H Aegon ζήτησε από την Αμερικανική Κυβέρνηση περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από ένα μήνα από τότε που έλαβε κεφάλαιο ύψους 3 δισ. ευρώ (5,9 δισ. δολ.) από την Ολλανδική Κυβέρνηση. Η Aegon, στην οποία ανήκει η Αμερικανική Ασφαλιστική και Επενδυτική Εταιρεία Transamerica, την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να αγοράσει μια μικρή Αποταμιευτική Εταιρεία στις ΗΠΑ. Μια τέτοιου είδους Ιδιοκτησία Τράπεζας ή Αποταμιευτικού Ιδρύματος θα επιτρέψει στην Aegon να διεκδικήσει μέρος της Χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Ανακούφισης Προβληματικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.
Ο CEO της Aegon Jos Streppel δήλωσε ότι έχει νόημα να ζητάει ο Όμιλός του Υποστήριξη από την Αμερικανική Κυβέρνηση, αφού έχει Αναπτύξει Σημαντική Δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Άλλωστε, πρόσθεσε, υπό τις Παρούσες Συνθήκες πρέπει να εξετάζονται όλες οι πιθανές πηγές Χρηματοδότησης.
Η Aegon απελευθέρωσε 729 εκατ. ευρώ (1,4 δισ. δολ.) επιπλέον Κεφάλαιο από τις Επιχειρήσεις της το τρίτο τρίμηνο του έτους και ελπίζει να απελευθερώσει άλλα 600-800 εκατ. ευρώ (1,2-1,6 δισ. δολ.) το τέταρτο τρίμηνο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η απάντηση της Αμερικανικής Κυβέρνησης.
Σχόλια

Insurance Awards FM 2026: Έως τις 7/8 η κατάθεση των ερωτηματολογίων
Τι προβλέπει ν/σ για κρατικές αποζημιώσεις επιχειρήσεων
Ποιος θα δώσει τις μάχες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;
Θέση εργασίας στην Cover: Διαχείριση Ασφαλιστικών Εργασιών Κλάδου Ζωής & Υγείας
Aπoδιαμεσολάβηση και ΑΙ αλλάζουν την ασφαλιστική αγορά
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

Όμιλος Generali: Αύξηση 5,8% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα

ERGO: Έκτακτος μηχανισμός προκαταβολών και κλιμάκια συνεργατών για τις φωτιές

Μετοχές και ΑΚ «άσοι» για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης συμπληρώνει 40 χρόνια

Σε φάση "alert" η ασφαλιστική αγορά λόγω των πυρκαγιών

Anytime και Public αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Πιστοποιημένο διαμεσολαβητή στα ΤΕΑ και φορολογικά κίνητρα στον 3ο πυλώνα


















