H Aegon ζήτησε από την Αμερικανική Κυβέρνηση περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από ένα μήνα από τότε που έλαβε κεφάλαιο ύψους 3 δισ. ευρώ (5,9 δισ. δολ.) από την Ολλανδική Κυβέρνηση. Η Aegon, στην οποία ανήκει η Αμερικανική Ασφαλιστική και Επενδυτική Εταιρεία Transamerica, την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να αγοράσει μια μικρή Αποταμιευτική Εταιρεία στις ΗΠΑ. Μια τέτοιου είδους Ιδιοκτησία Τράπεζας ή Αποταμιευτικού Ιδρύματος θα επιτρέψει στην Aegon να διεκδικήσει μέρος της Χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Ανακούφισης Προβληματικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.
Ο CEO της Aegon Jos Streppel δήλωσε ότι έχει νόημα να ζητάει ο Όμιλός του Υποστήριξη από την Αμερικανική Κυβέρνηση, αφού έχει Αναπτύξει Σημαντική Δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Άλλωστε, πρόσθεσε, υπό τις Παρούσες Συνθήκες πρέπει να εξετάζονται όλες οι πιθανές πηγές Χρηματοδότησης.
Η Aegon απελευθέρωσε 729 εκατ. ευρώ (1,4 δισ. δολ.) επιπλέον Κεφάλαιο από τις Επιχειρήσεις της το τρίτο τρίμηνο του έτους και ελπίζει να απελευθερώσει άλλα 600-800 εκατ. ευρώ (1,2-1,6 δισ. δολ.) το τέταρτο τρίμηνο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η απάντηση της Αμερικανικής Κυβέρνησης.
Σχόλια

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών
Τα “συν” και τα “πλην” των ασφαλιστών
Οι 15 μεσίτες και πράκτορες με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών (2025)
NN Hellas: Η κουλτούρα που οδήγησε στο ιστορικό milestone του €1 δισ.
Νέα γενιά ασφαλιστών: Έρχεται επιδότηση έως 36.000 ευρώ για είσοδο στο επάγγελμα
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Πόσο θα μειωθεί η εισφορά υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ποσά & οδηγίες για τις επιδοτήσεις ασφαλιστών

Ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Επιδοτήσεις “Ξεκινώ Επιχειρηματικά”: Ποιοι ασφαλιστικοί ΚΑΔ εντάσσονται

Οι κίνδυνοι γίνονται πιο σύνθετοι και πιο έντονοι

Η Groupama επίσημη ασφαλιστική στα «Ποσειδώνια 2026» σε συνεργασία με την Agora

Εντάχθηκαν οι ασφαλιστές στην δράση “Ξεκινώ Επιχειρηματικά
















