

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την εφαρμογή των capital controls, σειρά προτάσεων αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, μετά και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, της Ημερησίας, αναμένεται να προταθεί, χωρίς να είναι σίγουρο και ότι θα γίνει αποδεκτό, η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης μετρητών από τα 420 ευρώ σήμερα στα 500 ή και 550 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μέσα στο μήνα θα μπορεί να παίρνει πάνω από 2.000 ευρώ από τον λογαριασμό του.
Αν αυτή η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή εναλλακτικά θα μπορούσε να επιτραπεί η ανάληψη του συνόλου του ποσού μπορεί να πάρει κάποιος σε ένα μήνα. Δηλαδή 420 ευρώ επί 4 φορές, σύνολο 1.680 ευρώ τα οποία ο καταθέτης θα μπορεί να πάρει σωρρευτικά εντός του μήνα όποτε το επιθυμεί.
Επίσης αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η άρση των περιορισμών για το λεγόμενη «νέο χρήμα», δηλαδή δυνατότητα ανάληψης όλων των μετρητών που θα κατατίθενται στις τράπεζες και τα οποία θα μπορούν να διακινηθούν ελεύθερα (π.χ. να επενδυθούν οπουδήποτε εντός ή εκτός Ελλάδος ή να μεταφερθούν με έμβασμα σε λογαριασμό του καταθέτη στο εξωτερικό).
Στην ατζέντα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών υπάρχει ακόμη προς έλεγχο και έγκριση και η Περαιτέρω αύξηση των ορίων για τις συναλλαγές επιχειρήσεων που εγκρίνονται από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, μεγαλύτερη απελευθέρωση στο όριο εμβασμάτων προς το εξωτερικό που σήμερα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, καθώς επίσης και δυνατότητα μεγαλύτερης ανάληψης από το 10% υπολοίπων εμβασμάτων από το εξωτερικό (ήδη έχει δοθεί δυνατότητα για τα υπόλοιπα εμβασμάτων που προέρχονται από το εξωτερικό να εξάγονται στο σύνολό τους στο εξωτερικό, ενώ μπορεί και να αναληφθεί το 10% αυτών σε φυσική μορφή).
Σχόλια

Γ. Σαμολαδάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι είχαν εμπορεύματα στο BLUE CARRIER 2
ΕΙΑΣ: Απονομή ευρωπαϊκών πιστοποιήσεων στους αποφοίτους των προγραμμάτων EFICERT SQF3 & SQF4
Στην Ιαπωνία ο Χ. Μεγάλου με το Agency της Εθνικής Ασφαλιστικής
Κυκλοφόρησε ο οδηγός «Άνθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 2025-2026»
ΤΝ, θέματα υγείας & εταιρικές ενημερώσεις στα πιο αποτελεσματικά δολώματα phishing στον χώρο εργασίας
Η ενημέρωση που κάνει τη διαφορά
Αναλύσεις, εξελίξεις και αποκλειστικά νέα της ασφαλιστικής αγοράς, κάθε μέρα στο inbox σας.
Σχετικά Άρθρα

INTERASCO: Στόχος τα 100 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς στην Ελλάδα

Η CrediaBank και η Ευρώπη Ασφαλιστική μαζί σε έναν ενιαίο όμιλο

Hellas Direct: Στο top 50 των Financial Times & της Statista

Εμπόδιο για την ασφαλιστική αγορά ο αρνητικός ρυθμός των αποταμιεύσεων

Το Piraeus Starup Accelerator στήριξε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Διαγωνισμός στην Insurancemarket για ένα iPhone Duo

Σε συνεχή ανάπτυξη, υπερβαίνοντας τους στόχους η Εθνική Ασφαλιστική


















