Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

5,3 εκατ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για την “Ωκεανίς”

Pronews

Σε 5,3 εκατ. €. ανέρχονται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι αποζημιώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περιόδου 23-26 Φεβρουαρίου 2019. Σύμφωνα με έρευνα της ΕΑΕΕ στην οποία συμμετείχαν 23 ασφαλιστικές επιχειρήσεις συνολικά κατεγράφησαν 475 ζημιές.

Ασφαλίσεις Περιουσίας

Οι συμμετέχουσες στην έρευνα ασφαλιστικές επιχειρήσεις δήλωσαν ζημιές σε ακίνητα όλων των κατηγοριών (κατοικίες, εμπορικοί κίνδυνοι, βιομηχανικοί κίνδυνοι) με συνολική ασφαλισμένη αξία 493 εκατ. €. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που επλήγησαν βρίσκονταν στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Ρεθύμνου (259 εκατ. €), στην ΠΕ Αττικής (ασφαλισμένη αξία 88 εκατ. €) και στην ΠΕ Χανίων (84 εκατ. €). Εξ΄ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις 420 ζημιές επί των ασφαλίσεων περιουσίας με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 5,3 εκατ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία2 φθάνει τα 12.504 €. Για τις εν λόγω ζημιές, η εκτίμηση των αποζημιώσεων μετά τις απαλλαγές (όπου υφίστανται) είναι 4,7 εκατ. €.

Οι περισσότερες ζημιές σε πλήθος συνέβησαν στην ΠΕ Αττικής (38,8%), ΠΕ Χανίων (26,4%) και στην ΠΕ Ρεθύμνου (19,5%). Όσον αφορά την πρώτη εκτίμηση αποζημίωσης, τα μεγαλύτερα ποσά εντοπίζονται στην ΠΕ Ρεθύμνου (3,6 εκατ. €) και στην ΠΕ Χανίων (1 εκατ. €).

Ασφαλίσεις αυτοκινήτων

Ως προς τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις της έρευνας 55 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 48 χιλ. €, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 879€. Οι συνολικές αποζημιώσεις μετά από τις απαλλαγές φθάνουν τα 45 χιλ. €. Το σύνολο των ασφαλισμένων κεφαλαίων που επλήγησαν ανέρχεται σε 531 χιλ. €. Οι αποζημιώσεις προ απαλλαγών έφθασαν στα 91‰ των ασφαλισμένων κεφαλαίων. Τέλος, η μέση απαλλαγή ανήλθε στο 6,1% των αποζημιώσεων. Οι περισσότερες ζημιές σε πλήθος και σε ποσό εντοπίστηκαν στην Αττική.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + ten =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
5,3 εκατ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για την "Ωκεανίς"! https://www.insurancedaily.gr/53-ekat-asfalistikes-apozimiosis-apo-tin-okeanis/