H Aegon ζήτησε από την Αμερικανική Κυβέρνηση περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από ένα μήνα από τότε που έλαβε κεφάλαιο ύψους 3 δισ. ευρώ (5,9 δισ. δολ.) από την Ολλανδική Κυβέρνηση. Η Aegon, στην οποία ανήκει η Αμερικανική Ασφαλιστική και Επενδυτική Εταιρεία Transamerica, την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να αγοράσει μια μικρή Αποταμιευτική Εταιρεία στις ΗΠΑ. Μια τέτοιου είδους Ιδιοκτησία Τράπεζας ή Αποταμιευτικού Ιδρύματος θα επιτρέψει στην Aegon να διεκδικήσει μέρος της Χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Ανακούφισης Προβληματικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.
Ο CEO της Aegon Jos Streppel δήλωσε ότι έχει νόημα να ζητάει ο Όμιλός του Υποστήριξη από την Αμερικανική Κυβέρνηση, αφού έχει Αναπτύξει Σημαντική Δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Άλλωστε, πρόσθεσε, υπό τις Παρούσες Συνθήκες πρέπει να εξετάζονται όλες οι πιθανές πηγές Χρηματοδότησης.
Η Aegon απελευθέρωσε 729 εκατ. ευρώ (1,4 δισ. δολ.) επιπλέον Κεφάλαιο από τις Επιχειρήσεις της το τρίτο τρίμηνο του έτους και ελπίζει να απελευθερώσει άλλα 600-800 εκατ. ευρώ (1,2-1,6 δισ. δολ.) το τέταρτο τρίμηνο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η απάντηση της Αμερικανικής Κυβέρνησης.
Σχόλια

Έκλεισε το deal για το Ιασώ
Ξεκινάει το MDRT Day 2026
VIP Τριήμερο επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής
Τι ισχύει για τις αναπροσαρμογές της Generali στα ασφάλιστρα Υγείας
Υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας 360° από τη VICE VERSA CYBER
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Έκτακτη «ένεση» άνω του 1 εκατ. ευρώ στο Επικουρικό Κεφάλαιο

«insurance.mag»: Κυκλοφορεί αύριο με την free press LiFO

Η Karavias Art Insurance στηρίζει το SYNANSTRY ART PROJECT

Η ασφάλιση αναδεικνύεται μέσα από την ανάγκη για ανθεκτικότητα

ΣΥΑΕ : ΣΣΕ 2025-2027 Διευκρινίσεις για βασικούς μισθούς και πολυετίες

Ανακοίνωση της ΕΣΑΠΕ για την απώλεια της Χρ. Παπαδοπούλου

Η GAN Direct σε διαδικασία εισόδου στην ελληνική αγορά


















