρουν στον διευθυντή τους. Ωστόσο, η πλειοψηφία (54%) δεν το έκανε, καθώς αισθάνθηκαν ικανοί να το αντιμετωπίσουν.

Η κουλτούρα αντιμετώπισης

Όταν ερωτήθηκαν τα μέτρα που πήρε η επιχείρησή τους για τη βελτίωση της ευημερίας στο χώρο εργασίας, η ευέλικτη εργασία ήταν η κορυφαία απάντηση. Συγκεκριμένα δύο στις πέντε επιχειρήσεις εισήγαγαν αυτή την αλλαγή. Επίσης οι επιχειρήσεις παρείχαν καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του άγχους, συμβουλές, ευαισθητοποίησαν τους διευθυντές και το προσωπικό. Ένας στους πέντε μεσίτες στράφηκε σε μεγαλύτερο βαθμό σε δραστηριότητες όπως η Yoga.

Γνώση

Αναφορικά με την ευαισθητοποίηση, σχεδόν δύο στους πέντε δήλωσαν ότι οι άνθρωποι ήταν γενικά πιο ευαισθητοποιημένοι από πριν, 13% δήλωσαν ότι σκέφτηκαν ότι η ευαισθητοποίηση ήταν υψηλότερη λόγω της μεγαλύτερης δημοσιότητας στον τύπο και στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, Η Ένωση (Biba) προσπαθεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της ευημερίας.

Το 28% των μεσιτών δηλώνει ότι η αντίληψη σχετικά με πρόβλημα είναι χαμηλή και το 14% πιστεύει ότι η κατάσταση βελτιώνεται, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα και άλλα που πρέπει να καταλάβουμε. Ο Adrian Saunders, εμπορικός διευθυντής της Ecclesiastical, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις στην έρευνα ότι το θέμα της ψυχικής υγείας λαμβάνεται σοβαρότερα. Ο ίδιος σχολίασε:

“Είμαι ευτυχής που βλέπω ότι η συνειδητοποίηση των ζητημάτων ψυχικής υγείας μεταξύ των μεσιτών είναι υψηλή, χάρη στην κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τη Biba. Η έρευνά μας δείχνει ότι έχουμε ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε αλλά είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. “.

Πηγή: https://www.insuranceage.co.uk/insurer/4318196/three-in-five-brokers-suffer-from-work-related-stress


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 20 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
3 στους 5 μεσίτες έχουν στρες λόγω δουλειάς! https://www.insurancedaily.gr/3-stoys-5-mesites-echoyn-stres-logo-doyle/